Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200
Re: Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200
Ja jestem za tym aby wyjaśniła się w końcu kwestia czy jest ograniczenie modelu do 150 (albo 160) pkt. Jak to będzie? Niby mała rzecz, a mająca duży wpływ na rozpy
. Nie wiem czy będę na turnieju ale nie zaszkodzi spytać 
Mi sie bardzo podoba opinia Byra. Nie ma standardow trzeba inaczej pokombinowac. Nie wiadomo co tak naprawde wystawia inni. Chaos juz mowilem ze przyciety. W demonach Pasiak wypalisz Hoda w 20 demonkow i nagle ten oddzial robi sie plewa i juz dryady zaczynaja ich mielic.
Breta nie wydaje sie przycieta.
No co do woodow faktycznie przycina ich ten format ale moze cos wymyslisz sensownego. Chyba format tak dobrego gracza nie powinien tyrac no chyba ze za Ciebie gra armia
Scimi przeczytaj regulamin jeszcze raz jesli mowisz o malowaniu.
masz 30 pkt z malowania.
Michal wybral ze 8 idzie do generalki.
wiec wynik Twoj np 20*(8/30)=5,3 masz 5 z malowania do generalki
Taka ocena malarska jest po to by byla sprawiedliwa wobec tych co lubia malowac i maja ladna armie.
Tak chcemy zeby armie na turniejach byly ladne. Mnie sie nie przyjemnie gra z Ziolkiem (sorki ze Ciebie przytaczam no offence) jak widze ze ma na stole podstawki i szare modele. Scimi ile Ty juz grasz w battla? i odpowiedz sobie czy wystarzajaco by pomalowac sobie armie. Wkurza mnie fakt ze ludzie ocene malowania maja w dupie. To juz nie chodzi oto ze to aspekt tego hobby. Jesli gramy to grajmy pomalowanymi figurkami. A proxy hmmm do piekla z nimi i tyle.
Breta nie wydaje sie przycieta.
No co do woodow faktycznie przycina ich ten format ale moze cos wymyslisz sensownego. Chyba format tak dobrego gracza nie powinien tyrac no chyba ze za Ciebie gra armia
Scimi przeczytaj regulamin jeszcze raz jesli mowisz o malowaniu.
masz 30 pkt z malowania.
Michal wybral ze 8 idzie do generalki.
wiec wynik Twoj np 20*(8/30)=5,3 masz 5 z malowania do generalki
Taka ocena malarska jest po to by byla sprawiedliwa wobec tych co lubia malowac i maja ladna armie.
Tak chcemy zeby armie na turniejach byly ladne. Mnie sie nie przyjemnie gra z Ziolkiem (sorki ze Ciebie przytaczam no offence) jak widze ze ma na stole podstawki i szare modele. Scimi ile Ty juz grasz w battla? i odpowiedz sobie czy wystarzajaco by pomalowac sobie armie. Wkurza mnie fakt ze ludzie ocene malowania maja w dupie. To juz nie chodzi oto ze to aspekt tego hobby. Jesli gramy to grajmy pomalowanymi figurkami. A proxy hmmm do piekla z nimi i tyle.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 14:16 przez Guzka, łącznie zmieniany 1 raz.
A z cym byś chciał - bo z halabardą to chyba 16 pkt. ? Porównaj tych Warriorów do WE albo Korsarzy, których też w liczbie 20 sztuk się wciskaGuzka pisze:10 wariorow Scimi 10zalezy jakich ale tych co bym chcial to 10
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Ziemko pisze:Mam wtedy wolne.
Z checia bym przyjechal.
Nie przyjade jesli jest zapis ze max 30 modeli z bronia o 12 cale zasiegu.
Kroicie mi totalnie wszystko w armii, a jakimis resztkami nie chce mi sie grac.
Poza tym granie blood and glory na takie punkty jest naprawde slabe i totalnie spacza wyniki.
Nie przyjedziesz, bo jestes dupa z uszami. To, że nie możesz wyjść mentalnie poza pewne granice rozpiskowe nie znaczy, że będzie słabo. IMO 1x20 saurusów, 10xskirmish skinki, 8 kameleonów,6 kroxów, 2 salki, mag 2lv scroll i saurus bsb z buta nie jest slabe. Ludzie inni też będą mieli pocięte.
Fakt faktem, że bretka nie jest za bardzo pocięta ale nawet jesli ktoś zmniejszyłbym limit do 10 modeli z 24 pkt max do 23 to bym przyjechał z 2x6 realmów i 2x6 errantów mimo, że to jest chujowe.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
To może dajmy limity na modele z 2+ save?
Bo teraz to breta na luzie wciska 3 lance i pegazy...
