kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
modele piękne, tylko po pierwsze primo trochę słabo opancerzone (sv conajmniej na 4+), a po drugie primo właśnie ta zbroja, której tu nie ma czyni zwykłego dwai zharr infernal guardem. Za karę
- Andronicus
- Chuck Norris
Pytanie analogiczne do tego czy da się z infernal guardów zrobić slayerów. Odp: da się, jeśli usuniesz całą zbroję i tarczę i dorobisz dodatkową broń i irokeza Tak naprawdę zostaje tylko sylwetka bo 90% figurki do przeróbki.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ja bym chciał te modele opancerzyć (już mam pomysł jak to zrobić), ale zostawić im tego "Irokeza". Innymi słowy potrzebuję do stylizacji coś w stylu dzikich Infernal Guardów przypominających krasnoludzkich, opancerzonych Maruderów Chaosu, ale pasujących nadal pod Chadecję. Te modele z pancerzem i tarczą by przeszły jako Chadecja, czy może potraficie doradzić coś innego?
- Andronicus
- Chuck Norris
Jeśli jesteś w stanie zrobić z nich chodzące puszki to pewnie. Bo widzisz o ile slayer z założenia nie powinien nosić grama pancerza na sobie (pogarda dla śmierci i takie tam), o tyle infernal powinien być zanitowany od góry do dołu (za karę, żeby się np. nie mógł podrapać jak go swędzi ;p)
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
A jest mi ktoś z was w stanie przełożyć na polski ten tekst z obrazka parę postów wyżej, aby to w miarę wiernie brzmiało (nie było wrzucone w translator Google), bo średnio rozumiem co tam napisane jest?
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Dobra dobra, a w jakim języku to jest napisane?Barth pisze:ale co chcesz, żeby Ci ktos cały fluff opowiedział ?
polecam Tamurkhan: Throne of darkness na początek, tam masz w zasadzie wszystko napisane i jest najbardziej, ze tak powiem aktualne
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Myślę, że miałem jakiś powód, gdy prosiłem o przetłumaczenie tamtego fragmentu fluffu, tak więc nie wiem, czy ten tytuł w czymś mi pomoże. W sumie to dziwne, bo nigdy nie miałem problemów z tekstami w tym językukrusk pisze:Po angielsku.
To sobie nie pograsz, jak nie rozumiesz zasad, bo AB do Chadecji jest uwaga! napisany w tak niszowym języku jakim jest angielski! Ja w ogóle tego nie rozumiem, czemu FW nie wydaje booka po polsku. Przecież płacę, więc wymagam?
Polecam zainwestować w kurs angielskiego. Prędzej czy później będziesz musiał coś załatwić po angielsku. O dziwo ten tekst nie jest tak zawile napisany jak fluff GW. Chyba, że Twój poziom angielskiego stoi na pierwszej, bądź drugiej gim. Pozdro.
PS.
Nie licz, że w tym kraju ktoś Ci zrobi coś za darmo. A tym bardziej będzie tracił 15 minut na tłumaczenie tekstu. Jak to mawiał mój znajomy, w tym kraju to jedynie w mordę można dostać całkiem za darmo
Polecam zainwestować w kurs angielskiego. Prędzej czy później będziesz musiał coś załatwić po angielsku. O dziwo ten tekst nie jest tak zawile napisany jak fluff GW. Chyba, że Twój poziom angielskiego stoi na pierwszej, bądź drugiej gim. Pozdro.
PS.
Nie licz, że w tym kraju ktoś Ci zrobi coś za darmo. A tym bardziej będzie tracił 15 minut na tłumaczenie tekstu. Jak to mawiał mój znajomy, w tym kraju to jedynie w mordę można dostać całkiem za darmo
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
1. Nie proszę o tłumaczenie AB do Chadecji, tylko zadałem 3 konkretne pytania.Caman pisze: To sobie nie pograsz, jak nie rozumiesz zasad, bo AB do Chadecji jest uwaga! napisany w tak niszowym języku jakim jest angielski!
