bolter projekt...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Kretozord
nie ma bocznych dziur w lufie, znaczy się nie GW
Gdzie zaczyna sie własne wykonania a gdzie kończy 'wzornictwo' GW? I kto to ustala?
Niedługo się okaże, że każda przerośnięta giwera niemająca prawa istnieć to wzornictwo GW.
Bad Joke IMO
Gdzie zaczyna sie własne wykonania a gdzie kończy 'wzornictwo' GW? I kto to ustala?
Niedługo się okaże, że każda przerośnięta giwera niemająca prawa istnieć to wzornictwo GW.
Bad Joke IMO
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Kretozord
hahah już widzę panią sedzinę z miareczką mierzącą stosunek długości miniaturowego boltera do kopii w skali 1:1
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
od tego są rzeczoznawcy, ale o ile nie zrobi po drodze jakiegoś błędu, to nic mu wstrętna duża zagraniczna korporacja nie zaszkodzi (sąd lubi małe polskie firny a nie duże korporacje) z resztą, popatrzcie na war zone. i na parę innych.
A jak ktoś chcę używać nazwy Eldar - służę pomocą - mam kilku kolegów Eldarów, to u nas dosyć popularne imię.
A jak ktoś chcę używać nazwy Eldar - służę pomocą - mam kilku kolegów Eldarów, to u nas dosyć popularne imię.
Kerim dobrze prawimam kilku kolegów Eldarów, to u nas dosyć popularne imię

Znajomy zna Huntera ( śmieszna historia z tym, bo wyszła jak gadaliśmy z Ruchaczem o ograch) i GW puki co mu sprawy o nick nie zrobiło...
Ach, tak. żeby offtopu nie było..
Fajny bolter. zrób przegródki.
Dobrze leży w łapie??
Jaki jest system mocowania magazynku??? Nie wypadnie razem z figurkami?
Można bez szkody dla modeli pomachać giwera w czasie transportu?
aha, jeszcze jedna rada - lakier, zwyczajny figurkowy raczej nie da rady, choć by i 10 warstw, wiesz, jeden wyjazd pociągiem na turniej, pudło ląduje na bagażowej półce i ociera się przez kilka godzin...
Warto spytać o coś ochrąnnego u producentów farb do metali i zewnętrznych elewacji, może mają jakiś super lakier.
Albo wręcz drybrush'ować akrylami, którymi maluje się ściany - Ticurila robi wielką paletę farb, a widziałem murales robione tą farbą które mają po kilkanaście lat, i nic je nie rusza, pewnie inne firmy robią równie dobre farby. A lakier do samochodów? to dopiero twarda rzecz.
Warto spytać o coś ochrąnnego u producentów farb do metali i zewnętrznych elewacji, może mają jakiś super lakier.
Albo wręcz drybrush'ować akrylami, którymi maluje się ściany - Ticurila robi wielką paletę farb, a widziałem murales robione tą farbą które mają po kilkanaście lat, i nic je nie rusza, pewnie inne firmy robią równie dobre farby. A lakier do samochodów? to dopiero twarda rzecz.
...i właśnie samochodowego akrylu uzywam. Z doswiadczenia to właśnie wynika... bo juz parę 'wiekszych projektów' przerabiałem. Ale i tak dzięki za radę.
A teraz pytanie 'na salę' .... czy byłby ktokolwiek zainteresowany 'walizką' o wyglądzie gotyckiej katedry ? Lekko uproszczonej oczywiście... czyli nie na planie krzyża ale prostokąta z wiadomych ekonomicznych powodów
A teraz pytanie 'na salę' .... czy byłby ktokolwiek zainteresowany 'walizką' o wyglądzie gotyckiej katedry ? Lekko uproszczonej oczywiście... czyli nie na planie krzyża ale prostokąta z wiadomych ekonomicznych powodów

+++ Hora Ad Poenam Exigendam +++
Chomiku chomiku jestem pod wrazeniem
Wreszcie sie wzailes do roboty i cos porzadnego stworzyles
Musze do Ciebie kiedys wpasc i zobaczyc boltera...

Tarcza to może być super rzecz, albo miecz żeby można było przez plecy przerzucićKerim pisze: albo rarczę - tarcze to też niezły pomysł, a są płaskie, i dla figurek lepiej, i w ozdobianiu można poszaleć

"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Tak sobie pomyślałem, że dość duża tarcza o jakiej mówił Kerim w formie takiego jakby plecaka spełniałaby się idealnie. Miejsce na figurki - jest, można pasek przerzucić czyli transport nie problem, zawsze na nią lub pod nią można zarzucić plecak z kanapkami, a i ochrona przed dresiarzami jako taki jest (save na 5+) 

"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
jaasne
to juz lepiej zrobic full plate arma.... i masz caly czas "przy sobie" calutka armijke i ciut ciut
A tak na serio to tarcza to super wypasny pomysl, do tego jeszcze młot i gra gitarrrra

A tak na serio to tarcza to super wypasny pomysl, do tego jeszcze młot i gra gitarrrra

- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
zrób tarcze takie co mieli Templariuszę, do tego zrób miecz co miał Conan http://www.jotte.com.pl/cpg135/displayi ... =19&pos=39 
Do tego jakiś płaszczyk , i zbroja z nierdzewki
A jak jakis dresiasz będzie fikał to wielki bolster na ramię

Do tego jakiś płaszczyk , i zbroja z nierdzewki

A jak jakis dresiasz będzie fikał to wielki bolster na ramię