Leśniaki jak mało która armia bazuje na corach a żeby walczyć z czymkolwiek muszę to zmiękczyć a 2 unity łuków jeszcze po 10 tylko nie są w stanie tego zrobić... Już nie powiem że blood and glory w takich sytuacjach to raczej średni pomysł...
Bo teraz to breta na luzie wciska 3 lance i pegazy...
No właśnie a tu jeszcze duże cięcia i to naprawdę promujące część armii...Michał pisze:Sam chciałem zagrać WE, ale nawet bez ogranczeń to ciężko coś sensownego wcisnąć do tej armii.
Nie cukruj...Guzka pisze:Chyba format tak dobrego gracza nie powinien tyrac no chyba ze za Ciebie gra armia
Leśniaki jak mało która armia bazuje na corach a żeby walczyć z czymkolwiek muszę to zmiękczyć a 2 unity łuków jeszcze po 10 tylko nie są w stanie tego zrobić... Już nie powiem że blood and glory w takich sytuacjach to raczej średni pomysł...
Tia... Widziałeś kiedyś taką akcję? Mi się jeszcze nie zdażyło...Guzka pisze:W demonach Pasiak wypalisz Hoda w 20 demonkow i nagle ten oddzial robi sie plewa i juz dryady zaczynaja ich mielic.
Jakie standardy istnieją na 1200? Przecież ten format prawie nie grany jest więc nie ma mowy o żadnych standardach...Byro pisze:, wymusza myślenie i zabija standardy.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 17:30 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
na turnieju mnie raczej nie będzie:)
ale tak sobie czytam i widzę że te ograniczenie to wylanie dziecka z kąpielą - ograniczenie kusz w DE jest sensowne - może ograniczenie shadów, ale stworzenie ogólnego ograniczenia uwala też takie nie najmocniejsze armie jak WE...
ale tak sobie czytam i widzę że te ograniczenie to wylanie dziecka z kąpielą - ograniczenie kusz w DE jest sensowne - może ograniczenie shadów, ale stworzenie ogólnego ograniczenia uwala też takie nie najmocniejsze armie jak WE...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
specjalnie dla Ziemka:
saurus bsb, skink priest, 20 saurich, 2 x 10 cohorty, 6 kroxów, 3 salki.
dla Pasiaka
noble z hailem, mag, 2 x 10 łuków, 7 wardancerów, 5 treekinów
dla Piotra
mag, bsb, 23 halabard, 23 swordsmenów, cannon, mortar, hellstorm, 2 x 10 kusz.
Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty. Czy są rzeczywiście tak tragiczne? Jeden problem to scenariusz B&G, ale zawsze możemy go olać
bez niego chyba byłoby to dość grywalne? Czy się mylę?
saurus bsb, skink priest, 20 saurich, 2 x 10 cohorty, 6 kroxów, 3 salki.
dla Pasiaka
noble z hailem, mag, 2 x 10 łuków, 7 wardancerów, 5 treekinów
dla Piotra
mag, bsb, 23 halabard, 23 swordsmenów, cannon, mortar, hellstorm, 2 x 10 kusz.
Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty. Czy są rzeczywiście tak tragiczne? Jeden problem to scenariusz B&G, ale zawsze możemy go olać
Bez obrazy Pająk, ale widać że 2 minuty... WE przegrywają z każdym taką rozpą... Dostaje Krasie, TK, imperium czy nawet Woch to praktycznie pakuję się z miejsca nie wspominając już danonków... nie musisz mi wierzyć, po prostu tak jest...Pająk pisze:Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty.
Lizaki z ld 6 na generale w dodatku magu... no sorry...
Zagrasz tym czy chcesz 2 minutową rozpę do ogrów ode mnie...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Trzymasz skinka z dala od saurusów i tyle. ma heavena wiec powinien dać rade. Ja np. też biore damsel 
A co do ograniczeń modeli z savem na 2+ i tak to ciśnie w bretkę więc może po prostu bretka max 2 lance po min 8 modeli? 6tki już o wiele mniej robią.
A co do ograniczeń modeli z savem na 2+ i tak to ciśnie w bretkę więc może po prostu bretka max 2 lance po min 8 modeli? 6tki już o wiele mniej robią.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
zróbbigpasiak pisze:Bez obrazy Pająk, ale widać że 2 minuty... WE przegrywają z każdym taką rozpą... Dostaje Krasie, TK, imperium czy nawet Woch to praktycznie pakuję się z miejsca nie wspominając już danonków... nie musisz mi wierzyć, po prostu tak jest...Pająk pisze:Przykładowe rozpiski, myślałem nad nimi dwie minuty.
Lizaki z ld 6 na generale w dodatku magu... no sorry...
