GW-bashing :)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

i plastiki w cenie metalu co jest frapujące.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Kołata-zmienil sie regiment nocnikow
i dostales pajaczki

ale przylacze sie,za duzo tego nie ma :?

Murradamus-metal owe figsy wcale nie sa z platyny czy srebra :wink: tak naprawde cena jest zblizona

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Kołata pisze:Szamanie, czy mógłbyś wyjaśnić, czemu np WE czy inne armie dostały tyle nowych wzorów, a O&G jakąś marną garść?? Tylko proszę jeśli to możliwe o jasną odpowiedź, uargumentowaną. Co uzasadnia taką politykę?
nie jest to moja dzialka, wiec raczej odpowiem co mysle... to, czy figurka jest fajna, czy nie, jest kwestia wzgledna - jeden lubi slodkie, drugi kwasne. sam bym chetnie zobaczyl nowych jezdzcow na wilkach czy kawalerie. ale sa tez tacy, ktorym istniejace modele sie podobaja. a co jest powodem, ze akurat te, a nie inne modele dostaly nowe wzory? pewnie dzial marketingowy i/lub handlowy zna na to odpowiedz... BTW teraz nowe figurki do armii beda wychodzily przy roznych okazjach, a nie tylko przy okazji premiery. dobrym przykladem bedzie letnia kampania, przy okazji ktorej wyjda nowe rzeczy do krasnali, imperium i zielonych.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

A mianowicie co do krasi wyjdzie :wink: , tak mniej więcej chociaż :) .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

TomCio pisze:A mianowicie co do krasi wyjdzie :wink: , tak mniej więcej chociaż :) .
plastiki :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Impaler
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Impaler »

Buahahahaha,tu wcale zdziwiony nie jestem.
Pytanie co zieloni dostaną.Hmm,zapewne nowe wzory orkowej piechoty, nocniki już są.Możliwe,że savage bo te stare metalowe im się nie bardzo opłacają.Co z tego,że ludzie swego czasu ponakupowali, GW obniża koszty produkcji...

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Szaman pisze:
TomCio pisze:A mianowicie co do krasi wyjdzie :wink: , tak mniej więcej chociaż :) .
plastiki :wink:
to już przegięcie, blah

radaner
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: radaner »

A ja się boję o moje kochane Haj Elfy. Wystarczy że jedną rzecz znowu spartaczą i będzie do bani (np. zabiorą seera). Podobno poprawią piechotę? Taaa jasne w 7 edycji piechota miała wymiatać, skirmishe się miały bać klocków, miał być promowany szerszy front itp itp.. a wyszło że ma być 5 jednostek w szeregu aby był "szereg" :x .
Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny. I co? Ani na stronie cytadeli ani nawet na Online Store GW nie ma już magów konnych. Złośliwość? Tak samo nigdy nie było BSB hajowego (konwertujta sobie) ani Gryfa (tzn. w archiwach był z 5 edycji no i imperialny). Tak samo orzeł + heros.
Tak jak wspominany już WE - mają mnostwo modeli. Magów jest bodajże 4 lub 5. Samych herosów też. Teraz u hajów też jest mnostwo modeli magów.. piechotnych. Panowie z GW zapomnieli że sami wywalili proximity.
Już widzę te genialne zmiany w nowym booku. Ulepszą jedną dwie rzeczy, splewią ze 4 a reszte zostawią. Zakładam że wywalą seera, podrożeje bardzo kawaleria, rydwany orły i bolce będą 1 na slot, intryge zostawią albo zrobią jeszcze głupszą (generał ma -1 do LD bo sie pokłucili przed bitwą) za to potanieją swordmasterzy do 11 pkt i walną im 6 inicjatywy, a phoenixy i lioni będą w specialach i o 1 pkt tańsi.

