Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Dużo bardziej odpowiada mi polityka Legii, niż Wisły. W tej pierwszej konsekwentnie daje się grać młodym i co roku któryś nich się wybija, z kolei Wisła - kupowanie bardzo często miernych futbolistów, młodych polskich piłkarzy jak na lekarstwo. Tutaj myślę Legia górą...

Co do MCity - to faktycznie wynik historyczny po wielu latach upokorzeń. Do czołówki zawitała nowa siła - w chwili obecnej nie wiem, czy nie grają lepiej od Realu i Barcelony (mam nadzieję, że nie :wink: ). Boisko jak zwykle wszystko zweryfikuje, szkoda, że jeszcze nie teraz. Myślę, że w obecnej formie MCity miałby duże szanse z Realem czy Barcą. W Anglii na razie nie ma na nich bata. W sumie cieszę się, że utarli nosa MU.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

ciężko o derby skoro Polonia wycofała się nawet z gry w B-klasie, rzeczywiście głupie pytanie ;)

http://www.90minut.pl/liga/0/liga5098.html

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Trudno o derby jak nie ma kibiców

Obrazek

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

Post autor: Heinrich K. »

Ale kurnik ! :lol2:

Lenart
Falubaz

Miasto miało kase tylko na jeden stadion padlo na cweli. wlasciwie to kasy starczyloby na dwa mniejsze ale trzeba bylo sie odwdzieczyc ITI za darmowa kampanie.

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

Po co wam stadion większy jak swojego nie możecie zapełnić
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 18:14 przez Heinrich K., łącznie zmieniany 1 raz.

Lenart
Falubaz

o czym Ty mówisz!?

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

na kurniku macie średnią ok. 3 tyś a to nawet połowa miejsc nie jest zapełniona !

1. Lechia Gdańsk - 23 236 (4 mecze, łącznie 92 947)
2. Legia Warszawa - 19 938 (4 mecze, łącznie 79 751)
3. Wisła Kraków - 13 852 (5 meczów, łącznie 69 258)
4. Lech Poznań - 11 500 (4 mecze, łącznie 46 000)
5. Cracovia Kraków - 10 001 (5 meczów, łącznie 50 006)
6. Korona Kielce - 8 239 (5 meczów, łącznie 41 196)
7. Śląsk Wrocław - 7 840 (5 meczów, łącznie 39 200)
8. Widzew Łódź - 7 520 (5 meczów, łącznie 37 600)
9. KGHM Zagłębie Lubin - 6 959 (5 meczów, łacznie 34 796)
10. Ruch Chorzów - 5 333 (6 meczów, łącznie 32 000)
11. Jagiellonia Białystok - 3 951 (5 meczów, łącznie 19 758)
12. Górnik Zabrze - 3 500 (4 mecze, łącznie 14 000)
13. Podbeskidzie Bielsko-Biała - 3 492 (6 meczów, łącznie 20 950)
14. Polonia Warszawa - 3 471 (7 meczów, łącznie 24 300)
15. PGE GKS Bełchatów - 2 160 (5 meczów, łącznie 10 800)
16. ŁKS Łódź - 1 375 (4 mecze, łącznie 5 500)

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Przypomnij może Heinrich frekwencje na Ł3 podczas budowy nowego stadionu
Obrazek

Lenart
Falubaz

Liczy sie ilosc a nie jakosc.

P.S. wczoraj moja kolezanka prawie dostala raca na dworcu od Cweli.

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

szalejesz z "cwelami" w necie napinasz a szalik to w gaciach nosisz. :lol2:

Lenart
Falubaz

nie stary ja mowie cwel w twarz, :D Tak się drażnie;D

P.S. nie mam szalika:D:D:D
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, o 18:54 przez Lenart, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

Lenart pisze:nie stary ja mowie cwel w twarz, :D Tak się drażnie;D
gratuluje !