Zagrasz tym czy chcesz 2 minutową rozpę do ogrów ode mnie...?![]()
sprawdź sobie przy tych ograniczeniach rozpiski Krasi, TK etc. na te ograniczenia... Tragedii nie ma... Ja ogrami z empire i krasiami w teorii i tak mogę się też pakować przed grą i bez ograniczeń, a nie marudzę tylko gram.
btw. te rozpiski miały być poglądowe, a nie rozwalające system... ale uczepić się można wszystkiego
Robiłem sporo rozpisek i tych w/w i reszty, te ograniczenia nie tną ich tak mocno szczególnie, że core armii zostaje, fakt że krasie mają tylko jedną klopę a nie dwie, ale poza tym działo i organy, longów/hamy i resztę badziewia z dwurakami... słabe to nie jest no i starcza na runy na które zawsze brakło
. TK raczej też mają co chcą już nie wspominając o kaszkiecie który teraz z takimi ograniczeniami robi się co najmniej imba...
Chyba żartujesz Jagal. Jak tniemy podstawy armii to na całego.
Skoro ja mogę wystawić max 2 unity w podstawowym squadzie z trzonu armii to samo proponuje Tobie. Deal?
Swoją drogą czemu ogry mają bonus pozwalający wystawić większy unit niż inni...?
Nie mówię o przegiętości tego rozwiązania, ale o braku konsekwencji.
Chyba, że uważacie iż biedne ogry potrzebują obecnie wsparcia...? Bo mi się nie wydaje...
No proszę Cię, chyba o starych ograch mówisz bo na pewno nie o nowych...Pająk pisze:Ja ogrami z empire i krasiami w teorii i tak mogę się też pakować przed grą i bez ograniczeń, a nie marudzę tylko gram.
Dwie lance po 8 kolesi ma być równorzędne z 2 unitami łuków po 10...?Jagal pisze:A co do ograniczeń modeli z savem na 2+ i tak to ciśnie w bretkę więc może po prostu bretka max 2 lance po min 8 modeli? 6tki już o wiele mniej robią.
Chyba żartujesz Jagal. Jak tniemy podstawy armii to na całego.
Skoro ja mogę wystawić max 2 unity w podstawowym squadzie z trzonu armii to samo proponuje Tobie. Deal?
Swoją drogą czemu ogry mają bonus pozwalający wystawić większy unit niż inni...?
Nie mówię o przegiętości tego rozwiązania, ale o braku konsekwencji.
Chyba, że uważacie iż biedne ogry potrzebują obecnie wsparcia...? Bo mi się nie wydaje...
Abandoned
Abandoned
Jeśli próbujesz pić z tym do mnie, to z góry Ci mówię, że nie układałem tego csa
bullsów i tak na 99% nikt nie wystawi, nie mówiąc o takiej ilości...
nowe ogry jak nie zaczną to z empire i krasiami mają lanie...
ani ja Ciebie Pasiaku, ani Ty mnie do zmiany zdania nie przekonamy i tak dyskusja robi się jałowa
bullsów i tak na 99% nikt nie wystawi, nie mówiąc o takiej ilości...
nowe ogry jak nie zaczną to z empire i krasiami mają lanie...
ani ja Ciebie Pasiaku, ani Ty mnie do zmiany zdania nie przekonamy i tak dyskusja robi się jałowa
Oj tam, oj tamPająk pisze:ani ja Ciebie Pasiaku, ani Ty mnie do zmiany zdania nie przekonamy i tak dyskusja robi się jałowa
Trzeba dyskutować a nóż coś się urodzi ciekawszego...?
Nie, Pająku nie piję do Ciebie tylko zauważyłem sporą nieścisłość...Pająk pisze:Jeśli próbujesz pić z tym do mnie, to z góry Ci mówię, że nie układałem tego csa![]()
Proszę Cię... Tutaj z jednym działem, bez tanka to raczysz żartowaćPająk pisze:nowe ogry jak nie zaczną to z empire i krasiami mają lanie...
Krasie też tak różowo to z Tobą nie mają nawet bez ograniczeń to te wielkie kloce ironów czy kotki robią swoje...
Abandoned
Abandoned
Dobrabigpasiak pisze: Dwie lance po 8 kolesi ma być równorzędne z 2 unitami łuków po 10...?
Chyba żartujesz Jagal. Jak tniemy podstawy armii to na całego.Skoro ja mogę wystawić max 2 unity w podstawowym squadzie z trzonu armii to samo proponuje Tobie. Deal?
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nie kombinuj cwaniaczkuJagal pisze:Dobramax 6ciu w oddziale ;>?
Max 5 w unicie... znaczy podstawowy squad tak jak ja ;] No chyba że sobie weźmiesz jedną wypasioną lancetkę [ czyli to co i ja mogę zrobić z moimi łukami... jeden duży unit... ech... ]. Ziemasa for fun może ugadam, ale Piotra raczej na bank nie... ban na tanka troszka go zdeprymował...
Abandoned
Abandoned
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
No Piotr bez tanka to sie chyba nigdzie nie ruszy