Dyskusja o ETC AR
Moderator: swieta_barbara
Re: Dyskusja o ETC AR
Hej, jak na euro liczą się najnowsze detki?
a) razem z parent unitem do limitu 450
b) osobno od parent unitu jako osobne i mają wtedy sój własny limit 450 na detkę
a) razem z parent unitem do limitu 450
b) osobno od parent unitu jako osobne i mają wtedy sój własny limit 450 na detkę
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Wtedy wchodziły w skład parent unitu? (nikt chyba wtedy nie grał na detkach wartych prawie tyle co parent unit...)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Teraz na pewno jest zapis ze wchodzą do tego slotu w jakim jest parent unit
nie ma nic o tym, że wliczają się do parent unitu, oczywiście wypełniają % daną kategorię, z której pochodzi parent unit, w praktyce chodzi tu tylko o GS-ów
swoją drogą jak chcielibyście na EURO doprowadzić do sytuacji, że jedna detka kosztuje ponad te 450pts??
swoją drogą jak chcielibyście na EURO doprowadzić do sytuacji, że jedna detka kosztuje ponad te 450pts??
chodzi o to że np halabardy =2 detki po 20 kusz kosztuja 650 punktów - i czy to ma racje bytu czy nie
a wiesz że jak zniszczysz Halabardy to dostajesz punkty?? ja osobiscie na turach liczę detki oddzielnie, są to normalne oddziały operujące zupełnie niezależnie, tylko zasada specjalna powoduje, że są w korelacji z oddziałem macierzystym; jeżeli wyjdzie poza 3" jest normalnym oddziałem...co tu jest niezrozumiałego, LS musi tylko potwierdzić, że Detki liczą się jako osobne oddziały, ale są wystawiane w tym samym momencie co oddział-matka wg. zasad...tu nic trudnego i jakoś zawoalowanego nie ma, tylko kilku ciśnieniowców ma jakieś RAW-owe parcie...-Qc- pisze:chodzi o to że np halabardy =2 detki po 20 kusz kosztuja 650 punktów - i czy to ma racje bytu czy nie

Ja nie widzę tu problemu. To, że punkty za detki liczone są oddzielnie chyba nie budzi niczyich wątpliwości.
Dodatkowo nie jest naszym zadaniem uściślanie eurocompa.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
nie no - prawda jest taka, że 40 halabard + 2x20 spearmaenów w kresce to potencjalne 2 blokery które nawet jak wytnę do nogi to nie mam złamanego punktu jhak nie dojde do halabard. Skoro przejmują steadfast to prawie zawsze mają stubborna tak? Poza tym prawda jest taka, że w ksiązce nie mogli tego przewidziec bo w GW nikt nie daje capów na unity. Skoro mamy cap to pytanie czy detachment jest cześcią unitu i wlicza sie w limit 450 czy nie
weaponteamy liczy się razem z clanratami do unit capu, fanatyków też - wiec nie jest to tylko problem detek ale tylko przy detkach wychodzi
weaponteamy liczy się razem z clanratami do unit capu, fanatyków też - wiec nie jest to tylko problem detek ale tylko przy detkach wychodzi
No właśnie nieJankiel pisze:Ja nie widzę tu problemu. To, że punkty za detki liczone są oddzielnie chyba nie budzi niczyich wątpliwości.
Bo niby gdzie pisze albo na jakiej podstawie mają być liczone oddziele
Wg booka ( w moim odczuciu) razem z regimental unit tworzą jeden oddział
No i ciekawa jest tez sprawa jak t0o się ma do limitu 450 pk
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Nie
W booku są jako upgrate do głównej jednostki (jako dodatkowa opcja do wykupienia)
W booku tak naprawde nic nie pisze o liczeniu pk za detki wiec ja mogę zadać odwrotne pytanie które tak samo jak twoje zostanie bez odpowiedzi
W booku są jako upgrate do głównej jednostki (jako dodatkowa opcja do wykupienia)
W booku tak naprawde nic nie pisze o liczeniu pk za detki wiec ja mogę zadać odwrotne pytanie które tak samo jak twoje zostanie bez odpowiedzi
Mówi się trudno i idzie się dalej ...