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Bez jaj, ze traktujecie takie sprawy tak powaznie, ze zaraz z piesciami wyskakujecie za byle pojazd z usmiechem na ryju. Klub to nie wasza kobieta, nie broni sie do smierci.
W moim towarzystwie mam paru kibicow i to jezdzacych na mecze, lub naprawde wciagnietych w srodowiska zagranicznych klubow, a jakos moge z fana MU (tak, byl na paru meczach) regularnie sie nabijac i to ostro, on sie rewanzuje tym samym o widzewie i barcy. Tak jest ciagle i to jest normalne, zabawne. W przeciwienstwie do waszych netowych napinek ;d

By nie offtopowac - gratz dla Legii za LE, choc w polskiej lidze bede kibicowal kazdemu, kto gra przeciw nim ;d

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Jadę na Ł3 03.11. Mam nadzieję, że będzie dobre widowisko. Ostatnio na Hapoelu było emocji na średnich 5 meczów polskiej Ekstraklasy.

Co do gry, wygląda 100 razy lepiej niż w zeszłym sezonie. Teraz widać zespół, może jeszcze cienki, ale już zespół.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Thain pisze:
Karlito pisze:Legia w tym sezonie po prostu gniecie, jestem pod ogromnym wrażeniem =D> Najfajniejsze jest to że potrafimy wygrywać w LE polskim składem w przeciwieństwie do Wisły. Skorża bardzo urósł w moich oczach w ostatnim czasie, wprowadza do pierwszego zespołu Młode Wilki, obrona wreszcie gra dobrze, potrafimy grać w ataku pozycyjnym, coraz lepiej nam idzie granie na jeden/dwa kontakty w ofensywie i to nawet pod polem karnym rywali =D> Jak widzę Legię w akcji to mi się morda uśmiecha od ucha do ucha, aż chce się to oglądać =D> Borysiuk, Rybus, Wolski, Żyro, Kucharczyk, Górski... można tak jeszcze wymieniać, to jest wynik świetnej pracy z młodzieżą i naprawdę profesjonalnego podejścia do szkolenia małolatów, jeżdżenia po Polsce i wyłapywania talentów. Wreszcie legijna machina działa jak należy i idzie ostro do przodu :D Żeby tylko było tak dalej a będziemy mieli w Polsce klub potrafiący rywalizować regularnie w europejskich pucharach =D>
Spoko, spoko. Pewnie pół roku temu sprayowałeś na murach "Legła".
[-X

Przypomnijmy na którym miejscu jest Polonia... hmmm, czyżby gdzieś daleeeeeeko za czołówką :mrgreen:
... a co do tekstów typu "cwele" to widać Lenart że bardzo płytki i ograniczony z Ciebie człeczyna, są żarty i są żarty, a Ty jesteś po prostu prostakiem. Można się pośmiać i sobie poużywać ale są pewne granice, widać że u Ciebie już się zatarły albo nikt Cię nie nauczył że takowe istnieją, kwestia wychowania.
Co do stadionu na Polonii to najpierw trzeba zapełniać to co jest, a dopiero potem domagać się nowego :wink:
Kibice Legii nie chodzą na derby, na Konwiktorską bo Polonia boi się że będzie ich więcej niż miejscowych i daje zaledwie 300 biletów na to całe barakowo z płotami jak na budowie i Toytoyami... buahahahahaha
Wczoraj nawet z ostatnią w tabeli Cracovią nie potrafili wygrać, patałachy jedne :lol:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Nie żeby coś, ale dla mnie te bojkoty derbów są strasznie głupie. Polonia daje każdemu tak mało biletów bo po prostu tak mały mają staion i tak małą klatke. Legia narzeka, że chciałaby wbić się w dużej liczbie na derby, a przecież Polonia nie może sobie pozwolic na oddanie jeden ze swoich trybun dla gości. Tu wracamy do tematu nowego, większego stadionu dla Polonii z dużo większą klatką, którego budowe kibice (L) starają się blokować jak mogą....

