Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Wiem wiem, to już przeczytałem w RB. No i szkoda tylko, że nadal nie wiem, czy jak da się 10 Squig Herderom powiedzmy 300 poganiaczy, to czy będą atakować wszyscy, co by było chore trochę, no ale tutaj mogę dowiedzieć się tylko o Salki bo to nie forum O&G 

Jeśli jest możliwość wykupienia po 30 poganiaczy na 1 squiga to czemu nie?Azurix pisze:Wiem wiem, to już przeczytałem w RB. No i szkoda tylko, że nadal nie wiem, czy jak da się 10 Squig Herderom powiedzmy 300 poganiaczy, to czy będą atakować wszyscy, co by było chore trochę, no ale tutaj mogę dowiedzieć się tylko o Salki bo to nie forum O&G
Bije ich tyle się ile się styka, ale poganiacze biją wszyscy.
Jedna salka może mieć max 4 poganiaczy.
- The WariaX
- Falubaz
ho ho spokojnie, nie zapędzaj się tak. Squiq herdy to nie M&H !! to osobny unit ze swoimi zasadami.Azurix pisze:Wiem wiem, to już przeczytałem w RB. No i szkoda tylko, że nadal nie wiem, czy jak da się 10 Squig Herderom powiedzmy 300 poganiaczy, to czy będą atakować wszyscy, co by było chore trochę, no ale tutaj mogę dowiedzieć się tylko o Salki bo to nie forum O&G

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Tzn, tam jest taki problem, że ja nie wiem, czy oni w ogóle liczą się jako M&H, a nie jako po prostu Mixed Unit tak jak Skinki i Kroxigory, bo przy Squigach uderza się w tą część oddziału z którą się stykasz, a jak jesteś w styku zarówno z Goblinem, jak i ze Squigiem, to możesz wybrać i tam chyba fizycznie muszą być te modele na stole. Dziwne to to.
To ja może zadam inne pytanie. Kiedy jednostka liczy się jako M&H?
- The WariaX
- Falubaz
Kiedy to ma napisane w zasadach - szukaj po faq'ach do danego army booka.Azurix pisze:

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Kwestia S&S razordona:
Musi strzelać, jeśli może. Czy przypadku kilku szarż na niego mogę wybrać w co strzelam? Czy też strzelam zawsze w pierwszego szarżującego? I czy w odpowiedzi na kolejne szarże mogę wtedy uciekać?
Musi strzelać, jeśli może. Czy przypadku kilku szarż na niego mogę wybrać w co strzelam? Czy też strzelam zawsze w pierwszego szarżującego? I czy w odpowiedzi na kolejne szarże mogę wtedy uciekać?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
kwestia niewystawiania wydaje mi się dość kontrowersyjna... zrobiłem sobie movement trey,a pod poganiaczy i wyszedł mi z tego całkiem duży oddział (5,5" x 4'')... niewystawianie ich daje dużo większe możliwości manewrowe, trudniej taki oddział zaszarżować, maszynom także ciężko jest zabijać niewidoczne skinki itp;)... uważam to za delikatne nagięcie zasad:DX.Maciek pisze:Modeli poganiaczy w ogóle nie wystawiasz na stole. Bo one w tej edycji są tylko i wyłącznie markerami ran. Jeśli salamandra się styka w walce to jej załoga może bić w przeciwnika z którym styka się salamandra.
ps. podobnie jak wystawianie maszyn bez załogantów
Mishu pisze:Ale przecież poganiacze są na potrzeby gry niewidzialni i wystawia się ich tylko po to, żeby pamiętać ilu żyje.Mapet pisze:niewystawianie ich daje dużo większe możliwości manewrowe, trudniej taki oddział zaszarżować, maszynom także ciężko jest zabijać niewidoczne skinki itp;)
to że są niewidzialni to znaczy, że ich tam nie ma? nie można ich zabić?
jak dla mnie jest to nie logiczne (choćby to, że nie można ich z klopy zabić) ,ale skoro takie są zasady to luz;)Mishu pisze:Skinki poganiaczy da się zabić tylko przez Misfire przy strzale, lub przez "transfer" rany z salamandry dzięki zasadzie Potwór i Poganiacze.
Mapet, zacznij chodzić na turnieje, to zasad się nauczysz chociaż do swojej armiiMapet pisze:jak dla mnie jest to nie logiczne (choćby to, że nie można ich z klopy zabić) ,ale skoro takie są zasady to luz;)Mishu pisze:Skinki poganiaczy da się zabić tylko przez Misfire przy strzale, lub przez "transfer" rany z salamandry dzięki zasadzie Potwór i Poganiacze.