jak składacie swoje wampiry?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
alfini164
Pseudoklimaciarz

Re: jak składacie swoje wampiry?

Post autor: alfini164 »

Red fury, sword of striking, glittering scales. 195p. Tani i w miarę uniwersalny

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Syraf pisze:porostu nie spotkałem się z takim jeszcze ale mowa o pieszym wampie nie strigoju walczącym w oddziale ? no i jakie złożenie ?
Nie wypadaloby, zebym tak ujawnial jego sekrety. Na turnieju jak sie spotkacie, mozecie o tym pogadac. O tutaj takie krotkie podsumowanie z naszej bitwy w zeszlym tygodniu:
swieta_barbara pisze:Generalnie wszystko bylo git, dopoki lordunio VC nie wciagnal helki, bsb, 6 rycow i smoka z jezdzcem :] Nie wiedzialem, ze ten pan ma taki wygar - no masakra po prostu.

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Powiadasz, ze byl pieszy...jestem bardzo ciekawy w jaki sposob byl zlozony ten wampir skoro niszczyl system ^^ hm...musial miec jakas dobra ochrone oraz przyslowiowe jebniecie...
...Who dares wins...
Obrazek

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

no właśnie to złożenie pieszego wampa mnie interesuje. bo moce item mogę się domyśleć natomiast z buta to jest trochę mało mobilny chyba ze moc latania . no ale w defensie nie da się lepiej wyciągnąć niż as 3+ i Ward na 4+

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Z tą mobilnością to różnie może być, bo ograniczany jest unitem tylko, ale jakby biegał z unitu do unitu, to przecież jego movement jest zaledwie o 1 mniejszy niż na koniku.
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Ej miszcze śmierci ;) co sądzicie o wampirku

GhulKing
*laga za 75 z krzykiem
*wsv 2+ od ognia
*potion siły
*+1rana
*-1LD
*przerzut strachu

chłopak jest mały terrogejkiem ;) do tego współ gra nam basia+mortis i mamy max krzyków przy chyba dobrej efektywności(księciunio może ługryźć, a mortis po za krzykiem daje wiemy co)

siedzi on w szkieletach z zawodzącą szmatką ;)

wspomaga go synek wampirek (hero):
*mieczyk ASF
*Book of Arkhan
*furia
*HA+tarcza...ewentualnie może trochę mu dać inne zestawy obronne...myślałem nad regenką na 6+(przy mortisie na 5+) i hełmie z wsv na 2+ od ognia...wtedy mamy sv+ 3, regenkę na 5+ i ochornę od palenia.
(mamy in 6 więc przeważnie gdzie chce iść to mam przerzuty trafień)

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Spoko ale nie sądzisz że zwykły Lord byłby lepszy? Ma zawsze lepszego save'a a jeśli dać mu konia i wsadzić do unitu BK to będzie bardziej mobilny. I możesz sobie coś innego wziąć zamiast mortisa.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Wendigo pisze:Spoko ale nie sądzisz że zwykły Lord byłby lepszy? Ma zawsze lepszego save'a a jeśli dać mu konia i wsadzić do unitu BK to będzie bardziej mobilny. I możesz sobie coś innego wziąć zamiast mortisa.
Z tym że nie ma hate i regeny 4+.

Marat
Pseudoklimaciarz

Post autor: Marat »

Ja może czegoś nie ogarniam ale Ghulking nie może brać żadnych armorów ani magicznych ani zwykłych zdaje się. A 2+warda na ogień jest z hełmu z działu Magic Armory. Chyba, że jest gdzieś jakiś inny ward? Albo jakiś myk którego nie ogarniam?

alfini164
Pseudoklimaciarz

Post autor: alfini164 »

To talizman: dragonbane gem

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

i tym sposobem żulKing w miare zabezpieczony

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Co sądzicie na temat takie Vampira na piechote:

Vampire Lord
1 lvl magic, LoV
HA, GW

Red Fury
Quickblood
Dread Knight lub Beguile

Nightshroud
Talisman of Preservation
The Other tricksters Shard

Co lepsze ? trafianie na 5+ (przy WS4) czy ewentualne przerzuty na zranienie ?
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Reaktywacja!
Czy dajecie swoim wampirom dread knight? Osobiście wole ubijać 6 typa niż 6 ran na jednym, ale jestem ciekaw czy ten power się wam przydawał.
I jestem także ciekaw jak składacie swoich bsb. Wampir czy Wight King?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

co do powera to nie wiem nie grałem, ale może być przdatny tylko na jakiś uber klepaczy (Woch lub DoCh)
Co do BSB to zależy do czego. Moim głownym kryterium było to czy potrzebuje maga czy nie? Np. w Black/Blood knightach obowiązkowo wampir za to przy armii z 2 dużymi necrusami nastawionej na magie to Wight, bo to jedyny klepacz w oddziale z generałem i jest tańszy.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Spoko, ale jak dokładnie składasz takiego bsb vampira/króla? Ja Wighta bsb składam w ten sposób:
1. Ench Shield + Dragonbane Gem / Dragonhelm (prawie jedno i to samo)
2. Sword of Battle / Rod of flaming Death.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

hmm a po co ten magiczny mieczyk?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

1 atak więcej = większa szansa na KB:) i magiczne ataki oczywiście
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

Wendigo pisze: Czy dajecie swoim wampirom dread knight?
Ja mojemu strzygoniowi daję. 8WS to trafianie na 5+ dla WS3, a z tym mamy często do czynienia. No i w przypadku pojedynku to jedno oczko więcej od przeciwnika, czyli on nas trafia na 4+.
I najważniejsze: jeśli challenge ma być możliwy do wykonania, to albo strzygoń albo unit, w którym jest, musi być w styku z drugą stroną ew. pojedynku. A tego często można uniknąć, po prostu wyszarżowując wampirem w jakiś syty cel (zwłaszcza multicombaty!). Dobrą stroną challenge'a jest ochrona wampira - zwykle zabija przeciwnika i nie może być przez nic atakowany, a i tak nabija dobre punkty do CR.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Prawda, ale i tak musisz rzucać challange w multicombacie, chyba że się już inny pojedynek toczy, lub gdzieś masz większe Ld (wight king?).
Rozumiem, że jeśli bierzesz dreada to nie dajesz małemu wampirkowi red fury. Jestem bardzo ciekaw jak składasz tedy takiego wampirka.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

A co myślicie o takim niemilcu?

HA, Tarcza, nightshroud, mieczyk +2s, ASF, Furia, koń

Domyślnie w klocu kawalerii. Ma dobry save, wrzuca ASL oponentom, wyłącza bonusy od siły z broni, ma 5 ataków z siłą 7 i przerzutem trafień.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

ODPOWIEDZ