Bardzo fajny patent. Będę musiał sam z niego skorzystać.ctan pisze:(...) ja tylko pokazałem jak wygląda figurka w skali szarości i jak to się odbija na tym co widzimy na kolorowo.
Celowo przeciągnąłem barwy, żeby było widać o co mi chodzi. Często tak robię kiedy maluję figurkę, pstrykam fotkę, zmieniam na b&w i wtedy wiem co i gdzie poprawić.
Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - 03.I.11 - minoś
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!
Tarcza za mocno się zlewa ze skórą tego typka ale za to ostrze... Cudne. ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Tarcza faktycznie wydaję się być nieco niezauważalna na tle samej postaci, natomiast malowanie miecza wręcz mnie oczarowało... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wszystko miodzio
. Tarczę hipka zrobiłbym na złoto/zielono, aby trochę połączyć odcieniami z bronią. Mieczyk - genialny. Minos wygląda lepiej, niż przedtem, gdyby jeszcze łeb jakoś odcinał się od tułowia
...
Czekam na następnych hipków.
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Czekam na następnych hipków.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetny - jak zwykle zresztą - jedynie, jak poprzednio, tarcza zlewa się trochę z samym hipkiem, ale i tak dla mnie odjaździk
.
WOW! Minos na prawdę o parę poziomów wyżej!
Gratulacje!
A co do tego stworka z zielonym mieczem to nie mogę oderwać od niego wzroku... ta zieleń.... super![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
A co do tego stworka z zielonym mieczem to nie mogę oderwać od niego wzroku... ta zieleń.... super
-
- "Nie jestem powergamerem"
Jeśli kolory na zdjęciach sa przekłamane, to może to być wina tego, ze zdjęcia robisz z uzyciem lampy błyskowej.
Kiedy patrzysz na figurkę własnymi oczami, widzisz ją w innym swietle niz matryca aparatu kiedy robisz zdjęcie, wiec moze warto robic zdjęcia tylko przy oswietleniu stałym (bez błysku)? Wystarczą 2 solidne lampki biurkowe, ustawione tak abyoswietlic model z różnych kątów (warto tez rozpraszac swiatło, nawet zwykłą biała serwetką, jesli się nie posiada profesjonalnego sprzętu).
Jeśli, natomiast, robisz zdjęcia z takim własnie oswiatleniem, to mzoe warto zobaczyc, czy balansy kolorów aparatu nie sa przypadkiem jakies "dziwne"![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Warto tez robic zdjęcia z jak największym udziałem swiatła dziennego, jesli model wyglada najkorzystniej w takowym.
Pamietajmy też, ze wrzucamy pliki skompresowane, a one też tracą nieco przestrzeni tonalnej.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ja ostatnio zaczałem robic zdjęcia na czasie naswietlania 2" i niskiej czułosci, i w czasie jak przesłona jest otwarta, to wykonuję lampkę ruch "po łuku" nad modelem, daje to bardzo dobry efekt. To taki trick powszechny w fotografii reklamowej. Nie jestem PRo, ale kilka prób i błędów (no i nieoceniona pomoc małżonki
), dały mi rezultaty, które mnie satysfakcjonują
Poza tym szczerze odradzam ciemne tła! Czarne tło nie odbija swiatła, przez co model jest słabiej oswietlony, i "spłaszcza się".
Kiedy patrzysz na figurkę własnymi oczami, widzisz ją w innym swietle niz matryca aparatu kiedy robisz zdjęcie, wiec moze warto robic zdjęcia tylko przy oswietleniu stałym (bez błysku)? Wystarczą 2 solidne lampki biurkowe, ustawione tak abyoswietlic model z różnych kątów (warto tez rozpraszac swiatło, nawet zwykłą biała serwetką, jesli się nie posiada profesjonalnego sprzętu).
Jeśli, natomiast, robisz zdjęcia z takim własnie oswiatleniem, to mzoe warto zobaczyc, czy balansy kolorów aparatu nie sa przypadkiem jakies "dziwne"
Warto tez robic zdjęcia z jak największym udziałem swiatła dziennego, jesli model wyglada najkorzystniej w takowym.
Pamietajmy też, ze wrzucamy pliki skompresowane, a one też tracą nieco przestrzeni tonalnej.
Ja ostatnio zaczałem robic zdjęcia na czasie naswietlania 2" i niskiej czułosci, i w czasie jak przesłona jest otwarta, to wykonuję lampkę ruch "po łuku" nad modelem, daje to bardzo dobry efekt. To taki trick powszechny w fotografii reklamowej. Nie jestem PRo, ale kilka prób i błędów (no i nieoceniona pomoc małżonki
Poza tym szczerze odradzam ciemne tła! Czarne tło nie odbija swiatła, przez co model jest słabiej oswietlony, i "spłaszcza się".
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
O, i już tarczka inaczej wygląda
, ale dalej najbardziej gniotący jest mieczyk
. Czekam na CG.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Niesamowite! Jestem dumny, że mogę dzielić z Tobą jedno forum. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
takie "magiczne"