Galeria Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Galeria Imperium

Post autor: Kordelas »

Z Karlem Franzem to się zgadzam za dużo tego ,już lepiej by było "Emperor" lub "Empire" ,ale czemu czaszki są złe? Czego chcecie w battlu? Motylków? :P
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

mnie się też oryginalne demisie podobają- nie po to dałem 500 zł ,żeby mi się nie podobały:) - za to powiem szczerze te wasze pieski są nie w ..uj ni w oko. Co to niby ma być? Schronisko dla zwierząt?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Właśnie skończyłem malować pierwszą trójkę demigryfów i uważam, że są to świetne modele. Jedyna wada, to tylko trzy kombinacje sklejenia gryfów. Czaszki mi nie przeszkadzają. Sam skleiłem tak rycerzy, aby mieli jak najwięcej czaszek :mrgreen:
Czaszki nie są wymysłem GW. Obsesja śmierci, końca świata, szkielety, czaszki, to żywcem wyjęte motywy ze średniowiecza.

Jak tylko otrzymam zdjęcia swoich demigryfów, to wrzucę je do galerii.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, o 21:16 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Siena pisze:Jedyna wada, to tylko trzy kombinacje sklejenia gryfów.
Mi się jeszcze nie podobają sztandary i lance. Nie jestem w stanie określić dokładniej dlaczego, ale jakoś mi niespecjalnie leżą.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Siena pisze:Czaszki nie są wymysłem GW. Obsesja śmierci, końca świata, szkielety, czaszki, to żywcem wyjęte motywy ze średniowiecza.
Dokładnie. Ten kto choć raz zetknął się z WFRP dobrze wie, że Warhammer jest osadzony w świecie "dark fantasy", który czerpie garściami z klimatów średniowiecznych. Nie dziwię się więc motywowi czaszki na nowych figurkach i nie mam nic przeciwko temu.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Pierwsza trójeczka Demigryfów. Do wykonania pozostały uzdy, ale nie mam pomysłu na kolor. Czerwony, czy niebieski, a może inny?

Wyedytowałem post, bo zdjęcia były do bani. Nowe zdjęcia dodałem kilka postów dalej :D
Ostatnio zmieniony 26 sie 2012, o 15:41 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

=D> =D> =D>
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

jak zrobiłeś niebieski? jakich farbek użyłes?
akurat maluje niebieskie elementy i planuje bejcować, szukam jakiegoś odnośnika, jakich efektów mogę się spodziewać :P

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

bardzo fajne -prawie oldscholowe malowanie :) Żadnych psów,żadnego zdziwiania :mrgreen: Na takim się wychowałem - gratulacje ładnych modeli... =D> =D>
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Pomijając fakt, że te kuropatwy to zło i paskudztwo wcielone, całkiem przyjemne malowanie ;)

Tymczasem ja zapraszam by rzucić okiem na moją hordę halabardników.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=954420#p954420

Obrazek
Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 19:06 przez Legion, łącznie zmieniany 1 raz.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Rabsp pisze:jak zrobiłeś niebieski? jakich farbek użyłes?
akurat maluje niebieskie elementy i planuje bejcować, szukam jakiegoś odnośnika, jakich efektów mogę się spodziewać :P
Farbki GW - Regal blue + czarny -> regal blue -> regal + enchanted blue -> enchanted + biały. Na to niebieski wash GW.

W realu niebieski nie jest tak jaskrawo błękitny. Niebieski raczej z bejcą się gryzie, chyba, że jest to bejca z czarnym pigmentem.

Legion

Halabardy są zacne - modele i malowanie. Taka horda to ozdoba stołu.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

rycerze są ładni, ale skóra demigryfów zupełnie mi się nie podoba

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

poza tym weź zrób piórko w innym kolorze (chyba, że jest wykonane z tego samego metalu co pancerz demiśków :D )
Obrazek

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

@Siena

Dla mnie skóra ma za dużo washa/bejcy i to ciut szpeci model, i na pancerzu demigryfa między słońcem a czaszkami, zapomniałeś dać Washa i jest taka jakby "patelnia" Poza tym bardzo solidne malowanie. Tak trzymać

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Zrobiłem nowe zdjęcia. Takie same są w galerii głównej.

Niemniej w dalszym ciągu złoto wygląda na zdjęciach słabiej niż w realu (jakieś takie płaskie).

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Zdjęcia demisiów, które zrobił dobry fotograf :)

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 26 sie 2012, o 15:43 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Ładne są te kurczaki, na żywo prezentują się znakomicie i są ozdobą armii. Mam nadzieję, że swoją 12 też uda mi się pomalować na co najmniej takim poziomie.
edit@podstawki wymiatają
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

=D> =D> =D>
Super! a podstawki to już w ogóle fantastycze!
Obrazek

bukson
Wałkarz

Post autor: bukson »

Jak i z czego zrobiłeś te podstawki.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

bukson pisze:Jak i z czego zrobiłeś te podstawki.
Korek, drobny piasek, kamyczki i bitsy z warhammer basing kit oraz army painter tuft. Generalnie bardzo przyjemnie pracowało mi się przy tworzeniu tych podstawek :)

Awatar użytkownika
Belzebub
Wałkarz

Post autor: Belzebub »

Poniżej kilka fotek moich demigfyfów.

Bardzo proszę o opinie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek