Weryfikacja turniejów
Moderator: swieta_barbara
- RedScorpion
- Falubaz
Re: Weryfikacja turniejów
Każdy może mieć inne podejście do racjonalności
A co w przypadku jak klub ma składki, i są zwolnieni z opłat za turnije?
Szykujcie się, za chwile powołamy komisję, która będzie badać rynek wfb w Polsce. Będzie ona między innymi ustalać maksymalny koszt lokala, który może być zgłoszony do ligi. Po miesiącach obrad ustalą limit na 50zł, następnego dnia Lidder zorganizuje turniej za 49,99, turniej będzie udany bo ma on sporo grosików do wydania. Po pół roku ruchania komisję w dupę Lidder sprawi, że maksymalna kwota za lokal będzie wynosić 15zł, część ośrodków umrze, bo nie jest w stanie opłacić miejscówki, a większe, dwudniowe lokale, zostaną praktycznie zbanowane. Jednak to nie jest najgorsze bo zbliża się 21.12.12...
To tak nieśmiało zapytam - czy system przyznawania miejsc na LL za turnieje lokalne jest najszczęśliwszy? Bo gdyby nie to, to przecież całego problemu weryfikacji by nie było.
a masz inny pomysł przynawania miejsc na LL?ksch pisze:To tak nieśmiało zapytam - czy system przyznawania miejsc na LL za turnieje lokalne jest najszczęśliwszy? Bo gdyby nie to, to przecież całego problemu weryfikacji by nie było.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- swieta_barbara
- habydysz
Otwiera, ale LL moze zawsze walnac modowi wotum nieufnosci i na-ra. Poza tym aklamacja nie jest latwa do osiagniecia - w chwili obecnej jest tam Jankiel, Dymitr, Czarny - wez tu ich dogadaj.
Generalnie jeżeli a priori zakładamy że nawet ludzie których powołamy do ewentualnej weryfikacji będą nas oszukiwać to faktycznie wygląda to słabo. Generalnie jawność i możliwość (z której mam nadzieje nigdy nie skorzystamy) eliminowania potencjalnych patologii w zupełności wystarcza. Zapis Barbary jest o tyle dobry że jak chłopaki polecą w kulki to mają nad sobą LL a wątpliwe jest by nagle LL wpadło na plan banowania złośliwie jakichś lokali, powód musiałby być mega gruby by nie zaliczać lokala.
Ależ ja nie zakładam złego działania modów - trzech zajebiście fajnych gości, ogarniętych na tyle, żeby bzdur nie robić. Chodzi mi o sam fakt konieczności weryfikacji, bo tu, z tego co piszecie, najlepiej nie jest.
Dmitrij - nie będę w tym momencie proponował niczego, bo zakładam, że póki co większości jak jest pasi. Natomiast pytanie czy większe ogarnianie liczby miejsc per miasto/region itd. nie jest konieczne.
Dmitrij - nie będę w tym momencie proponował niczego, bo zakładam, że póki co większości jak jest pasi. Natomiast pytanie czy większe ogarnianie liczby miejsc per miasto/region itd. nie jest konieczne.
Jak są wątpliwości to niech je sobie sprawdzą, co mi tam, problem będzie jak nasz regulamin zacznie wyglądać jak ten z PZPN, lub będzie nam potrzebny cbś czy cos podobnego, wtedy się wypisuje .
rozmawiałem o tym ostatnio z kilkoma osobami i myślę ze radykalne obostrzenia są potrzebne.
za niedługo będe chciał założyć głosowanie, na razie opcji jest kilka:
1. Nic nie zmieniamy
2. Musi być temat na OGÓLNODOSTĘPNYM forum internetowym, by turniej był zaliczony (poza resztą wymogów)
3. Musi być temat + wejścówka nie powinna przekroczyć (turniej klasy lokal) 30zł
4. Wątpliwe turnieje przez aklamację mogą moderatorzy ligi anulować
IMO ostatecznie powinno wyglądać to tak, że
5. Musi być obecny licencjonowany sędzia
ale nie udało się jeszcze ruszyć tamtego projektu
za niedługo będe chciał założyć głosowanie, na razie opcji jest kilka:
1. Nic nie zmieniamy
2. Musi być temat na OGÓLNODOSTĘPNYM forum internetowym, by turniej był zaliczony (poza resztą wymogów)
3. Musi być temat + wejścówka nie powinna przekroczyć (turniej klasy lokal) 30zł
4. Wątpliwe turnieje przez aklamację mogą moderatorzy ligi anulować
IMO ostatecznie powinno wyglądać to tak, że
5. Musi być obecny licencjonowany sędzia
ale nie udało się jeszcze ruszyć tamtego projektu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Jak dla mnie wystarczą punkty 2 i 4 plus to, że jako organizator lokala musi być wymieniony jeden konkretny klub.
Zmiany od nowego sezonu oczywiście.
Zmiany od nowego sezonu oczywiście.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
punkt 5. to osobny temat, myśle zę wkrótce wrócimy do dyskusji o tym.
Jeżeli ktoś ma jeszcze pomysł, na rozwiazanie warte podania pod głosowanie - dawać:)
Jeżeli ktoś ma jeszcze pomysł, na rozwiazanie warte podania pod głosowanie - dawać:)
Tych licencjonowanych sędziów to bym zostawił w spokoju bo to zabije inicjatywę turniejową w mniejszych miejscowościach moim zdaniem. Takiemu sędziemu oczywiście należy zapłacić za jego czas (o ile będzie go miał w terminie turnieju) a dodatkowo opłacić podróż w obie strony. Średnio wyjdzie to powiedzmy 150 zł przez co wzrosną wejściówki żeby tą kwotę pokryć.
No, tylko kilku wybrańców może znać tajemniczą książkę zwaną RB. Ciężko jest przeczytać podręcznik, faq i uściślenia. Nikt tego nie robi organizując lokala. Wszyscy grają jak bezgłowe kurczaki, potem jadą na mastera i poznają zasady. Seems legit.Lazur pisze:Tych licencjonowanych sędziów to bym zostawił w spokoju bo to zabije inicjatywę turniejową w mniejszych miejscowościach moim zdaniem. Takiemu sędziemu oczywiście należy zapłacić za jego czas (o ile będzie go miał w terminie turnieju) a dodatkowo opłacić podróż w obie strony. Średnio wyjdzie to powiedzmy 150 zł przez co wzrosną wejściówki żeby tą kwotę pokryć.
czyli zakładać głosowanie? licze na to, że ktoś coś wniesie nowego:)
Czy zmiany muszą obowiązywać od przyszłego sezonu? dlaczego nie na przykład od 1 marca?
Czy zmiany muszą obowiązywać od przyszłego sezonu? dlaczego nie na przykład od 1 marca?