btw Misho, lata i moze miec frenzy to kazdy bohater na latajacym mouncie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
czy bohater na mouncie z zasada fly posiada ta zasade? inaczej czy bohater wochu na dysku ma zasade fly? czy tylko korzysta z tej zasady bo posiada ja mount a nie on sam?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Waldi pisze:Czy jak mam Lorda Tzeencha na dysku z chaos deamonsword + pidgeon plucker pendant to mam warda 4+ na ataki, w których sam się trafiłem?
Wording:
pidgeon plucker pendant
The item grants the bearer a 5+ ward save againts wounds caused in close combat by models that have the Fly special rule.
chaos deamonsword
A character with the Deamonsword adds d3 to his Strength and has an extra d6 Attacks, to a maximum of 10 (roll separately for these values at the start of each round). However, every roll of a 1 to hit in close combat is resolved against the bearer instead of the enemy. Futhermore, the character can never re-roll to-hit roll of a "1" in close combat.
zdaje sie, ze chciales powiedziec 5 rydwanow.Marek15 pisze:A czemu miałyby nie mieć? 3 rydwany tworzą szereg i nic nie wskazuje na to że ich szereg jest jakiś gorszy od innych szeregów.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ushi pisze:Jednostka typu 'Potwór i poganiacze'. Załóżmy, że ten potwór to 'Zwierze bojowe' czyli podlega zasadzie specjalnej 'Szybki krok'.
Czy to oznacza, że taka jednostka może gonić, szarżować i uciekać używając trzech kości pomimo tego że poganiacze nie są w stanie tak szybko biegać ?
Przyjąłem pokornie Twoją odpowiedź jako rzecz nie podlegającą dyskusji 'no bo tak'.Domino pisze:Tak.
Czy to przypadkiem nie znaczy, że taka przykładowo salamandra jednak nie może korzystać z tej zasady ?When charging, units entirely made of models with the Swiftstride special rule roll 3D6, discard the lowest result, and add the result to their Move value.