Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Re: Galeria Imperium
Z Karlem Franzem to się zgadzam za dużo tego ,już lepiej by było "Emperor" lub "Empire" ,ale czemu czaszki są złe? Czego chcecie w battlu? Motylków?
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
mnie się też oryginalne demisie podobają- nie po to dałem 500 zł ,żeby mi się nie podobały:) - za to powiem szczerze te wasze pieski są nie w ..uj ni w oko. Co to niby ma być? Schronisko dla zwierząt?
Właśnie skończyłem malować pierwszą trójkę demigryfów i uważam, że są to świetne modele. Jedyna wada, to tylko trzy kombinacje sklejenia gryfów. Czaszki mi nie przeszkadzają. Sam skleiłem tak rycerzy, aby mieli jak najwięcej czaszek
Czaszki nie są wymysłem GW. Obsesja śmierci, końca świata, szkielety, czaszki, to żywcem wyjęte motywy ze średniowiecza.
Jak tylko otrzymam zdjęcia swoich demigryfów, to wrzucę je do galerii.
Czaszki nie są wymysłem GW. Obsesja śmierci, końca świata, szkielety, czaszki, to żywcem wyjęte motywy ze średniowiecza.
Jak tylko otrzymam zdjęcia swoich demigryfów, to wrzucę je do galerii.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, o 21:16 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi się jeszcze nie podobają sztandary i lance. Nie jestem w stanie określić dokładniej dlaczego, ale jakoś mi niespecjalnie leżą.Siena pisze:Jedyna wada, to tylko trzy kombinacje sklejenia gryfów.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Dokładnie. Ten kto choć raz zetknął się z WFRP dobrze wie, że Warhammer jest osadzony w świecie "dark fantasy", który czerpie garściami z klimatów średniowiecznych. Nie dziwię się więc motywowi czaszki na nowych figurkach i nie mam nic przeciwko temu.Siena pisze:Czaszki nie są wymysłem GW. Obsesja śmierci, końca świata, szkielety, czaszki, to żywcem wyjęte motywy ze średniowiecza.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Pierwsza trójeczka Demigryfów. Do wykonania pozostały uzdy, ale nie mam pomysłu na kolor. Czerwony, czy niebieski, a może inny?
Wyedytowałem post, bo zdjęcia były do bani. Nowe zdjęcia dodałem kilka postów dalej
Wyedytowałem post, bo zdjęcia były do bani. Nowe zdjęcia dodałem kilka postów dalej
Ostatnio zmieniony 26 sie 2012, o 15:41 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomijając fakt, że te kuropatwy to zło i paskudztwo wcielone, całkiem przyjemne malowanie
Tymczasem ja zapraszam by rzucić okiem na moją hordę halabardników.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=954420#p954420
Tymczasem ja zapraszam by rzucić okiem na moją hordę halabardników.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=954420#p954420
Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 19:06 przez Legion, łącznie zmieniany 1 raz.
Vae victis!
Farbki GW - Regal blue + czarny -> regal blue -> regal + enchanted blue -> enchanted + biały. Na to niebieski wash GW.Rabsp pisze:jak zrobiłeś niebieski? jakich farbek użyłes?
akurat maluje niebieskie elementy i planuje bejcować, szukam jakiegoś odnośnika, jakich efektów mogę się spodziewać
W realu niebieski nie jest tak jaskrawo błękitny. Niebieski raczej z bejcą się gryzie, chyba, że jest to bejca z czarnym pigmentem.
Legion
Halabardy są zacne - modele i malowanie. Taka horda to ozdoba stołu.
Zrobiłem nowe zdjęcia. Takie same są w galerii głównej.
Niemniej w dalszym ciągu złoto wygląda na zdjęciach słabiej niż w realu (jakieś takie płaskie).
Zdjęcia demisiów, które zrobił dobry fotograf
Niemniej w dalszym ciągu złoto wygląda na zdjęciach słabiej niż w realu (jakieś takie płaskie).
Zdjęcia demisiów, które zrobił dobry fotograf
Ostatnio zmieniony 26 sie 2012, o 15:43 przez Siena, łącznie zmieniany 1 raz.
Ładne są te kurczaki, na żywo prezentują się znakomicie i są ozdobą armii. Mam nadzieję, że swoją 12 też uda mi się pomalować na co najmniej takim poziomie.
edit@podstawki wymiatają
edit@podstawki wymiatają
Emp/DoCh
- Brushlicker
- Falubaz