No jak dla mnie to całkiem sensowna zmiana...choć nawet jeśli to zrobią...32 ghule zamiast 40 to wciąż mocPrzemcio pisze:no to Ghule będą was kosztowały 10 pkt. za sztuke widać w końcu sprawiedliwość na tym świecie...
nowe Vampire Counts 8ed [update w pierwszym poście]
Moderator: misha
Re: nowe Vampire Counts 8ed
Mnie ciekawi co się stanie z Abyssal Terrorem. W obecnej wersji nie ma racji bytu i ciekaw jestem czy go Terrorgheist "zaabsorbuje"/zastąpi w jakiś sposób czy też nadal będą to 2 oddzielne jednostki (co nie ma sensu moim zdaniem).
Dajcie znać jak coś się w tej sprawie wyjaśni. Od dłuższego czasu zastanawiam się czy kupić sobie terrorgheista albo jakiś zamiennik czy po prostu przesadzić abyssala na większą podstawkę (mało pasuje ale po co ma się marnować jako figs bez statystyk)
Dajcie znać jak coś się w tej sprawie wyjaśni. Od dłuższego czasu zastanawiam się czy kupić sobie terrorgheista albo jakiś zamiennik czy po prostu przesadzić abyssala na większą podstawkę (mało pasuje ale po co ma się marnować jako figs bez statystyk)
- SaperHeart
- Piłkarz
Szczerze to myślałem, ze VC będą jednym z ostatnich booków do 8 ed, ale tu widać miłe zaskoczenie ze strony GW ^^ Oby nie skopali nowego booka Ja osobiście jestem za powrotem do bloodlinów, ponieważ bardzo słabo mi się uśmiechał pomysł gry na Von Carsteinach. Zawsze wolałem grę na Blood Dragonach ^^ Super by było jakby przywrócili do życia starego Lorda Vampirów, który miał jaja (z tego co pamiętam M6 WS8 WB6 S5 T5 W4 A5 I8 Ld10). Jeżeli chodzi o Armię to GW ma spore pole manewru. Mają fluffowo do dyspozycji 5 bloodlinów i tak na dobrą sprawę mogą z tego stworzyć 5 nowych booków Może dadzą Red Duke'a lub Walacha ;P Pożyjemy zobaczymy. Szkoda tylko jest, że takie armie jak Bretonia, Krasnale lub WE będą musiały sobie jeszcze poczekać
Krasnale mają być po imperium, które z koleji jest po VC. a co do WE ja bym się nie zdziwił jakby ta armia wylądowała w WD jak sisterki... za słabo się sprzedaje/sprzedawała i pewnie nie chcą w nią narazie inwestować
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
- SaperHeart
- Piłkarz
Słyszałem że taki właśnie jest powód wydawania nowej księgi VC przed wydaniem oczekujących Leśniaków i Bretonii - aby zniwelować najbardziej przegięte księgi do poziomu tych wydawanych w 8 edycji - OG,TK i OK. Ale co wyjdzie to się okaże
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
kuuuuwaa...dwarfy mają wyjść w końcu a nie ciągłe przesuwanie..
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
bo mam fajną armię i nie chce nowego bookaaaa:D
Zabiorą mi wszystko co fajne:D
Zabiorą mi wszystko co fajne:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Najbardziej chcę tego, żeby na nowym army booku dało się złożyć dużo grywalnych opcji a nie standard lord+wamp+ghule+gwardia+wrajty+fellbaty. Liczę również na powrót linii krwi i Heinricha Kemmlera
Come crawling faster, obey your Master...
Mi by się marzyło coś strzelającego, ale na nic takiego raczej nie możemy liczyć. Strzelające szkiele mają już TK a nie wyobrażam sobie innej jednostki w klimacie VC które dostaną broń zasięgową.wru pisze:Najbardziej chcę tego, żeby na nowym army booku dało się złożyć dużo grywalnych opcji a nie standard lord+wamp+ghule+gwardia+wrajty+fellbaty. Liczę również na powrót linii krwi i Heinricha Kemmlera