A ludzie tak narzekają bo kochają tę grę i po prostu chcą żeby była jescze lepsza :wink: Normalnie jak stare małżeństwo :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Pewnie hammerersi, albo ironi 8) . Warriorsów, longbeardów i thundów już popsuli, także stawiam na to :wink: .
Oby w orkach niezmienili piechoty corowej, bo jest naprawde fajna. Pewno plastikowe Black orki wyjdą i może kawaleria :lol: .
Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny
Dla mnie to jest głupota, że herosi na wierzchowcu mają look out sira w piechocie, teraz wogóle będzie ciężko o herosów piechotnych, skoro mogą zarobić +2sv i mieć look outa w piechocie :roll: .
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

TomCio pisze:Warriorsów, longbeardów i thundów już popsuli,
Wypraszam sobie, nie gram krasiami, ale nowi thundererzy są przemistrzowscy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Eeee tam stare mikołaje rox! :wink: I ciesze się że mam 20 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

Post autor: Ehx-ray »

jak to jest możliwe że mają look out sir bedac na koniku?

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

jak to jest możliwe że mają look out sir bedac na koniku?
Rulebook 7ed :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

A ja właśnie nie miałbym nic przeciwko nowym zwykłym orkom.
Te co są jakoś mi się nie za bardzo widzą - za mało futra i łachamanów, nie mają ani jednej kolczugi, biedne główki i do tego są tacy trochę za czyści, zbyt gładcy... Ale za to jakby zmienili figurki, to herosi mogliby nie pasować.
No i niech wypuszczą zwykłe nowe gobliny! To jest jakaś farsa - wyszły nocne w dwóch wersjach, a zwykłych nie ma :? I wolf riderów też by się przydało zmienić. Jeśli już GW się decyduje na robienie malutkich goblinków, to niech wydadzą wszystkie gobliny takie małe, a nie jeden ich rodzaj.

Awatar użytkownika
Pamela
Wodzirej

Post autor: Pamela »

No cóż, ja na ogół człowiek spokojny jestem. Ale jak zobaczyłem nowy box plastikowych minersów to krew mnie zalała!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Thor
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Thor »

Tia świeczki na kilofach ktoś miał "ŚWIETNY" pomysł

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

radaner pisze:A ja się boję o moje kochane Haj Elfy [...] Teraz najlepszym rozwiązaniem maga w HE jest mag konny. I co? Ani na stronie cytadeli ani nawet na Online Store GW nie ma już magów konnych. Złośliwość? Tak samo nigdy nie było BSB hajowego (konwertujta sobie)
Ja poradzilem sobie konwertując Glorfindela i Arvenę - nawet pasują, a co do BSB to ten chorąży ze skrzydłem z Gamezonowych silverów świetnie się nadaje, GW nie wymyśliłoby chyba czegoś takiego :wink:

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Tomash pisze:
TomCio pisze:Warriorsów, longbeardów i thundów już popsuli,
Wypraszam sobie, nie gram krasiami, ale nowi thundererzy są przemistrzowscy.
Dokładnie. Widze, że się ktoś zna trochę na figsach i wreszcie ma takie samo zdanie jak ja. Thundererzy są na prawdę lepsi niż byli.

To teraz ja się wypowiem:

Nie podoba mi się jak juz zresztą BLESS wspomniał to, że zasady są niejasne
i niedopracowane. Jak dla mnie to jest olewanie klientów.
GW LECI NA KASE!!! a nic nie robi dla swoich klientów typu: zniżki cenowe, przyzwoite odlewy figsów i wreszcie niedopracowanie zasad, tylko przelicza te swoje pieniądze i jeszcze podnosi te swoje ceny, a nie wiem dlaczego bo przeciez jak ktoś już wspomniał to jakieś gówniane odlewy się pojawiły z nadlewkami.
Mi już zbytnio cena nie robi bo juz tyle ile potrzebuje figsów to w miare mam.

Chciałbym jeszce żeby black knighci wyglądali tak jak z homm 3 tzn konie kościane są ok, ale jeźdźcy to już tacy średni są

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Ja tam wole starych, metalowych, klasycznych thundów :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

GW LECI NA KASE!!! a nic nie robi dla swoich klientów typu: zniżki cenowe, przyzwoite odlewy figsów i wreszcie niedopracowanie zasad, tylko przelicza te swoje pieniądze i jeszcze podnosi te swoje ceny, a nie wiem dlaczego bo przeciez jak ktoś już wspomniał to jakieś gówniane odlewy się pojawiły z nadlewkami.
Mi już zbytnio cena nie robi bo juz tyle ile potrzebuje figsów to w miare mam.
Gdyby GW leciało na kasę, to by zadbało o to, by klienci nie narzekali.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