Lenart
Falubaz

Karlito pisze:Przypomnijmy na którym miejscu jest Polonia... hmmm, czyżby gdzieś daleeeeeeko za czołówką
... a co do tekstów typu "cwele" to widać Lenart że bardzo płytki i ograniczony z Ciebie człeczyna, są żarty i są żarty, a Ty jesteś po prostu prostakiem. Można się pośmiać i sobie poużywać ale są pewne granice, widać że u Ciebie już się zatarły albo nikt Cię nie nauczył że takowe istnieją, kwestia wychowania.
Co do stadionu na Polonii to najpierw trzeba zapełniać to co jest, a dopiero potem domagać się nowego
Kibice Legii nie chodzą na derby, na Konwiktorską bo Polonia boi się że będzie ich więcej niż miejscowych i daje zaledwie 300 biletów na to całe barakowo z płotami jak na budowie i Toytoyami... buahahahahaha
Wczoraj nawet z ostatnią w tabeli Cracovią nie potrafili wygrać, patałachy jedne
1. Prostakami to są w większości kibice (L), dobrym przykladem jest demolowanie wlasnego miasta powygranym meczu i narazanie budrzetu na szwank
2. Jeżeli Karlito masz zamiar nazywac prostakiem kogoś kogo nie znasz i z nim nigdy nie rozmawiales, to oznaczy tylko jedno... że sam nim jesteś.
3. Teksty typu "cwele to przepychanki slowne, a jak ktos bierze takie rzeczy do siebie to jak dla mnie ma troszke ograniczone horyzonty.
4. Szanuje kibiców, ale nie kiboli, których nie powinno się wpuszczać na mecze.
5. I wreszcie zorganizowane grupy kibicow (L), (mam na myśli grupy ultras) tak boją się konfrontacji na derbach w "pieśniach", że terroryzują gniazdowego PW, wysyłając mu anonimy i robiąc schadzki pod jego blokiem. Do czego to doszło!?

EDIT: A poza tym, jak idę ulicami mojego kochanego miasta to trudno mi znaleźć napisy w stylu "Lka cwelka" raczej wszędzie się roi od namalowanych godeł (L) napisy w stylu "polonia to K***" itd.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

1. Prostakami to są w większości kibice (L), dobrym przykladem jest demolowanie wlasnego miasta powygranym meczu i narazanie budrzetu na szwank
2. Jeżeli Karlito masz zamiar nazywac prostakiem kogoś kogo nie znasz i z nim nigdy nie rozmawiales, to oznaczy tylko jedno... że sam nim jesteś.
3. Teksty typu "cwele to przepychanki slowne, a jak ktos bierze takie rzeczy do siebie to jak dla mnie ma troszke ograniczone horyzonty.
4. Szanuje kibiców, ale nie kiboli, których nie powinno się wpuszczać na mecze.
5. I wreszcie zorganizowane grupy kibicow (L), (mam na myśli grupy ultras) tak boją się konfrontacji na derbach w "pieśniach", że terroryzują gniazdowego PW, wysyłając mu anonimy i robiąc schadzki pod jego blokiem. Do czego to doszło!?

EDIT: A poza tym, jak idę ulicami mojego kochanego miasta to trudno mi znaleźć napisy w stylu "Lka cwelka" raczej wszędzie się roi od namalowanych godeł (L) napisy w stylu "polonia to K***" itd.
ad 1. Nie pamiętam kiedy ostatnio takie sytuacje miały miejsce, więc to co piszesz to zwykła bzdura i nie robili tego normalni kibice, tylko jakieś gnoje z patologią w głowach pewnie.
ad 2. Bzdura, nawet mi się niechce tego komentować bo to Ty sprawiasz wrażenie nieobytego.
ad 3. "Cwel" nie ma nic wspólnego z kibicami więc się ogarnij, takie "przepychanki" to zwykłe chamsto i nie ma nic wspólnego z tzw "gierkami słownymi".
ad 4. Tu akurat się z Tobą zgodzę. Sam na stadionie nie śpiewam jeśli jakaś piosenka/tekst jest wulgarna.
ad 5. Kibice Legii boją się konfrontacji w pieśniach... tu mnie rozbawiłeś, prawie spadłem z krzesła. Co do terroryzowania to nic o tym nie wiem ale jeśli takie sytuacje mają miejsce to absolutnie tego nie popieram.

ad EDIT. Ja na takie bzdury nie zwracam uwagi i w ogóle nie popieram mazania po blokach i nie przeznaczonych do takich rzeczy miejscach. Moim zdaniem takie bazgroły psują wygląd mojego miasta.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Lenart
Falubaz

Nie pamiętam kiedy ostatnio takie sytuacje miały miejsce, więc to co piszesz to zwykła bzdura i nie robili tego normalni kibice, tylko jakieś gnoje z patologią w głowach pewnie.
Bodaj że w 2008 roku.

Nawet ostatnio to co się stało podczas w wlasciwie tu po finale PP. Jak dla mnie wystarczy.

ODPOWIEDZ