Nowe modele od GW
- The WariaX
- Falubaz
Re: Nowe modele od GW
Ten pakerny gryf jest zajebisty !! normalnie na bank kupię se tego figsa dla samego aspektu modelarskiego. Bardzo mi się podoba. Ciekawe czy będzie miał staty odpowiadające wyglądowi
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
1. Jaki ten gryf wielki O.o'
2. Czemu ten gryf ma... 2 głowy!?
3. War altar Sigmara fajny.
4. Planetarium to przesada...
5. To działo to może pozostawię bez komentarza
6. Herosi fajni.
7. Demigryfy takie średnie. Sam nie wiem co o tym sądzić. Pomysł fajny, ale czy pasuje do imperium?
Jeśli znowu się okaże, jak w przypadku TK, że te wózki będą podobnie do świniaków must have i po 3 w rozpie to stracę nadzieję...
2. Czemu ten gryf ma... 2 głowy!?
3. War altar Sigmara fajny.
4. Planetarium to przesada...
5. To działo to może pozostawię bez komentarza
6. Herosi fajni.
7. Demigryfy takie średnie. Sam nie wiem co o tym sądzić. Pomysł fajny, ale czy pasuje do imperium?
Jeśli znowu się okaże, jak w przypadku TK, że te wózki będą podobnie do świniaków must have i po 3 w rozpie to stracę nadzieję...
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
szkoda że wieży, albo zamku te 2 koniki nie ciągną.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
To w drugiej fali zapewne- dwa konie ciągną do wyboru: Ogród Morra albo gigantyczne drzewo i kamienny krąg z kolegium życia.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
- General Baga
- Kradziej
Klafuti ---> uważaj o co prosisz
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
ten WH to bardziej jak jakis szlachcic wyglada sadzilem, ze bedzie bardziej przypominal typa z linka klafutiego.
demigryfy mi sie podobaja. nawet fajnie wygladaja ale faktycznie mogly by byc na malych podstawkach
gryfy?? smiech na sali. co to jest?? malutkie glowy kurczakow (nieproporcionalne do reszty ciala) wystajace z ponad jebitnych napiersnikow. ten dwuglowy to calkowita porazka, gdzie oni mieli skale
wozek sigmara calkiem fajny. planetakium lekko kiczowate ale i tak wyglada duzo lepiej niz wielki laserem napedzany swieca
jak zaobaczylem okladke nowego AB to sie usmiechnalem bylo by spoko gdyby nie ten: czerwony, zapijaczony nochal
i wydaje mi sie, ze lekko przesadzili z ta snajperka inzyniera
demigryfy mi sie podobaja. nawet fajnie wygladaja ale faktycznie mogly by byc na malych podstawkach
gryfy?? smiech na sali. co to jest?? malutkie glowy kurczakow (nieproporcionalne do reszty ciala) wystajace z ponad jebitnych napiersnikow. ten dwuglowy to calkowita porazka, gdzie oni mieli skale
wozek sigmara calkiem fajny. planetakium lekko kiczowate ale i tak wyglada duzo lepiej niz wielki laserem napedzany swieca
jak zaobaczylem okladke nowego AB to sie usmiechnalem bylo by spoko gdyby nie ten: czerwony, zapijaczony nochal
i wydaje mi sie, ze lekko przesadzili z ta snajperka inzyniera
czyzbyscie na kolach mieli miec wszystkie lory magii?Szczur22 pisze:To w drugiej fali zapewne- dwa konie ciągną do wyboru: Ogród Morra albo gigantyczne drzewo i kamienny krąg z kolegium życia.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
poczekajcie, ponoć w booku są jeszcze lepsze dziwadłe które nie mają jeszcze modelu boki zrywać, ten book to jedna wielka parodia wszystkich poprzednich edycji tej armii, dziwadła u innych armii da się przeboleć ale w imperium które jest podstawą systemu to jakaś żałość
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Gorzej jak te gówna będą must have jak Mournfangi czy Rare'y z T6 u ogrów .
EDIT: może wielkość głowy u gryfa nie będzie tak razić na modelu. Mantykora ze SoM też jest dziadowa na zdjęciach a modelik jest całkiem spoko .
EDIT: może wielkość głowy u gryfa nie będzie tak razić na modelu. Mantykora ze SoM też jest dziadowa na zdjęciach a modelik jest całkiem spoko .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
jednak nie będę zbierał imperium...
No ja się w wakacje zabierałem do tego, coś tam kupiłem, potem przerwa, jak przyszły ploty o nowym imperium to się wstrzymałem i postanowiłem na nie poczekać. Teraz już wiem że nie warto było. Stary styl imperium mi się tak strasznie podobał, a teraz? No parodia...patryk999 pisze:jednak nie będę zbierał imperium...
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Jak oni niszczą swoje armie, to żal dupę ściska O.o'
Khemri miało taki fajny klimat - wszędzie szkielety, a teraz? Biegające kamienne świniaki, jacyś kobrzy jeźdźcy...
Imperium? To samo, zastępy ludzi, a teraz będą popierdalać jakieś wózki po stole...
Khemri miało taki fajny klimat - wszędzie szkielety, a teraz? Biegające kamienne świniaki, jacyś kobrzy jeźdźcy...
Imperium? To samo, zastępy ludzi, a teraz będą popierdalać jakieś wózki po stole...
Imperium ma być rzeszą obesranych kmoitków z pikami, na których wróg ma wytracić impet, linie muszkieterów, zalewających przeciwnika ołowiem,
nieugięci kapitanowie i war prieści podtrzymujących trzęsących się za strachu żołnierzy na duchu, to rycerstwo w misternych zbrojach(NA KONIACH!), to obdarci biczownicy(ale bez przesady, to ma być armia, a nie droga krzyżowa) i generał- strateg, wybitny szermierz(a nie jakiś koksu). Magowie nieliczni.
