Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Re: Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200

Post autor: Kotar »

Ja jestem za tym aby wyjaśniła się w końcu kwestia czy jest ograniczenie modelu do 150 (albo 160) pkt. Jak to będzie? Niby mała rzecz, a mająca duży wpływ na rozpy ;). Nie wiem czy będę na turnieju ale nie zaszkodzi spytać :)

Awatar użytkownika
Guzka
Mudżahedin

Post autor: Guzka »

Mi sie bardzo podoba opinia Byra. Nie ma standardow trzeba inaczej pokombinowac. Nie wiadomo co tak naprawde wystawia inni. Chaos juz mowilem ze przyciety. W demonach Pasiak wypalisz Hoda w 20 demonkow i nagle ten oddzial robi sie plewa i juz dryady zaczynaja ich mielic.

Breta nie wydaje sie przycieta.

No co do woodow faktycznie przycina ich ten format ale moze cos wymyslisz sensownego. Chyba format tak dobrego gracza nie powinien tyrac no chyba ze za Ciebie gra armia ;)

Scimi przeczytaj regulamin jeszcze raz jesli mowisz o malowaniu.

masz 30 pkt z malowania.
Michal wybral ze 8 idzie do generalki.
wiec wynik Twoj np 20*(8/30)=5,3 masz 5 z malowania do generalki
Taka ocena malarska jest po to by byla sprawiedliwa wobec tych co lubia malowac i maja ladna armie.

Tak chcemy zeby armie na turniejach byly ladne. Mnie sie nie przyjemnie gra z Ziolkiem (sorki ze Ciebie przytaczam no offence) jak widze ze ma na stole podstawki i szare modele. Scimi ile Ty juz grasz w battla? i odpowiedz sobie czy wystarzajaco by pomalowac sobie armie. Wkurza mnie fakt ze ludzie ocene malowania maja w dupie. To juz nie chodzi oto ze to aspekt tego hobby. Jesli gramy to grajmy pomalowanymi figurkami. A proxy hmmm do piekla z nimi i tyle.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 14:16 przez Guzka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Guzka pisze:Chaos juz mowilem ze przyciety.
To że tylko po 20 Warriorów na oddział weźmiesz to nie tak znowu przycięty - to i tak siła jest.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Guzka
Mudżahedin

10 wariorow Scimi 10 ;) zalezy jakich ale tych co bym chcial to 10 :P

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Guzka pisze:10 wariorow Scimi 10 ;) zalezy jakich ale tych co bym chcial to 10 :P
A z cym byś chciał - bo z halabardą to chyba 16 pkt. ? Porównaj tych Warriorów do WE albo Korsarzy, których też w liczbie 20 sztuk się wciska :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Guzka
Mudżahedin

15 sa goli z halabarda 16 ale nie maja wtedy 3+ save przed strzelaniem wiec naprawde moge latwo spadac nie narzekam tylko mowie ze to wcale tak super nie jest

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ziemko pisze:Mam wtedy wolne.
Z checia bym przyjechal.
Nie przyjade jesli jest zapis ze max 30 modeli z bronia o 12 cale zasiegu.
Kroicie mi totalnie wszystko w armii, a jakimis resztkami nie chce mi sie grac.
Poza tym granie blood and glory na takie punkty jest naprawde slabe i totalnie spacza wyniki.

Nie przyjedziesz, bo jestes dupa z uszami. To, że nie możesz wyjść mentalnie poza pewne granice rozpiskowe nie znaczy, że będzie słabo. IMO 1x20 saurusów, 10xskirmish skinki, 8 kameleonów,6 kroxów, 2 salki, mag 2lv scroll i saurus bsb z buta nie jest slabe. Ludzie inni też będą mieli pocięte.

