Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Polowanie na czarownice (Season of the Witch). Oglądałem to wczoraj przypadkiem, przez 1/3 myślałem że straszna chała będzie ale ostatecznie w miarę niezłe. Same wyprawy krzyżowe są co prawda tylko na początku ale myślę że ci się spodoba.
"polowanie na czarownice" jest okropnym filmem. Wystarczy powiedzieć, że gra tam Nicolas Cage. Jego twarzyczka tak mi się już opatrzyła, bo ostatnio gra we wszystkim.
Jedyne co jest tam fajne to klimat, ale i tak jest skutecznie psuty przez jego grymasy twarzy.
Jedyne co jest tam fajne to klimat, ale i tak jest skutecznie psuty przez jego grymasy twarzy.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Ja polecam, i pewnie wiele osób się ze mną zgodzi, film Siódma pieczęć Ingmara Bergmana. Może nie jest to film stricte o wyprawach krzyżowych, lecz mimo wszystko jest warty uwagi.
Pozdrawiam, Żubr
Pozdrawiam, Żubr

Dobra,dosyć tego głaskania się po pin*******. To dział armii wołoskiej a nie offu
Oglądałem - dobry filmIronclad
Nie oglądałem ale napewno obejrzę dziękiValhalla Rising

Oglądałem dziękiCortes pisze:Z filmów dokumentalnych polecam Półksiężyc i Krzyż
oglądałem - takie sobiehypnotic pisze:Polowanie na czarownice (Season of the Witch). Oglądałem to wczoraj przypadkiem, przez 1/3 myślałem że straszna chała będzie ale ostatecznie w miarę niezłe. Same wyprawy krzyżowe są co prawda tylko na początku ale myślę że ci się spodoba.
Mie oglądałem dzięki za cynk tez napewno obejrzęŻubr pisze:Ja polecam, i pewnie wiele osób się ze mną zgodzi, film Siódma pieczęć Ingmara Bergmana. Może nie jest to film stricte o wyprawach krzyżowych, lecz mimo wszystko jest warty uwagi.
Pozdrawiam, Żubr

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Ironclad jest nienajgorszy jeśli chodzi o historyczne klimaty ale jako film to chała, niestetyKosa pisze:Ironclad.
Jest to o rycerzu, który powrócił z wyprawy krzyzowej. Jak dobrze pamiętam jest templariuszem i wraz z garstką najemników broni zamek. Rzecz dzieje się w Anglii.

Maciek
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...
Oglądałem - zajebisty filmSiweusz pisze:http://www.filmweb.pl/film/Templariusze ... 007-422895
Niezłe.

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Nie mówię że film jest zajebisty tylko w miarę. Jak pisałem początek mnie mocno zniechęcił, też głównie przez Cage'a i holiwodzka tandetę. Ale później jak już mi się jego gęba opatrzyła a fabuła zaczęła być bardziej urozmaicona niż się spodziewałem, to mi się nawet spodobało.cahir pisze:"polowanie na czarownice" jest okropnym filmem. Wystarczy powiedzieć, że gra tam Nicolas Cage. Jego twarzyczka tak mi się już opatrzyła, bo ostatnio gra we wszystkim.
Z kolei templariusze:miłość i krew oglądnąłem 1/3 i wyłączyłem, choć już nie pamiętam co było głównym powodem.
Poza tym jak na film reklamowany jako dramat historyczny, strasznie dużo nieścisłości.smiejagreg pisze:"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...
Najlepiej jakby go zagrał Nicolas Cage. =Dsmiejagreg pisze:"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...
edyta: Tak apropo - https://www.facebook.com/AsOutrasFacesDeNicolasCage =D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
cahir pisze:Najlepiej jakby go zagrał Nicolas Cage. =Dsmiejagreg pisze:"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...
edyta: Tak apropo - https://www.facebook.com/AsOutrasFacesDeNicolasCage =D

- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
Moim zdaniem dobry byłby również Til Schweiger ewentualnie Ray Stevenson
podpis był nieregulaminowy
dla tych co nie widziale a chcieli by obejrzec avengersow:
na noobroom.com pojawila sie wersja 1080p
nie ma tam jednak napisow i nie ma mozliwosci 'dolaczenia' ich, wiec znajomosc jezyka angielskiego wskazana
na noobroom.com pojawila sie wersja 1080p

nie ma tam jednak napisow i nie ma mozliwosci 'dolaczenia' ich, wiec znajomosc jezyka angielskiego wskazana

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Imo mozesz sobie darowac, jak przeczytalem recenzje to sie strasznie podjaralem ale jak ogladalem to musialem pic kawe zeby nie zasnacEltharion pisze:Nie oglądałem ale napewno obejrzę dziękiValhalla Rising

Obejrzalem ostatnio nowego batmana. Moim zdaniem wart zobaczenia.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Mnie się Valhalla Rising podobał. Świat wikingów na ostrym kwasie. Brakowało tylko w tle jakiegoś retro occult rocka. 

Lest we forget: