GW-bashing :)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
nie jest to moja dzialka, wiec raczej odpowiem co mysle... to, czy figurka jest fajna, czy nie, jest kwestia wzgledna - jeden lubi slodkie, drugi kwasne. sam bym chetnie zobaczyl nowych jezdzcow na wilkach czy kawalerie. ale sa tez tacy, ktorym istniejace modele sie podobaja. a co jest powodem, ze akurat te, a nie inne modele dostaly nowe wzory? pewnie dzial marketingowy i/lub handlowy zna na to odpowiedz... BTW teraz nowe figurki do armii beda wychodzily przy roznych okazjach, a nie tylko przy okazji premiery. dobrym przykladem bedzie letnia kampania, przy okazji ktorej wyjda nowe rzeczy do krasnali, imperium i zielonych.Kołata pisze:Szamanie, czy mógłbyś wyjaśnić, czemu np WE czy inne armie dostały tyle nowych wzorów, a O&G jakąś marną garść?? Tylko proszę jeśli to możliwe o jasną odpowiedź, uargumentowaną. Co uzasadnia taką politykę?
"I fart in your general direction"
A mianowicie co do krasi wyjdzie , tak mniej więcej chociaż .
Buahahahaha,tu wcale zdziwiony nie jestem.
Pytanie co zieloni dostaną.Hmm,zapewne nowe wzory orkowej piechoty, nocniki już są.Możliwe,że savage bo te stare metalowe im się nie bardzo opłacają.Co z tego,że ludzie swego czasu ponakupowali, GW obniża koszty produkcji...
Pytanie co zieloni dostaną.Hmm,zapewne nowe wzory orkowej piechoty, nocniki już są.Możliwe,że savage bo te stare metalowe im się nie bardzo opłacają.Co z tego,że ludzie swego czasu ponakupowali, GW obniża koszty produkcji...
-
- Chuck Norris
to już przegięcie, blahSzaman pisze:plastikiTomCio pisze:A mianowicie co do krasi wyjdzie , tak mniej więcej chociaż .
A ja się boję o moje kochane Haj Elfy. Wystarczy że jedną rzecz znowu spartaczą i będzie do bani (np. zabiorą seera). Podobno poprawią piechotę? Taaa jasne w 7 edycji piechota miała wymiatać, skirmishe się miały bać klocków, miał być promowany szerszy front itp itp.. a wyszło że ma być 5 jednostek w szeregu aby był "szereg" .
Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny. I co? Ani na stronie cytadeli ani nawet na Online Store GW nie ma już magów konnych. Złośliwość? Tak samo nigdy nie było BSB hajowego (konwertujta sobie) ani Gryfa (tzn. w archiwach był z 5 edycji no i imperialny). Tak samo orzeł + heros.
Tak jak wspominany już WE - mają mnostwo modeli. Magów jest bodajże 4 lub 5. Samych herosów też. Teraz u hajów też jest mnostwo modeli magów.. piechotnych. Panowie z GW zapomnieli że sami wywalili proximity.
Już widzę te genialne zmiany w nowym booku. Ulepszą jedną dwie rzeczy, splewią ze 4 a reszte zostawią. Zakładam że wywalą seera, podrożeje bardzo kawaleria, rydwany orły i bolce będą 1 na slot, intryge zostawią albo zrobią jeszcze głupszą (generał ma -1 do LD bo sie pokłucili przed bitwą) za to potanieją swordmasterzy do 11 pkt i walną im 6 inicjatywy, a phoenixy i lioni będą w specialach i o 1 pkt tańsi.
A ludzie tak narzekają bo kochają tę grę i po prostu chcą żeby była jescze lepsza Normalnie jak stare małżeństwo
Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny. I co? Ani na stronie cytadeli ani nawet na Online Store GW nie ma już magów konnych. Złośliwość? Tak samo nigdy nie było BSB hajowego (konwertujta sobie) ani Gryfa (tzn. w archiwach był z 5 edycji no i imperialny). Tak samo orzeł + heros.
Tak jak wspominany już WE - mają mnostwo modeli. Magów jest bodajże 4 lub 5. Samych herosów też. Teraz u hajów też jest mnostwo modeli magów.. piechotnych. Panowie z GW zapomnieli że sami wywalili proximity.
Już widzę te genialne zmiany w nowym booku. Ulepszą jedną dwie rzeczy, splewią ze 4 a reszte zostawią. Zakładam że wywalą seera, podrożeje bardzo kawaleria, rydwany orły i bolce będą 1 na slot, intryge zostawią albo zrobią jeszcze głupszą (generał ma -1 do LD bo sie pokłucili przed bitwą) za to potanieją swordmasterzy do 11 pkt i walną im 6 inicjatywy, a phoenixy i lioni będą w specialach i o 1 pkt tańsi.
A ludzie tak narzekają bo kochają tę grę i po prostu chcą żeby była jescze lepsza Normalnie jak stare małżeństwo
Pewnie hammerersi, albo ironi . Warriorsów, longbeardów i thundów już popsuli, także stawiam na to .
Oby w orkach niezmienili piechoty corowej, bo jest naprawde fajna. Pewno plastikowe Black orki wyjdą i może kawaleria .
Oby w orkach niezmienili piechoty corowej, bo jest naprawde fajna. Pewno plastikowe Black orki wyjdą i może kawaleria .
Dla mnie to jest głupota, że herosi na wierzchowcu mają look out sira w piechocie, teraz wogóle będzie ciężko o herosów piechotnych, skoro mogą zarobić +2sv i mieć look outa w piechocie .Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny
Wypraszam sobie, nie gram krasiami, ale nowi thundererzy są przemistrzowscy.TomCio pisze:Warriorsów, longbeardów i thundów już popsuli,
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Eeee tam stare mikołaje rox! I ciesze się że mam 20
Rulebook 7edjak to jest możliwe że mają look out sir bedac na koniku?
A ja właśnie nie miałbym nic przeciwko nowym zwykłym orkom.
Te co są jakoś mi się nie za bardzo widzą - za mało futra i łachamanów, nie mają ani jednej kolczugi, biedne główki i do tego są tacy trochę za czyści, zbyt gładcy... Ale za to jakby zmienili figurki, to herosi mogliby nie pasować.
No i niech wypuszczą zwykłe nowe gobliny! To jest jakaś farsa - wyszły nocne w dwóch wersjach, a zwykłych nie ma I wolf riderów też by się przydało zmienić. Jeśli już GW się decyduje na robienie malutkich goblinków, to niech wydadzą wszystkie gobliny takie małe, a nie jeden ich rodzaj.
Te co są jakoś mi się nie za bardzo widzą - za mało futra i łachamanów, nie mają ani jednej kolczugi, biedne główki i do tego są tacy trochę za czyści, zbyt gładcy... Ale za to jakby zmienili figurki, to herosi mogliby nie pasować.
No i niech wypuszczą zwykłe nowe gobliny! To jest jakaś farsa - wyszły nocne w dwóch wersjach, a zwykłych nie ma I wolf riderów też by się przydało zmienić. Jeśli już GW się decyduje na robienie malutkich goblinków, to niech wydadzą wszystkie gobliny takie małe, a nie jeden ich rodzaj.
Ja poradzilem sobie konwertując Glorfindela i Arvenę - nawet pasują, a co do BSB to ten chorąży ze skrzydłem z Gamezonowych silverów świetnie się nadaje, GW nie wymyśliłoby chyba czegoś takiegoradaner pisze:A ja się boję o moje kochane Haj Elfy [...] Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny. I co? Ani na stronie cytadeli ani nawet na Online Store GW nie ma już magów konnych. Złośliwość? Tak samo nigdy nie było BSB hajowego (konwertujta sobie)
Dokładnie. Widze, że się ktoś zna trochę na figsach i wreszcie ma takie samo zdanie jak ja. Thundererzy są na prawdę lepsi niż byli.Tomash pisze:Wypraszam sobie, nie gram krasiami, ale nowi thundererzy są przemistrzowscy.TomCio pisze:Warriorsów, longbeardów i thundów już popsuli,
To teraz ja się wypowiem:
Nie podoba mi się jak juz zresztą BLESS wspomniał to, że zasady są niejasne
i niedopracowane. Jak dla mnie to jest olewanie klientów.
GW LECI NA KASE!!! a nic nie robi dla swoich klientów typu: zniżki cenowe, przyzwoite odlewy figsów i wreszcie niedopracowanie zasad, tylko przelicza te swoje pieniądze i jeszcze podnosi te swoje ceny, a nie wiem dlaczego bo przeciez jak ktoś już wspomniał to jakieś gówniane odlewy się pojawiły z nadlewkami.
Mi już zbytnio cena nie robi bo juz tyle ile potrzebuje figsów to w miare mam.
Chciałbym jeszce żeby black knighci wyglądali tak jak z homm 3 tzn konie kościane są ok, ale jeźdźcy to już tacy średni są
Ja tam wole starych, metalowych, klasycznych thundów .
Gdyby GW leciało na kasę, to by zadbało o to, by klienci nie narzekali.GW LECI NA KASE!!! a nic nie robi dla swoich klientów typu: zniżki cenowe, przyzwoite odlewy figsów i wreszcie niedopracowanie zasad, tylko przelicza te swoje pieniądze i jeszcze podnosi te swoje ceny, a nie wiem dlaczego bo przeciez jak ktoś już wspomniał to jakieś gówniane odlewy się pojawiły z nadlewkami.
Mi już zbytnio cena nie robi bo juz tyle ile potrzebuje figsów to w miare mam.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.