Dyskusja o ETC AR

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Dyskusja o ETC AR

Post autor: QQrydza »

Hej, jak na euro liczą się najnowsze detki?

a) razem z parent unitem do limitu 450
b) osobno od parent unitu jako osobne i mają wtedy sój własny limit 450 na detkę
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dokladnie tak samo jak stare. Zasady detek w sprawie liczenia pktow sie przeciez nie zmienily...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

czyli jak się je liczy? :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Wtedy wchodziły w skład parent unitu? (nikt chyba wtedy nie grał na detkach wartych prawie tyle co parent unit...)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

czyli zjadały wielkość oddziału maxymalna ale nie uzupełniały corów ^^?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Teraz na pewno jest zapis ze wchodzą do tego slotu w jakim jest parent unit

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

nie ma nic o tym, że wliczają się do parent unitu, oczywiście wypełniają % daną kategorię, z której pochodzi parent unit, w praktyce chodzi tu tylko o GS-ów

swoją drogą jak chcielibyście na EURO doprowadzić do sytuacji, że jedna detka kosztuje ponad te 450pts??
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

teraz tak, wtedy nie.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

chodzi o to że np halabardy =2 detki po 20 kusz kosztuja 650 punktów - i czy to ma racje bytu czy nie

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A po cholerę Ci 40 kusz? :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

żeby zabijąc Twoich White Lionów

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ok, wchodzę w to :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

-Qc- pisze:chodzi o to że np halabardy =2 detki po 20 kusz kosztuja 650 punktów - i czy to ma racje bytu czy nie
a wiesz że jak zniszczysz Halabardy to dostajesz punkty?? ja osobiscie na turach liczę detki oddzielnie, są to normalne oddziały operujące zupełnie niezależnie, tylko zasada specjalna powoduje, że są w korelacji z oddziałem macierzystym; jeżeli wyjdzie poza 3" jest normalnym oddziałem...co tu jest niezrozumiałego, LS musi tylko potwierdzić, że Detki liczą się jako osobne oddziały, ale są wystawiane w tym samym momencie co oddział-matka wg. zasad...tu nic trudnego i jakoś zawoalowanego nie ma, tylko kilku ciśnieniowców ma jakieś RAW-owe parcie... :roll:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

No no to jest problem, którym LS powinna się zająć a nie próbować zmieniać obecne uściślenia, które są spoko:)
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja nie widzę tu problemu. To, że punkty za detki liczone są oddzielnie chyba nie budzi niczyich wątpliwości.
Dodatkowo nie jest naszym zadaniem uściślanie eurocompa.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Tak może a w Polsce jak robimy z detkami?? nie wiem co Furionowi strzeliło, że chce pozmieniać sekcje WP za exploit swift reformów i dopuścić teleportacje herosów...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

nie no - prawda jest taka, że 40 halabard + 2x20 spearmaenów w kresce to potencjalne 2 blokery które nawet jak wytnę do nogi to nie mam złamanego punktu jhak nie dojde do halabard. Skoro przejmują steadfast to prawie zawsze mają stubborna tak? Poza tym prawda jest taka, że w ksiązce nie mogli tego przewidziec bo w GW nikt nie daje capów na unity. Skoro mamy cap to pytanie czy detachment jest cześcią unitu i wlicza sie w limit 450 czy nie

weaponteamy liczy się razem z clanratami do unit capu, fanatyków też - wiec nie jest to tylko problem detek ale tylko przy detkach wychodzi

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Jankiel pisze:Ja nie widzę tu problemu. To, że punkty za detki liczone są oddzielnie chyba nie budzi niczyich wątpliwości.
Dodatkowo nie jest naszym zadaniem uściślanie eurocompa.
No właśnie nie
Bo niby gdzie pisze albo na jakiej podstawie mają być liczone oddziele
Wg booka ( w moim odczuciu) razem z regimental unit tworzą jeden oddział
No i ciekawa jest tez sprawa jak t0o się ma do limitu 450 pk
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Bo niby gdzie pisze albo na jakiej podstawie mają być liczone oddziele
czy sa oddzielnymi oddzialami?

czy masz gdzies zapis, ze liczy sie za nich punkty razem?

to moze z teog tak wynika.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Nie
W booku są jako upgrate do głównej jednostki (jako dodatkowa opcja do wykupienia)
W booku tak naprawde nic nie pisze o liczeniu pk za detki wiec ja mogę zadać odwrotne pytanie które tak samo jak twoje zostanie bez odpowiedzi
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