Zamiast tego szykuje się Need for speed: warhammer i kółko ornitologiczne. Myślę, że z gryfami będzie jak z czołgami- według fluffu jest ich niewiele, a na stole każda armia ma całe stado.
Czyli jak zjebać dobry fluff
Ale spoko, skoro GW pokochało nagle wielkie stwory, to czekam na thunder lizarda na pół stołu
nieugięci kapitanowie i war prieści podtrzymujących trzęsących się za strachu żołnierzy na duchu, to rycerstwo w misternych zbrojach(NA KONIACH!), to obdarci biczownicy(ale bez przesady, to ma być armia, a nie droga krzyżowa) i generał- strateg, wybitny szermierz(a nie jakiś koksu). Magowie nieliczni.
Zamiast tego szykuje się Need for speed: warhammer i kółko ornitologiczne. Myślę, że z gryfami będzie jak z czołgami- według fluffu jest ich niewiele, a na stole każda armia ma całe stado.
Czyli jak zjebać dobry fluff
Ale spoko, skoro GW pokochało nagle wielkie stwory, to czekam na thunder lizarda na pół stołu
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
Akurat to do TK sfinksy to fajny pomysł(w przeciwieństwie do wężorów), ale te wozy magów wyglądają idotycznie i jestem pewien że nie długo po tym jak wypuszczą te modele ludzie skleją je w bardziej sensowny(i epicki) sposób. Bo mago wózek z koniami wygląda debilnie i co najważniejsze nie klimatycznie, już prędzej to widzę:
-maga niebios lewitujący nad (również lewitującą) maszynerią(bez koni i karocy)
-mag światła wokół którego latają soczewki połączone ze sobą w jakiś wzór (bez koni karocy)
-a wózek zostaje by z niego zrobić altar który jest jedyną sensowną formą tego modelu
-maga niebios lewitujący nad (również lewitującą) maszynerią(bez koni i karocy)
-mag światła wokół którego latają soczewki połączone ze sobą w jakiś wzór (bez koni karocy)
-a wózek zostaje by z niego zrobić altar który jest jedyną sensowną formą tego modelu
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
Nie gram długo w warhammera (jakieś 2 lata i zbieram HE), jak patrzę co teraz robi GW z armiami to jest po prostu żal.
Jakieś trony dla wampirów unoszone przez zastępy upiorów, jakieś soczewkowe działo... Imperium to dla mnie są regimenty żołnierzy, zaplecze artyleryjskie i takie sprawy. Jak widzę jakieś planetaria na kółkach, to odechciewa mi się nawet mówić o tym. Ale gryfy mi się podobają
Wiem że GW celuje głównie w młodych nabywców (tato, tato kup mi...) ale mogli by pomyśleć też o ludziach którzy grają w to dłużej i widzą jakie są ich reakcje. Czekam na jakieś wielkie feniksy do mojej armii
Jakieś trony dla wampirów unoszone przez zastępy upiorów, jakieś soczewkowe działo... Imperium to dla mnie są regimenty żołnierzy, zaplecze artyleryjskie i takie sprawy. Jak widzę jakieś planetaria na kółkach, to odechciewa mi się nawet mówić o tym. Ale gryfy mi się podobają
Wiem że GW celuje głównie w młodych nabywców (tato, tato kup mi...) ale mogli by pomyśleć też o ludziach którzy grają w to dłużej i widzą jakie są ich reakcje. Czekam na jakieś wielkie feniksy do mojej armii
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
Oni niestety to wiedzą:wertex pisze:Wiem że GW celuje głównie w młodych nabywców (tato, tato kup mi...) ale mogli by pomyśleć też o ludziach którzy grają w to dłużej i widzą jakie są ich reakcje. Czekam na jakieś wielkie feniksy do mojej armii
"Omg, jakie szpetne, w życiu tego nie kupię..."
Dwa mastery później, istnieje już Jedyna Słuszna Rozpiska:
"Łoo ale rzeźnia, skoro wszyscy na tym grają to musi być dobre... chyba przeboleję"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Myślę że twórcy gryfa mieli podobne kompleksy jak ci co projektowali arahnoroka, a może to ci sami?
Fajnie że pojawia się Witch hunter, model pieszego czarodzieja bursztynu fajny, demigryfów niezłe, reszta za bardzo przesadzona.
Fajnie że pojawia się Witch hunter, model pieszego czarodzieja bursztynu fajny, demigryfów niezłe, reszta za bardzo przesadzona.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Ja od dawna już nie gram,za to maluję i to sporo.
Jako gracz:
co to QRWA jest, kurnik na kółkach i przerośnięte kury(koniec)
Jako malarz:
Bardzo się ciesze zę wyszły kolejne plastikowe modele, zawsze to więcej opcji do konwertowania. Ale przyznaję, że mogli by się bardziej postarać. Wg. mnie jeśli chodzi o poziom modeli to od jakiegoś czasu stoi w miejscu. Chyba czas by gw zatrudniło lepszych artystów
Jako gracz:
co to QRWA jest, kurnik na kółkach i przerośnięte kury(koniec)
Jako malarz:
Bardzo się ciesze zę wyszły kolejne plastikowe modele, zawsze to więcej opcji do konwertowania. Ale przyznaję, że mogli by się bardziej postarać. Wg. mnie jeśli chodzi o poziom modeli to od jakiegoś czasu stoi w miejscu. Chyba czas by gw zatrudniło lepszych artystów
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)