Freestylowe gadki

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Freestylowe gadki

Post autor: QQrydza »

Hunter imo w opcji Sword of Strife i 5+ ward z armour of fortune albo 4+ ward i warrior bane i jako samotny nomen omen polowacz na eteryki i dziwadła.

Co do greedy fist - po prostu koksi, na uranosa tez tak działa ale wtedy jest sporo mniej celów. Na combat tez tak działa ale celów wtedy jeszcze mniej ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Jak dla mnie Greedy Fist był failem autora podręcznika - miał to być bzdurny item dla klepacz ,który nigdy i tak nie będzie się stykał z wrogim magiem , a wyszło jak wyszło :D :wink:

Edit. Strzelam ,że hamburgery jeszcze nie wpadły na to że combuje się z Death'em.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Spoko, zauważą że się gra, przepchną ogólnoświatowy ban :lol2:.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Głupie, przegiete i nieprzemyślane jest tylko combowanie ze snajperkami z Death. Ale poza tym, to fajowy przedmiot, bez którego się nie ruszam :) I to na bohaterach do walki - to sprawia, że np. Vampire Lord, czy Greater Deamon muszą od nich uciekać, tym bardziej, że mogę w Ograch zadawać hity z 2 szeregu nie narażając bohatera np. na Balesword. Poza tym analizując koszt punktowy wychodzi, że inne armie mają podobną kombinacje za 35 pkt (Sword of Might + Talisman of Protection) a za 5 pkt dodatkowe dostajemy sycące bonusy w postaci zabierania lvl magom, i niszczenia magicznej broni przeciwnika. Super przedmiot!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Duże prawdopodobieństwo iż przy najbliższym faq ktoś zapyta: hit from magic ? No.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Ale to FAQ właśnie na to pozwolił :P

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Pająk pisze:Ale to FAQ właśnie na to pozwolił :P
#-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Dokłądnie Groshlek. Było pytanie czy działa na ranged attacks i odpowiedź: yes. Poza tym co za problem skąłdac sie bez dużych magów ; ) Poza tym sporo magów save'a nie ma więc te woundy sa równoznaczne ze śmiercią nie? ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ale mimo wszystko te woundy są takim bonusem ;D wystarczą hity :p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

na magów demonicznych, warriorsowych i jak są inni opancerzeni, to wręcz ratuje nam to dupę :P a zabić ich ciężko :P

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Racja Seer'a nie łatwo ściągnąc snajperką ,a hity= stracone levele daję rade :)
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

Hej mam do was pytanko albowiem mam 3 propozycje na rozpiski tylko pomożecie mi wybrać która lepsza:
1- za170pts za Ironblaster 1 mourna dodać do 4 i dżodża
2- za te 170 + jeszcze 206 za 2x3 ogrów kloc 8 Itongatów
3- zamiana manetersów na morfangi i za te 170 pts mieć wx5 mournfangów i jeszcze 206 za ogry i około 100zostanie i wtedy kloc Irongatów około chyba 6 wyjdzie więc będzie 8+7

Co o tym myślicie która opcja najlepsza za jedno działo?

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Bramka nr.1
Obrazek

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

Ale właśnie czemu czy ten dżordż jest opłacalny? Ogólnie chodzi mi o to abyś uzasadnił. Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Loke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Loke »

Dzordz jest świetny i nikt nie lubi jak coś takiego wychodzi mu za plecami, ale niestety jego losowość go dyskwalifikuje. Miałem bitwy, że wychodził mi dopiero z automatu i nie miał już znaczenia
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

!Młody! pisze:Ale właśnie czemu czy ten dżordż jest opłacalny? Ogólnie chodzi mi o to abyś uzasadnił. Z góry dzięki
Jest świetny gdyż zjada maszyny, wchodzi z ambushs, może przytrzymać mniejsze klocki i zabić jakiegoś bohatera z KB.
Loke pisze:Dzordz jest świetny i nikt nie lubi jak coś takiego wychodzi mu za plecami, ale niestety jego losowość go dyskwalifikuje. Miałem bitwy, że wychodził mi dopiero z automatu i nie miał już znaczenia
Wystarczy wziąść dwa :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Mi się zawsze sprawdzają, spytajcie Suchego co sądzi po wczorajszej bitwie o gorgerach :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Loke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Loke »

Ależ ja przeważnie jak już brałem to 2óch:) I nie powiem, potrafili namieszać, ale to było na starym booku. I żeby nie było, że psioczę na Gorgery, bo nadal są dobre, chodzi mi bardziej o to, że są lepsze opcje. Dlatego w mojej flagowej rozpisce się nie znalazły, co nie oznacza, że powędrowały na półkę i nie będę ich już używał.
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Czy ja wiem czy są lepsze obcje niż gorgery na miejsce drugiego blastera :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Na Euro gdy wyleciało jedno działo akurat idealnie wchodzą gorgery :)

Z innej beczki:

mam torbę ze Starego Świata (gąbki przystosowane do moich HE) i szukam gąbek w których mógłbym przenosić ogry, i teraz pytanie: http://safeandsound.pl/index.php?p16,ga ... er-xl-68mm te gąbki są idealne na wymiar do tobry SŚ, ale jak się wycina te rastry i jakie to jest w obróbce i dostosowaniu do ogrów?

Proszę o porady [-o<
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