Przeglądając allegro.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Przeglądając allegro.
Ja bym się kłócił. Przedmiot tak opisany obarczony jest według mnie wadą fizyczną (wadą zmniejszenia użyteczności). Argumentowałbym tak: to nie jest zwykła książka, to podręcznik zawierający zbiór zasad. Jeśli jest to podręcznik staroedycyjny, zbiór zawartych w nim zasad jest bezużyteczny na gruncie obowiązujących (nowych) zasad, a więc główna cecha, świadcząca o przeznaczeniu tej rzeczy nie jest spełniona. Sprawa jest oczywiście dyskusyjna.
Naviedzony pisze:Ja bym się kłócił. Przedmiot tak opisany obarczony jest według mnie wadą fizyczną (wadą zmniejszenia użyteczności). Argumentowałbym tak: to nie jest zwykła książka, to podręcznik zawierający zbiór zasad. Jeśli jest to podręcznik staroedycyjny, zbiór zawartych w nim zasad jest bezużyteczny na gruncie obowiązujących (nowych) zasad, a więc główna cecha, świadcząca o przeznaczeniu tej rzeczy nie jest spełniona. Sprawa jest oczywiście dyskusyjna.
Nie będę tu wstawiał elaboratów ale napiszę że było to już poruszane. Nie na przykładzie warhammera, ale dotyczy wszystkiego książkowego, co się może zdezaktualizować. Od kupującego wymaga się minimum wiedzy i nikt nie patrzy na to w ten sposób: jestem świeżak, chcę się doedukować, ale zrobiono mnie w wała , bo książka kupiona w tym celu nie przystaje z racji czasu do realiów.
Trochę to zajeżdża bzdurą, bo osoba bez pojęcia chce kupić coś by dzięki temu mieć pojęcie. A dostaje kit. No ale tak długo póki sprzedawca nie będzie reklamował jako aktualnego, to wszystko jest ok z punktu widzenia UOKiKu. Osobę kupującą wydanie okresowe/edycyjne z automatu uznaje się za świadomą tej okresowości, a co za tym idzie - że to co właśnie kupuje może być przestarzałe. Chyba że sprzedawca wprowadzi nas w błąd. Ale nawet wtedy może być ciężko.
Takie pojęcie "rozumnego klienta" panuje powszechnie w Europie. USA to inna bajka Ale tam nikogo nie obchodzi, że Europa z nich leje, a oni sami pewnie leją z nas, zwracając po zakupie zdezaktualizowane armybooki i jeszcze sprzedawca ich przeprasza
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Pewnie masz rację. No nic, nie ma paragrafu na tak zwaną "chamówkę".
Pomijając to, że ta figsa nie jest KoSem, to co to do cholery jest? Małe to to jest (5cm) ale wygląda trochę jak gorgona.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
M.T. już wyjaśnił, ja dla ciekawostki wkleję link do katalogu.Shadar pisze:Pomijając to, że ta figsa nie jest KoSem, to co to do cholery jest?
http://www.solegends.com/citcat912/c202 ... rets-h.htm
Mam z tej serii jednego GUO i blodthirstera. Są paskudne, ale mają swój urok.
http://allegro.pl/szczelba-5-elfow-i2017991548.html
Kto chce kupić pięć elfów ze szczelbą?
Kto chce kupić pięć elfów ze szczelbą?
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Rany, taki system kiedyś był... Flintloque czyli Szczelba (dodatki np. Slaughterloo. Orki jako Brytyjczycy, Elfy jako Francuzi, szczuroludzie jako Szkoci, ożywieńcy jako Rosjanie).
Widzę że nam przybywa znawców na forum. Jeden twierdzi że to nie KoS (na marginesie, bardzo fajny model, wg mnie gdyby doskalować go do obecnych GD i zrobić lekko dynamiczniejszą sylwetkę, to byłby lepszy niż aktualnych KoS), drugi się nabija ze "Szczelby" (na marginesie secondo, ponoć tworzyli ją byli pracownicy GW).