2. Proponuję nauczyć się czytać (Szkoła Podstawowa tego uczy), bo jak napisałem, nie miałem nigdy problemów z innym tekstem w tym języku, za wyjątkiem tego jednego Army Booka.Caman pisze: Polecam zainwestować w kurs angielskiego. Prędzej czy później będziesz musiał coś załatwić po angielsku. O dziwo ten tekst nie jest tak zawile napisany jak fluff GW. Chyba, że Twój poziom angielskiego stoi na pierwszej, bądź drugiej gim. Pozdro.
3. Cóż, ja jestem raczej pomocny wobec innych, jeśli tylko potrafię. Jednak aż dziwne, że poświęciłeś te kilka minut na napisanie tego posta i to zupełnie za darmo. Poproś swojego znajomego, o którym wspomniałeś, aby cię naprostował w odpowiedni sposób, za tak niepolskie zachowanie.Caman pisze: Nie licz, że w tym kraju ktoś Ci zrobi coś za darmo. A tym bardziej będzie tracił 15 minut na tłumaczenie tekstu. Jak to mawiał mój znajomy, w tym kraju to jedynie w mordę można dostać całkiem za darmo
Ciągle mam nadzieję, że znajdzie się jakiś normalny człowiek, któremu będzie chciało się odpowiedzieć jaki związek mają Chaos Dwarfy ze zwykłymi Dwarfami oraz czy jest coś jeszcze co różni Slayerów od Infernal Guardów?
Faktem jest, że w zasadzie prosisz o opowiedzenie całej historii dawi zharr
Tamurkhan nie jest napisany łatwym językiem, ale jeśli masz czas chęci, słownik i podstawy angielskiego, to dasz radę.
Nie każdy (np ja ) dysponuje taka ilością wolnego czasu, żeby napisać dla Ciebie esej o chaos dwarfach (nawet jeśli bym chcia ł;) ).
Infernale to członkowie społeczeństwa krasnoludów chaosu (kasty wojowników), którzy czyms podpadli, dopuscili sie jakiś haniebnych czynów (ciekawe co jest tak naprawdę haniebne dla krasnala chaosu ) albo nie dopełnili/złamali jakąś przysiege i za karę, służą w czarnej cytadeli, zakuci od stóp do głów (łacznie z twarzami) w zbroje, które dodatkowo ich ciągle parzą. Jedyną szansą na odkupienie win jest pokorna i wierna służba ( ze wskazaniem na śmierć za ojczyznę ). Nieliczni, którzy sie wykażą moga zdjąć hełm i walczyć z pyskiem (zwykle przez owe oparzenia paskudnie oszpeconym) na wierzchu
aaaa i wszelkie porównania do naszych upośledzonych kuzynów sa mocno nie na miejscu
Tamurkhan nie jest napisany łatwym językiem, ale jeśli masz czas chęci, słownik i podstawy angielskiego, to dasz radę.
Nie każdy (np ja ) dysponuje taka ilością wolnego czasu, żeby napisać dla Ciebie esej o chaos dwarfach (nawet jeśli bym chcia ł;) ).
Infernale to członkowie społeczeństwa krasnoludów chaosu (kasty wojowników), którzy czyms podpadli, dopuscili sie jakiś haniebnych czynów (ciekawe co jest tak naprawdę haniebne dla krasnala chaosu ) albo nie dopełnili/złamali jakąś przysiege i za karę, służą w czarnej cytadeli, zakuci od stóp do głów (łacznie z twarzami) w zbroje, które dodatkowo ich ciągle parzą. Jedyną szansą na odkupienie win jest pokorna i wierna służba ( ze wskazaniem na śmierć za ojczyznę ). Nieliczni, którzy sie wykażą moga zdjąć hełm i walczyć z pyskiem (zwykle przez owe oparzenia paskudnie oszpeconym) na wierzchu
aaaa i wszelkie porównania do naszych upośledzonych kuzynów sa mocno nie na miejscu
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Dobra, w miarę to kumam, ale taka kwestia: jest tam napisane (i ty także wspomniałeś) o maskach, które ukrywają ich twarz oraz hańbę jakiej się dopuścili, ale 5 edycyjne modele ich nie mają (a przynajmniej nie zauważyłem). Czy to oznacza, że fluff się zmienił i kiedyś Infernal Guardzi byli inaczej prezentowani w AB? Jeśli tak, to jak?