Fakt faktem, że bretka nie jest za bardzo pocięta ale nawet jesli ktoś zmniejszyłbym limit do 10 modeli z 24 pkt max do 23 to bym przyjechał z 2x6 realmów i 2x6 errantów mimo, że to jest chujowe.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

To może dajmy limity na modele z 2+ save?
Bo teraz to breta na luzie wciska 3 lance i pegazy...
Michał pisze:Sam chciałem zagrać WE, ale nawet bez ogranczeń to ciężko coś sensownego wcisnąć do tej armii.
No właśnie a tu jeszcze duże cięcia i to naprawdę promujące część armii...
Guzka pisze:Chyba format tak dobrego gracza nie powinien tyrac no chyba ze za Ciebie gra armia ;)
Nie cukruj...
Leśniaki jak mało która armia bazuje na corach a żeby walczyć z czymkolwiek muszę to zmiękczyć a 2 unity łuków jeszcze po 10 tylko nie są w stanie tego zrobić... Już nie powiem że blood and glory w takich sytuacjach to raczej średni pomysł...
Guzka pisze:W demonach Pasiak wypalisz Hoda w 20 demonkow i nagle ten oddzial robi sie plewa i juz dryady zaczynaja ich mielic.
Tia... Widziałeś kiedyś taką akcję? Mi się jeszcze nie zdażyło...
Byro pisze:, wymusza myślenie i zabija standardy.
Jakie standardy istnieją na 1200? Przecież ten format prawie nie grany jest więc nie ma mowy o żadnych standardach...
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 17:30 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

na turnieju mnie raczej nie będzie:)

ale tak sobie czytam i widzę że te ograniczenie to wylanie dziecka z kąpielą - ograniczenie kusz w DE jest sensowne - może ograniczenie shadów, ale stworzenie ogólnego ograniczenia uwala też takie nie najmocniejsze armie jak WE...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

specjalnie dla Ziemka:

saurus bsb, skink priest, 20 saurich, 2 x 10 cohorty, 6 kroxów, 3 salki.

dla Pasiaka

noble z hailem, mag, 2 x 10 łuków, 7 wardancerów, 5 treekinów

dla Piotra

mag, bsb, 23 halabard, 23 swordsmenów, cannon, mortar, hellstorm, 2 x 10 kusz.

Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty. Czy są rzeczywiście tak tragiczne? Jeden problem to scenariusz B&G, ale zawsze możemy go olać :wink: bez niego chyba byłoby to dość grywalne? Czy się mylę?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Pająk pisze:Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty.
Bez obrazy Pająk, ale widać że 2 minuty... WE przegrywają z każdym taką rozpą... Dostaje Krasie, TK, imperium czy nawet Woch to praktycznie pakuję się z miejsca nie wspominając już danonków... nie musisz mi wierzyć, po prostu tak jest...
Lizaki z ld 6 na generale w dodatku magu... no sorry...
Zagrasz tym czy chcesz 2 minutową rozpę do ogrów ode mnie...? 8) :mrgreen:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Trzymasz skinka z dala od saurusów i tyle. ma heavena wiec powinien dać rade. Ja np. też biore damsel :P

A co do ograniczeń modeli z savem na 2+ i tak to ciśnie w bretkę więc może po prostu bretka max 2 lance po min 8 modeli? 6tki już o wiele mniej robią.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

bigpasiak pisze:
Pająk pisze:Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty.
Bez obrazy Pająk, ale widać że 2 minuty... WE przegrywają z każdym taką rozpą... Dostaje Krasie, TK, imperium czy nawet Woch to praktycznie pakuję się z miejsca nie wspominając już danonków... nie musisz mi wierzyć, po prostu tak jest...
Lizaki z ld 6 na generale w dodatku magu... no sorry...
Zagrasz tym czy chcesz 2 minutową rozpę do ogrów ode mnie...? 8) :mrgreen:
zrób :wink: bo sam jeszcze coś do końca rozsądnego nie wymyśliłem :P grałem tak, siedział wtedy w saurusach i oddział i tak miał 8 ld... i rozkmina dawała radę.

sprawdź sobie przy tych ograniczeniach rozpiski Krasi, TK etc. na te ograniczenia... Tragedii nie ma... Ja ogrami z empire i krasiami w teorii i tak mogę się też pakować przed grą i bez ograniczeń, a nie marudzę tylko gram.

