bolter projekt...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

nie ma bocznych dziur w lufie, znaczy się nie GW
Gdzie zaczyna sie własne wykonania a gdzie kończy 'wzornictwo' GW? I kto to ustala?
Niedługo się okaże, że każda przerośnięta giwera niemająca prawa istnieć to wzornictwo GW.
Bad Joke IMO
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Gdzie zaczyna sie własne wykonania a gdzie kończy 'wzornictwo' GW? I kto to ustala?
Sąd.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

hahah już widzę panią sedzinę z miareczką mierzącą stosunek długości miniaturowego boltera do kopii w skali 1:1
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

od tego są rzeczoznawcy, ale o ile nie zrobi po drodze jakiegoś błędu, to nic mu wstrętna duża zagraniczna korporacja nie zaszkodzi (sąd lubi małe polskie firny a nie duże korporacje) z resztą, popatrzcie na war zone. i na parę innych.
A jak ktoś chcę używać nazwy Eldar - służę pomocą - mam kilku kolegów Eldarów, to u nas dosyć popularne imię.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

mam kilku kolegów Eldarów, to u nas dosyć popularne imię
Kerim dobrze prawi :D
Znajomy zna Huntera ( śmieszna historia z tym, bo wyszła jak gadaliśmy z Ruchaczem o ograch) i GW puki co mu sprawy o nick nie zrobiło...

Ach, tak. żeby offtopu nie było..
Fajny bolter. zrób przegródki.
Dobrze leży w łapie??
Jaki jest system mocowania magazynku??? Nie wypadnie razem z figurkami?
Można bez szkody dla modeli pomachać giwera w czasie transportu?

hamster
Plewa

Post autor: hamster »

..leży tak...

Obrazek

Obrazek

czyli wyśmienicie, a przegródek nie robiłem tylko odpowiedni zapas gąbki dodaję bo wtedy każdy może sobie dopasować ile i jakie figurki transportować ma zamiar. Może to będą same motorki np. ?
+++ Hora Ad Poenam Exigendam +++

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

aha, jeszcze jedna rada - lakier, zwyczajny figurkowy raczej nie da rady, choć by i 10 warstw, wiesz, jeden wyjazd pociągiem na turniej, pudło ląduje na bagażowej półce i ociera się przez kilka godzin...

Warto spytać o coś ochrąnnego u producentów farb do metali i zewnętrznych elewacji, może mają jakiś super lakier.
Albo wręcz drybrush'ować akrylami, którymi maluje się ściany - Ticurila robi wielką paletę farb, a widziałem murales robione tą farbą które mają po kilkanaście lat, i nic je nie rusza, pewnie inne firmy robią równie dobre farby. A lakier do samochodów? to dopiero twarda rzecz.

hamster
Plewa

Post autor: hamster »

...i właśnie samochodowego akrylu uzywam. Z doswiadczenia to właśnie wynika... bo juz parę 'wiekszych projektów' przerabiałem. Ale i tak dzięki za radę.

A teraz pytanie 'na salę' .... czy byłby ktokolwiek zainteresowany 'walizką' o wyglądzie gotyckiej katedry ? Lekko uproszczonej oczywiście... czyli nie na planie krzyża ale prostokąta z wiadomych ekonomicznych powodów :)
+++ Hora Ad Poenam Exigendam +++

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

hahah już widzę panią sedzinę z miareczką mierzącą stosunek długości miniaturowego boltera do kopii w skali 1:1
Obrazek
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

no, ja raczej nie.
Ale ktoś napewno.
Ja bym Big Shootę wziął,
albo rarczę - tarcze to też niezły pomysł, a są płaskie, i dla figurek lepiej, i w ozdobianiu można poszaleć

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Chomiku chomiku jestem pod wrazeniem ;) Wreszcie sie wzailes do roboty i cos porzadnego stworzyles :) Musze do Ciebie kiedys wpasc i zobaczyc boltera...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Kerim pisze: albo rarczę - tarcze to też niezły pomysł, a są płaskie, i dla figurek lepiej, i w ozdobianiu można poszaleć
Tarcza to może być super rzecz, albo miecz żeby można było przez plecy przerzucić :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Tylko jaki musiał by być gruby żeby jakikolwiek figs się tam zmieścił P Młot był by już lepszy :P

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Tak sobie pomyślałem, że dość duża tarcza o jakiej mówił Kerim w formie takiego jakby plecaka spełniałaby się idealnie. Miejsce na figurki - jest, można pasek przerzucić czyli transport nie problem, zawsze na nią lub pod nią można zarzucić plecak z kanapkami, a i ochrona przed dresiarzami jako taki jest (save na 5+) :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

BuXi pisze:a i ochrona przed dresiarzami jako taki jest (save na 5+) Very Happy
no chyba że ci wpadną na bok lub tył :lol2:

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

jaasne :D to juz lepiej zrobic full plate arma.... i masz caly czas "przy sobie" calutka armijke i ciut ciut :D
A tak na serio to tarcza to super wypasny pomysl, do tego jeszcze młot i gra gitarrrra :D

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Beldrin Durgnisson pisze:i gra gitarrrra :D
gitara to też był by jakiś pomysł :lol2:

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

E to odrazu futerał go gitary przerobić.. Mam pomysł :P Tylko że taki futerał trochu kosztuje :P

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

zrób tarcze takie co mieli Templariuszę, do tego zrób miecz co miał Conan http://www.jotte.com.pl/cpg135/displayi ... =19&pos=39 :lol2:
Do tego jakiś płaszczyk , i zbroja z nierdzewki :lol2:
A jak jakis dresiasz będzie fikał to wielki bolster na ramię :P

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

A może mała trumienka z pasem na VC :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

ODPOWIEDZ