kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Jeśli nie ma ścisłego standardu, to nie da się wystawić Kurdupli z Magicznymi Atakami, Iron Deamona z Hell Boundem, albo Lorda/Herosa z Magiczną Bronią, aby radzić sobie z Eterykami?
Oczywiście pod warunkiem, że te rzeczy są wystawialne, bo w sumie w żadnej rozpisce chyba nie widziałem Iron Deamona, ani tych Krasnali ze Specjali, jak to jest?
Oczywiście pod warunkiem, że te rzeczy są wystawialne, bo w sumie w żadnej rozpisce chyba nie widziałem Iron Deamona, ani tych Krasnali ze Specjali, jak to jest?
to chyba nie graliscie ciufciami sa mega mocne klocek WL bierze na Twarz i powoli rozkreca, fakt latwo go zblokowac jakas kawaleria albo innym gównem ale fajnie jak np przytrzyma dużą lance
Strategikon 2010:
Gasior pisze: najlepszy tekst opisujacy rowniez bardzo przyjemna bitwe z Dimitrim i Tomkiem powiedział fisch - "czułem się jakbym grał w warhammera a oni w 40k. Ja na nich z łukiem i mieczem a oni z bolterów i jakiś dział"
No ja tam nie wiem czy tak fajnie przytrzyma tę lancę . Nie ma stompów, jedyne czym się ratuje w pierwszej turze to imptacty jak zaszarżuje. A jak w niego zaszarżują lance to już w ogóle.Orcus pisze:to chyba nie graliscie ciufciami sa mega mocne klocek WL bierze na Twarz i powoli rozkreca, fakt latwo go zblokowac jakas kawaleria albo innym gównem ale fajnie jak np przytrzyma dużą lance
Plus moim zdaniem bloker za 340 punktów, którego można wciągnąć pitką, bądź słoneczkiem to chyba spora przesada. Taka jest smutna prawda. Drogie to, nie opłaca się wystawiać, a jedyne przy czym się sprawdza to przy mało licznej piechocie.
Generalnie to jego zadania o wiele lepiej wykonuje tańszy Destroyer. White Lionów wciąga jeszcze lepiej
@edit
Żeby nie było, grałem na ciuchciach swego czasu, nawet mam figurkę.
A co powiecie na zapis z FAQ, ze Chalice of Blood and Darkness można użyć w dowolnym momencie?
Interpretacja na CDO jest taka, ze jak dowolny moment to dowolny moment, czyli mam 3 kości powera, a przeciwnik ma 3 kości dispela, rzucam czar z tych trzech kości, czar wchodzi (nie mam już żadnych) i aktywuje w tym (dowolnym ) momencie chalice, który wysysa kości przeciwnika, a moich już nie bo ich nie mam
Co Wy na to?
Jako takie post scriptum dodam, ze brotsorrow z CDO zadał pytanie o ten przypadek na FB warhammer forge'a i odpowiedź panów z WF wygląda tak:
Interpretacja na CDO jest taka, ze jak dowolny moment to dowolny moment, czyli mam 3 kości powera, a przeciwnik ma 3 kości dispela, rzucam czar z tych trzech kości, czar wchodzi (nie mam już żadnych) i aktywuje w tym (dowolnym ) momencie chalice, który wysysa kości przeciwnika, a moich już nie bo ich nie mam
Co Wy na to?
Jako takie post scriptum dodam, ze brotsorrow z CDO zadał pytanie o ten przypadek na FB warhammer forge'a i odpowiedź panów z WF wygląda tak:
Czyli WF podpisuje się pod takim wykorzystaniem kielichaChris Jez posted to Forge World
8 hours ago ·
The group at CDO are looking for a rule clarification on the Chaos Dwarf item chalice of blood and darkness. The FAQ states it can be used at any time.... Some people interpret this as it could be used after a CD declares a spell, rolls their power die and uses the chalice before the opponent rolls their dispel dice
Like ·
Forge World That's exactly how it's intended to be used, Chris.
4 hours ago · Like
owszem mega worstplay, ale widać zamierzony bo wg chłopaków z WF pasuje takie zagranie do naszych wrednych krasnali
To jest ciag dalszy i facebookowej wymiany zdań z brotsorrow'em z CDOForge World na FB pisze: We intended it specifically to be a spiteful instrument of malice, just as you'd expect of a Chaos Dwarf.
Ten przedmiot powinien miec dopisane że z poczatkiem tury sie go używa.Barth pisze:A co powiecie na zapis z FAQ, ze Chalice of Blood and Darkness można użyć w dowolnym momencie?
Co Wy na to?