TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Zapraszam wszystkich Bretończykow na mastera w Gdańsku !
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 79#p931979
do zobaczenia!
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 79#p931979
do zobaczenia!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Witajcie, mam taką oto sprawę: Czy paladyn posiadający przedmiot "Insygnia of the guest" ma prawo do wykonania dwóch wardów? Sytuacja wygląda następująco, paladyn obrywa z armaty i w tym momencie używam normalnego bretońskiego warda na 5+, następnie przeciwnik robi sobie multiplikację, potem ja zdaję warda na 3+ żeby zostać na 1 woundzie. Czy robię coś źle, bo mój kumpel strasznie się o to wkurzał.
Mam pytanie skierowane do bretońskich wyjadaczy. Otóż chodzi mi po głowie taka rozpiska, w której w jednej lancy siedziałaby bohater z Braid of Bordeleaux, a w drugiej sztandarowy dzierżyłby Twilight Banner.
Strategia byłaby prosta - na środku łucznicy oraz trebki wspomagani przez służki Pani z Jeziora intensywnie ostrzeliwują wroga, podczas gdy 2 małe oddziały pegazów śmigają bo jego tyłach. Z kolei dwie duże lance stoją schowane za przeszkodami terenowymi, czekając na dogodny moment do zrobienia sztuczki
Jak myślicie, czy to ma szansę się sprawdzić??
Strategia byłaby prosta - na środku łucznicy oraz trebki wspomagani przez służki Pani z Jeziora intensywnie ostrzeliwują wroga, podczas gdy 2 małe oddziały pegazów śmigają bo jego tyłach. Z kolei dwie duże lance stoją schowane za przeszkodami terenowymi, czekając na dogodny moment do zrobienia sztuczki
Jak myślicie, czy to ma szansę się sprawdzić??
"Dla dobrego generała szczęście jest bez znaczenia"
Cool Mini or Not
Cool Mini or Not
Widze takie 2 male "ale":
1) Braid of Bordeleaux dziala chyba tylko na wlasciciela nie na jego oddzial (z tego co pamietam). Do tego musialbys grac na mapce z kaluza.
2) Szmata - tez jesli dobrze pamietam to uzywasz jej specjalnej szmocy tylko jak nie szarzujesz wiec nie wyskoczysz raczej zza obeliska.
Nic Ci nie szkodzi sprobowac wsadzic te rzeczy do rozpy i zobaczyc jak sie spisuja ale srednio to wiedze w tym kontekscie
1) Braid of Bordeleaux dziala chyba tylko na wlasciciela nie na jego oddzial (z tego co pamietam). Do tego musialbys grac na mapce z kaluza.
2) Szmata - tez jesli dobrze pamietam to uzywasz jej specjalnej szmocy tylko jak nie szarzujesz wiec nie wyskoczysz raczej zza obeliska.
Nic Ci nie szkodzi sprobowac wsadzic te rzeczy do rozpy i zobaczyc jak sie spisuja ale srednio to wiedze w tym kontekscie
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
[\quote="Akadera"]Widze takie 2 male "ale":
Nic Ci nie szkodzi sprobowac wsadzic te rzeczy do rozpy i zobaczyc jak sie spisuja ale srednio to wiedze w tym kontekscie [/quote]
Braid działa na bohatera i na oddział, za to szmata tak jak pisze Akadera
Nic Ci nie szkodzi sprobowac wsadzic te rzeczy do rozpy i zobaczyc jak sie spisuja ale srednio to wiedze w tym kontekscie [/quote]
Braid działa na bohatera i na oddział, za to szmata tak jak pisze Akadera
W Poznaniu są Bretończycy a jakżeż by miało ich tam zabraknąć. Zajrzyj koniecznie na Drużynowe Mistrzostwa Wielkopolski w dniach 14-15 lipca - tu masz więcej informacji na ten temat http://forum.strefazero.net/viewtopic.php?t=2300. A może chcesz zagrać? Zdaje się, że jakaś drużyna szuka jeszcze gracza.
Witam, sprzedaje teraz swoje armie HE i OnG (jakoś mi nie odpowiadają, a orki wręcz wkurzają) i zastanawiałem się nad początkami zbierania Brety (stworzyć coś ala klimat angielskiego rycerstwa), ale założenie jest takie, że zacznę jak wyjdzie nowy armybook/figurki jakieś. Może to oklepany temat ale w dyskusji generalnej nie mogłem znaleźć nic o kolejnych armiach, nowej brecie. Czy ktoś ma jakieś pojecie w jakiej kolejności wyjdzie teraz Breta lub przybliży mi datę?
To możesz sobie jeszcze długo poczekać. Jak na razie chodzą ploty odnośnie nowych AB dla kilku armii, ale nie dla bretki.Paku pisze:ale założenie jest takie, że zacznę jak wyjdzie nowy armybook/figurki jakieś.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
lepiej oszczędzaj, bo jak wyjdzie to ew. nowe jednostki będą na pewno cholernie drogie . Dzięki Gniewko za dobrą wiadomość