Freestylowe gadki
Moderator: Afro
Re: Freestylowe gadki
Hunter imo w opcji Sword of Strife i 5+ ward z armour of fortune albo 4+ ward i warrior bane i jako samotny nomen omen polowacz na eteryki i dziwadła.
Co do greedy fist - po prostu koksi, na uranosa tez tak działa ale wtedy jest sporo mniej celów. Na combat tez tak działa ale celów wtedy jeszcze mniej ; )
Co do greedy fist - po prostu koksi, na uranosa tez tak działa ale wtedy jest sporo mniej celów. Na combat tez tak działa ale celów wtedy jeszcze mniej ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Jak dla mnie Greedy Fist był failem autora podręcznika - miał to być bzdurny item dla klepacz ,który nigdy i tak nie będzie się stykał z wrogim magiem , a wyszło jak wyszło
Edit. Strzelam ,że hamburgery jeszcze nie wpadły na to że combuje się z Death'em.
Edit. Strzelam ,że hamburgery jeszcze nie wpadły na to że combuje się z Death'em.
Głupie, przegiete i nieprzemyślane jest tylko combowanie ze snajperkami z Death. Ale poza tym, to fajowy przedmiot, bez którego się nie ruszam I to na bohaterach do walki - to sprawia, że np. Vampire Lord, czy Greater Deamon muszą od nich uciekać, tym bardziej, że mogę w Ograch zadawać hity z 2 szeregu nie narażając bohatera np. na Balesword. Poza tym analizując koszt punktowy wychodzi, że inne armie mają podobną kombinacje za 35 pkt (Sword of Might + Talisman of Protection) a za 5 pkt dodatkowe dostajemy sycące bonusy w postaci zabierania lvl magom, i niszczenia magicznej broni przeciwnika. Super przedmiot!
Dokłądnie Groshlek. Było pytanie czy działa na ranged attacks i odpowiedź: yes. Poza tym co za problem skąłdac sie bez dużych magów ; ) Poza tym sporo magów save'a nie ma więc te woundy sa równoznaczne ze śmiercią nie? ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Hej mam do was pytanko albowiem mam 3 propozycje na rozpiski tylko pomożecie mi wybrać która lepsza:
1- za170pts za Ironblaster 1 mourna dodać do 4 i dżodża
2- za te 170 + jeszcze 206 za 2x3 ogrów kloc 8 Itongatów
3- zamiana manetersów na morfangi i za te 170 pts mieć wx5 mournfangów i jeszcze 206 za ogry i około 100zostanie i wtedy kloc Irongatów około chyba 6 wyjdzie więc będzie 8+7
Co o tym myślicie która opcja najlepsza za jedno działo?
1- za170pts za Ironblaster 1 mourna dodać do 4 i dżodża
2- za te 170 + jeszcze 206 za 2x3 ogrów kloc 8 Itongatów
3- zamiana manetersów na morfangi i za te 170 pts mieć wx5 mournfangów i jeszcze 206 za ogry i około 100zostanie i wtedy kloc Irongatów około chyba 6 wyjdzie więc będzie 8+7
Co o tym myślicie która opcja najlepsza za jedno działo?
Dzordz jest świetny i nikt nie lubi jak coś takiego wychodzi mu za plecami, ale niestety jego losowość go dyskwalifikuje. Miałem bitwy, że wychodził mi dopiero z automatu i nie miał już znaczenia
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Jest świetny gdyż zjada maszyny, wchodzi z ambushs, może przytrzymać mniejsze klocki i zabić jakiegoś bohatera z KB.!Młody! pisze:Ale właśnie czemu czy ten dżordż jest opłacalny? Ogólnie chodzi mi o to abyś uzasadnił. Z góry dzięki
Wystarczy wziąść dwaLoke pisze:Dzordz jest świetny i nikt nie lubi jak coś takiego wychodzi mu za plecami, ale niestety jego losowość go dyskwalifikuje. Miałem bitwy, że wychodził mi dopiero z automatu i nie miał już znaczenia
Mi się zawsze sprawdzają, spytajcie Suchego co sądzi po wczorajszej bitwie o gorgerach
Wisła Kraków.
Ależ ja przeważnie jak już brałem to 2óch:) I nie powiem, potrafili namieszać, ale to było na starym booku. I żeby nie było, że psioczę na Gorgery, bo nadal są dobre, chodzi mi bardziej o to, że są lepsze opcje. Dlatego w mojej flagowej rozpisce się nie znalazły, co nie oznacza, że powędrowały na półkę i nie będę ich już używał.
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Na Euro gdy wyleciało jedno działo akurat idealnie wchodzą gorgery
Z innej beczki:
mam torbę ze Starego Świata (gąbki przystosowane do moich HE) i szukam gąbek w których mógłbym przenosić ogry, i teraz pytanie: http://safeandsound.pl/index.php?p16,ga ... er-xl-68mm te gąbki są idealne na wymiar do tobry SŚ, ale jak się wycina te rastry i jakie to jest w obróbce i dostosowaniu do ogrów?
Proszę o porady
Z innej beczki:
mam torbę ze Starego Świata (gąbki przystosowane do moich HE) i szukam gąbek w których mógłbym przenosić ogry, i teraz pytanie: http://safeandsound.pl/index.php?p16,ga ... er-xl-68mm te gąbki są idealne na wymiar do tobry SŚ, ale jak się wycina te rastry i jakie to jest w obróbce i dostosowaniu do ogrów?
Proszę o porady
Wisła Kraków.