8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
bohater na dysku z zasada frenzy ma oddzial od siebie na 13 cali, jest to szarza mozliwa z buta (bo wtedy liczy sie mv dysku, nie?) aczkolwiek malo prawdopodobna, za to lotem prawie automatycznie jest w celu, moze wybrac piechore jesli nie chce zaatakowac?
btw Misho, lata i moze miec frenzy to kazdy bohater na latajacym mouncie
czy bohater na mouncie z zasada fly posiada ta zasade? inaczej czy bohater wochu na dysku ma zasade fly? czy tylko korzysta z tej zasady bo posiada ja mount a nie on sam?
btw Misho, lata i moze miec frenzy to kazdy bohater na latajacym mouncie
czy bohater na mouncie z zasada fly posiada ta zasade? inaczej czy bohater wochu na dysku ma zasade fly? czy tylko korzysta z tej zasady bo posiada ja mount a nie on sam?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Musi korzystać z fly jak jest na dysku i nie zda berserking rage - co on, ma zejść niby z dysku, wziąć go pod pachę i biec do wroga na piechotę jak nie zda frenzy, bo gracz planuje żeby jego heros nie dobiegł?
Dysk ma zasadę fly, i heros korzysta z tej zasady.
Dysk ma zasadę fly, i heros korzysta z tej zasady.
Waldi pisze:Czy jak mam Lorda Tzeencha na dysku z chaos deamonsword + pidgeon plucker pendant to mam warda 4+ na ataki, w których sam się trafiłem?
Wording:
pidgeon plucker pendant
The item grants the bearer a 5+ ward save againts wounds caused in close combat by models that have the Fly special rule.
chaos deamonsword
A character with the Deamonsword adds d3 to his Strength and has an extra d6 Attacks, to a maximum of 10 (roll separately for these values at the start of each round). However, every roll of a 1 to hit in close combat is resolved against the bearer instead of the enemy. Futhermore, the character can never re-roll to-hit roll of a "1" in close combat.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Niestety przy Monsters and Handlers na 73 stronie RB nie znalazłem o tym informacji, dlatego zdecydowałem się zapytać, czy jest gdzieś sprecyzowane jak określić, ile modeli Poganiaczy styka się z Potworkiem na potrzeby CC aby wiedzieć, ilu ich uderza, bo jedna osoba próbuje mi wmówić, że podobno przyjmuje się, że wszyscy poganiacze stykają się z Monsterami?
Jakbym wziął np. 10 Monsterków i do tego powiedzmy 300 Handlersów, to mogę wypłacić 310 ataków w CC, a poza Combatem mam formację 5x2 i do tego, jedynie Monsterki mogą oberwać od czarów pokroju Dwellers Below? Coś takiego chyba da radę zrobić w Squig Herders, chociaż nie wiem, czy ta jednostka podchodzi po M&H.
Jakbym wziął np. 10 Monsterków i do tego powiedzmy 300 Handlersów, to mogę wypłacić 310 ataków w CC, a poza Combatem mam formację 5x2 i do tego, jedynie Monsterki mogą oberwać od czarów pokroju Dwellers Below? Coś takiego chyba da radę zrobić w Squig Herders, chociaż nie wiem, czy ta jednostka podchodzi po M&H.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ja z takim banalnym, ale nurtujacy mnie pytaniem, mianowicie czy rydwany tk moga miec stidfasta?
zdaje sie, ze chciales powiedziec 5 rydwanow.Marek15 pisze:A czemu miałyby nie mieć? 3 rydwany tworzą szereg i nic nie wskazuje na to że ich szereg jest jakiś gorszy od innych szeregów.
wprawdzie teraz na szybko przejrzalem RB i FAQi ale nigdzie nie zobaczylem informacji jak przy MI czy MC by zapisaek o 5 modelach w szeregu traktowac jako 3 modele.
--- edit ---
@down
ha... faktycznie.
nawet nie widzialem, ze pytanie bylo odnosnie rydwanow TK
Ostatnio zmieniony 18 lut 2012, o 12:39 przez Morsereg, łącznie zmieniany 2 razy.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Chodzi o to, że ja nie mogłem mieć steadfasta ot co. Ale dzięki za rozwiązanie problemu
Podczas bitwy miałem sytuacje gdzie moje Crypt Horrory walczyły z Swordmasterami, W kontakcie były tylko dwa modele Swordmasterow i champion Crypt Horrorow. W chalangu zabiłem championa Smasterów. I czy teraz pozostali Swordmasterzy mogą atakować unit czy nie, gdyż są w kontakcie z championem CHorrorow który był w chalangu? I co w sytuacji gdy champion CHorrorow by zginął w chalangu, czy reszta Smasterów moze atakować unit CH czy nie?
Rozpatrujesz to normalnie po inicjatywie, jeśli champion żył jeszcze w momencie kiedy swordmasterzy w kontakcie z nim mogli uderzać, to nie mieli w co bić. Podejrzewam, że elfy inicjatywą wygrywały, więc najpewniej ataki przepadły.
Gdyby champion horrorow zginal, elfy i tak nie moglyby bic, bo maja taka sama inicjatywe jak champion.
Gdyby champion horrorow zginal, elfy i tak nie moglyby bic, bo maja taka sama inicjatywe jak champion.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Tak czy owak. Model będący w challengu, nie może być atakowany przez żaden inny model do końca danej fazy CC. (str 102 RB)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Oczywiście, że nie.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ushi pisze:Jednostka typu 'Potwór i poganiacze'. Załóżmy, że ten potwór to 'Zwierze bojowe' czyli podlega zasadzie specjalnej 'Szybki krok'.
Czy to oznacza, że taka jednostka może gonić, szarżować i uciekać używając trzech kości pomimo tego że poganiacze nie są w stanie tak szybko biegać ?
Przyjąłem pokornie Twoją odpowiedź jako rzecz nie podlegającą dyskusji 'no bo tak'.Domino pisze:Tak.
Wczytując się jednak w RB i zamieszczony tam opis zasady SWIFTSTRIDE mamy:
Czy to przypadkiem nie znaczy, że taka przykładowo salamandra jednak nie może korzystać z tej zasady ?When charging, units entirely made of models with the Swiftstride special rule roll 3D6, discard the lowest result, and add the result to their Move value.