Projekt jest otwarty - bardzo mi zależy na Waszym udziale (zwłaszcza na "podpowiadaniu" jakie figurki użyć by najbardziej zbliżyć się do oryginału, zmian w danym malowaniu/ustawieniu/uzbrojeniu) ale także na inwencji własnej jeżeli chcecie stworzyć własne modele w konwencji "HoM&M3 Mod" - to jest miejsce by się pochwalić

Na pierwszy ogień idzie archer/marksman

Wybór figurki jest oczywisty, będą to Bretończycy, 5ta edycja

Zdecydowałem się na taką zmianę gdyż w dwójce w Zamku byli archerzy, w trójce nie wiedzieć czemu jednostka nazywa się "archer" czyli "łucznik" szkoli się w budynku "archer's range" a mimo to trzyma kuszę... Podobno w becie łucznik trzymał łuk a jego ulepszona wersja - kuszę ale potem to zmieniono
Na drugi ogień idą pikinierzy/halabardnicy

jeszcze nie mam pomysłu na modele ale wybór odpowiedniej jednostki z pikami jest chyba dość prosty
Na trzeci ogień idą miecznicy i krzyżowcy

ulepszonym modelem MUSI być ten z fotki po prawej

Mnichami

będą prawdopodobnie mocno przerobieni flagellanci zaś ulepszonymi mnichami - jakiś mag z kapturem?
Czempionami

będzie bretońska/imperialna kawaleria, na zwykłych kawalerzystów na razie brak pomysłu
Chłopi

pewnie man-at-arms + kustomowe widły

Gryfy i anioły to już wyższa szkoła jazdy - nie wiem, czy będzie mnie stać na ich zrobienie, projekt ma być budżetowy a gryfy od GW niestety kosztują sporo...