Niedźwiedź & Łania gallery

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Niedźwiedź & Łania gallery

Post autor: Rothand »

Bardzo fajne pracki - yetti rzadzi :) Ograsy zwłaszcza konwertowanie tez bardzo mi sie podoba.
Chetnie zobacze ten oddział juz gotowy.

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Gorger mroczny jest. I mimo, że kości zlewają się nieco ze skórą, ma styl, podoba mi się.
Dokładnie taki miał być :) W końcu to wyrzutki społeczeństwa Ogrów, żyjące w podziemiu i zżerające się nawzajem :D Jeszcze krew dojdzie, więc stanie się jeszcze mroczniejszy :evil:
Jak robiliście śnieg?. Oryginalny?
Śnieg made by spożywczak, czyli soda, wikol, biała farba. Klucz to odpowiednie nakładanie i lakierowanie.
A, zapomniałem, jeszcze paski na gaciach super . Ja do takich nie mam siły...
U nas w takich rzeczach specjalizuje się Łania, bo mnie też by szlag trafił :lol2:

Ogólnie dzięki za uznanie. Fajnie się pracuje z tymi modelami zarówno jeśli chodzi o konwersję, jak i malowanie. Parę rzeczy naprawdę można pokazowo maznąć. Myślę, że po zbliżającym się weekendzie będą kolejne postępy :) Niestety praca 12h/dziennie daje się we znaki i nie ma już tak wiele czasu na mazianie.

Ave
Niedźwiedź

BAAGRRAA
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: BAAGRRAA »

Gorger i Yeti są pomalowane starannie. Zgadzam się z Cahirem co do ostrzy Yeti'ego. Z przyjemnością zobaczę dokończone ogry. Tak trzymaj.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

BAAGRAA, nie zawstydzaj mnie. :oops:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

cahir pisze:BAAGRAA, nie zawstydzaj mnie. :oops:
A o co chodzi ? Napisał, że się zgadza z twoją opinią... to ty wstydliwy jesteś :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Goglem pisze:
A o co chodzi ? Napisał, że się zgadza z twoją opinią... to ty wstydliwy jesteś :mrgreen:
Widać , Goglem, że nie jesteś w temacie :D . BAAGRAA ( może niechcący) stał się nową ikoną tego forum :mrgreen:.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

smiejagreg pisze:
Goglem pisze:
Widać , Goglem, że nie jesteś w temacie :D . BAAGRAA ( może niechcący) stał się nową ikoną tego forum :mrgreen:.
A to, że spamuje na lewo i prawo to już chyba każdy wie #-o ja się do tego przyzwyczaiłem :D

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Kolejny krok postawiony - Gorger doczekał się podstawki i został uznany za skończonego. Jak zwykle komentarze mile widziane :) Niebawem oddział Leadblecherów w komplecie.

Obrazek

Ave
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Citadel
Warzywo

Post autor: Citadel »

mega jaranko krwią! :twisted: acz nie podobają mi się jej 'stugi' z pyska są takie mało realne, za proste ale poza tym model wyszedł świetnie.

mogłbyś zdradzić jak uzyskałeś efekt takiej krwi? :D

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Bardzo mi się podoba, że ma pysk uwalony krwią. Mniam Mniam.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Krew tak wygląda bo jak widać "posiłek" jest już prawie skończony i przez ten czas krew trochę stężała... proste :wink:
Tak na serio to ja nie widzę nic nienaturalnego w wyglądzie krwi.
Ktoś będzie miał świetną armię Ogrów dzięki waszej pracy =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

czy te sople sie nie ułamią ? czy krew sie nie rozerwie ? :)

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Citadel pisze:Krew tak wygląda bo jak widać "posiłek" jest już prawie skończony i przez ten czas krew trochę stężała... proste
Dokładnie! Myślę, że jeszcze jakieś jelitko mu między zębami utknęło i się ciągnie ;) Albo ścięgienko :)
Citadel pisze:mogłbyś zdradzić jak uzyskałeś efekt takiej krwi? :D
Mieszanka Tamya Clear Red + Badab Black + Klej uniwersalny (oby ładnie "ciągnący się") i voilà :)
Xet pisze:czy te sople sie nie ułamią ? czy krew sie nie rozerwie ?
Sople raczej na pewno niełamliwe - mają sporą sprężystość i się bez problemu odginają, a do podłoża przytwierdzone są solidnie. Na stróżki krwi na pewno trzeba będzie trochę uważać, bo pomimo polakierowania tak cienkie i delikatne elementy zawsze pozostaną narażone na uszkodzenia. Choć myślę, że dla tych kilku "specjalnie" upiększonych modeli wykombinuję równie specjalne pudełka :)

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

George wyszedł super, bardzo mi się podoba.Krew jest bardzo ciekawa (wygląda jak sos truskawkowy do lodów :mrgreen: )
Brawka, ciekaw jestem kiedy wystawicie zdjęcie rodzinne ogórów :wink:

BAAGRRAA

Post autor: BAAGRRAA »

Super, że zrobiłeś update do Gorgera. Bardzo podoba mi się efekt krwi lecącej z pyska. +1 do estetyki.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Świetna robota. Aż mi się przypomina ten lodowy potwór na planecie Hoeth ze Star Warsów. Podobny efekt krwi miał.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Czekamy na kolejne aktualizacje. :)

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Dziś odbieram aparat z serwisu, bo odmówił posłuszeństwa :) Także jutro zapewne kolejny update - kolejny Dżordż, i klocki.

Ave
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Ile z tych bitsow co zostało da się zrobić gnoblarów ?

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

Ktoś tu miał niezły posiłek... ta krew wygląda naprawde super, przyczepiłbym się jedynie do tego że cały model jest zbyt szary, ale to tak na siłe. Ogólnie duże =D>

ODPOWIEDZ