Widzę że nam przybywa znawców na forum. Jeden twierdzi że to nie KoS (na marginesie, bardzo fajny model, wg mnie gdyby doskalować go do obecnych GD i zrobić lekko dynamiczniejszą sylwetkę, to byłby lepszy niż aktualnych KoS), drugi się nabija ze "Szczelby" (na marginesie secondo, ponoć tworzyli ją byli pracownicy GW).
małe pytanie - może ktoś już miałe podobny problem.
sprzedaje przedmiot z ceną minimalną - która nie została osiągnięta. chcę zakończyć aukcję przed czasem - czy przedmiot wygrywa osoba, która najwyżej zalicytowała (z pominięciem ceny minimalnej), czy też nie - i aukcja ulega rozwiązaniu.
przejrzałem regulamin allegro ale nie jest on jasno napisany, w tej kwestii:
6.12.Sprzedający może w każdym czasie zamknąć Aukcję, wówczas zwycięzców Aukcji ustala się według stanu na chwilę zamknięcia Aukcji. Jeżeli w trakcie Aukcji nastąpiła kradzież lub zniszczenie Towaru, Sprzedający w drodze wyjątku może zamknąć Aukcję bez ustalania jej wyniku (tj. nie ustala się zwycięzcy Aukcji), uprzednio odrzucając wszystkie złożone przez Licytantów oferty.
przy próbie zakończenia aukcji przed czasem pojawia się komunikat:
Możesz zakończyć oferty przed zaplanowanym czasem: aukcje z licytacją jeżeli nie zostały w nich złożone oferty kupna, oferty „Kup teraz!” w dowolnym momencie. Jeżeli chcesz usunąć wybrany przedmiot z listy - odznacz go.i w efekcie próba zakończenia aukcji przed czasem nie jest bezskuteczna.
o ccccoooo chodzi???
sprzedaje przedmiot z ceną minimalną - która nie została osiągnięta. chcę zakończyć aukcję przed czasem - czy przedmiot wygrywa osoba, która najwyżej zalicytowała (z pominięciem ceny minimalnej), czy też nie - i aukcja ulega rozwiązaniu.
6.12.Sprzedający może w każdym czasie zamknąć Aukcję, wówczas zwycięzców Aukcji ustala się według stanu na chwilę zamknięcia Aukcji. Jeżeli w trakcie Aukcji nastąpiła kradzież lub zniszczenie Towaru, Sprzedający w drodze wyjątku może zamknąć Aukcję bez ustalania jej wyniku (tj. nie ustala się zwycięzcy Aukcji), uprzednio odrzucając wszystkie złożone przez Licytantów oferty.
Możesz zakończyć oferty przed zaplanowanym czasem: aukcje z licytacją jeżeli nie zostały w nich złożone oferty kupna, oferty „Kup teraz!” w dowolnym momencie. Jeżeli chcesz usunąć wybrany przedmiot z listy - odznacz go.i w efekcie próba zakończenia aukcji przed czasem nie jest bezskuteczna.
o ccccoooo chodzi???
gerwaz26 pisze:
Powiem wam niezla okazja sie pojawila
Wartość tych figurek to ponad 600 zł
Wisła Kraków.
http://allegro.pl/orc-jezdzcy-wilkow-ra ... 71294.html
Ale rarytas.
Ale rarytas.
FIGURKI SĄ Z POPRZEDNIEJ EDYCJI, WIĘC SĄ RARYTASEM, SĄ NAPRAWDĘ DOBRZE POMALOWANE BĄDŹ NIE,
jeżeli nie przekroczyło minimalnej to nikt nie wygrywa ( dla pewności można odwołać licytacje).Hurtmaker pisze:małe pytanie - może ktoś już miałe podobny problem.
o ccccoooo chodzi???
Tandor92 pisze:http://allegro.pl/orc-jezdzcy-wilkow-ra ... 71294.html
Ale rarytas.FIGURKI SĄ Z POPRZEDNIEJ EDYCJI, WIĘC SĄ RARYTASEM, SĄ NAPRAWDĘ DOBRZE POMALOWANE BĄDŹ NIE,
I cena "kup teraz" za 39.99Zachęcam do licytacji!
Cena za niego to około 129 złotych normalnie, ja wystawiam za 99 zł.