jak składacie swoje wampiry?
Moderator: misha
Re: jak składacie swoje wampiry?
Red fury, sword of striking, glittering scales. 195p. Tani i w miarę uniwersalny
- swieta_barbara
- habydysz
Nie wypadaloby, zebym tak ujawnial jego sekrety. Na turnieju jak sie spotkacie, mozecie o tym pogadac. O tutaj takie krotkie podsumowanie z naszej bitwy w zeszlym tygodniu:Syraf pisze:porostu nie spotkałem się z takim jeszcze ale mowa o pieszym wampie nie strigoju walczącym w oddziale ? no i jakie złożenie ?
swieta_barbara pisze:Generalnie wszystko bylo git, dopoki lordunio VC nie wciagnal helki, bsb, 6 rycow i smoka z jezdzcem :] Nie wiedzialem, ze ten pan ma taki wygar - no masakra po prostu.
- SaperHeart
- Piłkarz
Ej miszcze śmierci co sądzicie o wampirku
GhulKing
*laga za 75 z krzykiem
*wsv 2+ od ognia
*potion siły
*+1rana
*-1LD
*przerzut strachu
chłopak jest mały terrogejkiem do tego współ gra nam basia+mortis i mamy max krzyków przy chyba dobrej efektywności(księciunio może ługryźć, a mortis po za krzykiem daje wiemy co)
siedzi on w szkieletach z zawodzącą szmatką
wspomaga go synek wampirek (hero):
*mieczyk ASF
*Book of Arkhan
*furia
*HA+tarcza...ewentualnie może trochę mu dać inne zestawy obronne...myślałem nad regenką na 6+(przy mortisie na 5+) i hełmie z wsv na 2+ od ognia...wtedy mamy sv+ 3, regenkę na 5+ i ochornę od palenia.
(mamy in 6 więc przeważnie gdzie chce iść to mam przerzuty trafień)
GhulKing
*laga za 75 z krzykiem
*wsv 2+ od ognia
*potion siły
*+1rana
*-1LD
*przerzut strachu
chłopak jest mały terrogejkiem do tego współ gra nam basia+mortis i mamy max krzyków przy chyba dobrej efektywności(księciunio może ługryźć, a mortis po za krzykiem daje wiemy co)
siedzi on w szkieletach z zawodzącą szmatką
wspomaga go synek wampirek (hero):
*mieczyk ASF
*Book of Arkhan
*furia
*HA+tarcza...ewentualnie może trochę mu dać inne zestawy obronne...myślałem nad regenką na 6+(przy mortisie na 5+) i hełmie z wsv na 2+ od ognia...wtedy mamy sv+ 3, regenkę na 5+ i ochornę od palenia.
(mamy in 6 więc przeważnie gdzie chce iść to mam przerzuty trafień)
Z tym że nie ma hate i regeny 4+.Wendigo pisze:Spoko ale nie sądzisz że zwykły Lord byłby lepszy? Ma zawsze lepszego save'a a jeśli dać mu konia i wsadzić do unitu BK to będzie bardziej mobilny. I możesz sobie coś innego wziąć zamiast mortisa.
- SaperHeart
- Piłkarz
co do powera to nie wiem nie grałem, ale może być przdatny tylko na jakiś uber klepaczy (Woch lub DoCh)
Co do BSB to zależy do czego. Moim głownym kryterium było to czy potrzebuje maga czy nie? Np. w Black/Blood knightach obowiązkowo wampir za to przy armii z 2 dużymi necrusami nastawionej na magie to Wight, bo to jedyny klepacz w oddziale z generałem i jest tańszy.
Co do BSB to zależy do czego. Moim głownym kryterium było to czy potrzebuje maga czy nie? Np. w Black/Blood knightach obowiązkowo wampir za to przy armii z 2 dużymi necrusami nastawionej na magie to Wight, bo to jedyny klepacz w oddziale z generałem i jest tańszy.
1 atak więcej = większa szansa na KB:) i magiczne ataki oczywiście
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Ja mojemu strzygoniowi daję. 8WS to trafianie na 5+ dla WS3, a z tym mamy często do czynienia. No i w przypadku pojedynku to jedno oczko więcej od przeciwnika, czyli on nas trafia na 4+.Wendigo pisze: Czy dajecie swoim wampirom dread knight?
I najważniejsze: jeśli challenge ma być możliwy do wykonania, to albo strzygoń albo unit, w którym jest, musi być w styku z drugą stroną ew. pojedynku. A tego często można uniknąć, po prostu wyszarżowując wampirem w jakiś syty cel (zwłaszcza multicombaty!). Dobrą stroną challenge'a jest ochrona wampira - zwykle zabija przeciwnika i nie może być przez nic atakowany, a i tak nabija dobre punkty do CR.
Prawda, ale i tak musisz rzucać challange w multicombacie, chyba że się już inny pojedynek toczy, lub gdzieś masz większe Ld (wight king?).
Rozumiem, że jeśli bierzesz dreada to nie dajesz małemu wampirkowi red fury. Jestem bardzo ciekaw jak składasz tedy takiego wampirka.
Rozumiem, że jeśli bierzesz dreada to nie dajesz małemu wampirkowi red fury. Jestem bardzo ciekaw jak składasz tedy takiego wampirka.
A co myślicie o takim niemilcu?
HA, Tarcza, nightshroud, mieczyk +2s, ASF, Furia, koń
Domyślnie w klocu kawalerii. Ma dobry save, wrzuca ASL oponentom, wyłącza bonusy od siły z broni, ma 5 ataków z siłą 7 i przerzutem trafień.
HA, Tarcza, nightshroud, mieczyk +2s, ASF, Furia, koń
Domyślnie w klocu kawalerii. Ma dobry save, wrzuca ASL oponentom, wyłącza bonusy od siły z broni, ma 5 ataków z siłą 7 i przerzutem trafień.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.