btw. te rozpiski miały być poglądowe, a nie rozwalające system... ale uczepić się można wszystkiego :wink:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Robiłem sporo rozpisek i tych w/w i reszty, te ograniczenia nie tną ich tak mocno szczególnie, że core armii zostaje, fakt że krasie mają tylko jedną klopę a nie dwie, ale poza tym działo i organy, longów/hamy i resztę badziewia z dwurakami... słabe to nie jest no i starcza na runy na które zawsze brakło ;). TK raczej też mają co chcą już nie wspominając o kaszkiecie który teraz z takimi ograniczeniami robi się co najmniej imba...
Pająk pisze:Ja ogrami z empire i krasiami w teorii i tak mogę się też pakować przed grą i bez ograniczeń, a nie marudzę tylko gram.
No proszę Cię, chyba o starych ograch mówisz bo na pewno nie o nowych... :lol2:
Jagal pisze:A co do ograniczeń modeli z savem na 2+ i tak to ciśnie w bretkę więc może po prostu bretka max 2 lance po min 8 modeli? 6tki już o wiele mniej robią.
Dwie lance po 8 kolesi ma być równorzędne z 2 unitami łuków po 10...?
Chyba żartujesz Jagal. Jak tniemy podstawy armii to na całego.
Skoro ja mogę wystawić max 2 unity w podstawowym squadzie z trzonu armii to samo proponuje Tobie. Deal?

Swoją drogą czemu ogry mają bonus pozwalający wystawić większy unit niż inni...?
Nie mówię o przegiętości tego rozwiązania, ale o braku konsekwencji.
Chyba, że uważacie iż biedne ogry potrzebują obecnie wsparcia...? Bo mi się nie wydaje...

Abandoned

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Jeśli próbujesz pić z tym do mnie, to z góry Ci mówię, że nie układałem tego csa :wink:

bullsów i tak na 99% nikt nie wystawi, nie mówiąc o takiej ilości...

nowe ogry jak nie zaczną to z empire i krasiami mają lanie...

ani ja Ciebie Pasiaku, ani Ty mnie do zmiany zdania nie przekonamy i tak dyskusja robi się jałowa :wink:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Pająk pisze:ani ja Ciebie Pasiaku, ani Ty mnie do zmiany zdania nie przekonamy i tak dyskusja robi się jałowa :wink:
Oj tam, oj tam :wink:
Trzeba dyskutować a nóż coś się urodzi ciekawszego...?
Pająk pisze:Jeśli próbujesz pić z tym do mnie, to z góry Ci mówię, że nie układałem tego csa :wink:
Nie, Pająku nie piję do Ciebie tylko zauważyłem sporą nieścisłość...
Pająk pisze:nowe ogry jak nie zaczną to z empire i krasiami mają lanie...
Proszę Cię... Tutaj z jednym działem, bez tanka to raczysz żartować ;)
Krasie też tak różowo to z Tobą nie mają nawet bez ograniczeń to te wielkie kloce ironów czy kotki robią swoje...

Abandoned

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Oczywiście co do ogrów chodziło mi o większe formaty :wink:

tutaj rzeczywiście tragedii nie ma.

co do kotków, to stwierdziłem, że wybitne nie są :P

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

bigpasiak pisze: Dwie lance po 8 kolesi ma być równorzędne z 2 unitami łuków po 10...?
Chyba żartujesz Jagal. Jak tniemy podstawy armii to na całego.Skoro ja mogę wystawić max 2 unity w podstawowym squadzie z trzonu armii to samo proponuje Tobie. Deal?
Dobra ;) max 6ciu w oddziale ;>? Jeśli zdecydujesz się na przyjazd razem ze swoim nadwornym marudą Ziemkiem no i z Piotrem to zagram na jakiekolwiek ograniczenia jakie będziesz chciał :P
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Jagal pisze:Dobra ;) max 6ciu w oddziale ;>?
Nie kombinuj cwaniaczku [-X
Max 5 w unicie... znaczy podstawowy squad tak jak ja ;] No chyba że sobie weźmiesz jedną wypasioną lancetkę [ czyli to co i ja mogę zrobić z moimi łukami... jeden duży unit... ech... ]. Ziemasa for fun może ugadam, ale Piotra raczej na bank nie... ban na tanka troszka go zdeprymował...

Abandoned

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

No Piotr bez tanka to sie chyba nigdzie nie ruszy :P

ODPOWIEDZ