Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Re: Temat filmowy

Post autor: hypnotic »

Polowanie na czarownice (Season of the Witch). Oglądałem to wczoraj przypadkiem, przez 1/3 myślałem że straszna chała będzie ale ostatecznie w miarę niezłe. Same wyprawy krzyżowe są co prawda tylko na początku ale myślę że ci się spodoba.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

"polowanie na czarownice" jest okropnym filmem. Wystarczy powiedzieć, że gra tam Nicolas Cage. Jego twarzyczka tak mi się już opatrzyła, bo ostatnio gra we wszystkim.
Jedyne co jest tam fajne to klimat, ale i tak jest skutecznie psuty przez jego grymasy twarzy.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Konrad
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konrad »

Film jest całkiem fajny, da się oglądać chociaż rzeczywiście gra aktorska Cage'a nie zachwyca.

Awatar użytkownika
Żubr

Post autor: Żubr »

Ja polecam, i pewnie wiele osób się ze mną zgodzi, film Siódma pieczęć Ingmara Bergmana. Może nie jest to film stricte o wyprawach krzyżowych, lecz mimo wszystko jest warty uwagi.

Pozdrawiam, Żubr ;)
Dobra,dosyć tego głaskania się po pin*******. To dział armii wołoskiej a nie offu :neutral:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ironclad
Oglądałem - dobry film
Valhalla Rising
Nie oglądałem ale napewno obejrzę dzięki :wink:
Cortes pisze:Z filmów dokumentalnych polecam Półksiężyc i Krzyż :)
Oglądałem dzięki
hypnotic pisze:Polowanie na czarownice (Season of the Witch). Oglądałem to wczoraj przypadkiem, przez 1/3 myślałem że straszna chała będzie ale ostatecznie w miarę niezłe. Same wyprawy krzyżowe są co prawda tylko na początku ale myślę że ci się spodoba.
oglądałem - takie sobie
Żubr pisze:Ja polecam, i pewnie wiele osób się ze mną zgodzi, film Siódma pieczęć Ingmara Bergmana. Może nie jest to film stricte o wyprawach krzyżowych, lecz mimo wszystko jest warty uwagi.

Pozdrawiam, Żubr ;)
Mie oglądałem dzięki za cynk tez napewno obejrzę :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Kosa pisze:Ironclad.
Jest to o rycerzu, który powrócił z wyprawy krzyzowej. Jak dobrze pamiętam jest templariuszem i wraz z garstką najemników broni zamek. Rzecz dzieje się w Anglii.
Ironclad jest nienajgorszy jeśli chodzi o historyczne klimaty ale jako film to chała, niestety :cry: . Ja siedziałem i co jakieś 10 minut miałem tak : #-o #-o #-o

Maciek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Też oglądałem i nawet przyjemne.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Oglądałem - zajebisty film :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

cahir pisze:"polowanie na czarownice" jest okropnym filmem. Wystarczy powiedzieć, że gra tam Nicolas Cage. Jego twarzyczka tak mi się już opatrzyła, bo ostatnio gra we wszystkim.
Jedyne co jest tam fajne to klimat, ale i tak jest skutecznie psuty przez jego grymasy twarzy.
Nie mówię że film jest zajebisty tylko w miarę. Jak pisałem początek mnie mocno zniechęcił, też głównie przez Cage'a i holiwodzka tandetę. Ale później jak już mi się jego gęba opatrzyła a fabuła zaczęła być bardziej urozmaicona niż się spodziewałem, to mi się nawet spodobało.

Z kolei templariusze:miłość i krew oglądnąłem 1/3 i wyłączyłem, choć już nie pamiętam co było głównym powodem.

Awatar użytkownika
Konrad

Post autor: Konrad »

smiejagreg pisze:"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...
Poza tym jak na film reklamowany jako dramat historyczny, strasznie dużo nieścisłości.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

smiejagreg pisze:"Królestwo Niebieskie"... Hmmm... Byłby to całkiem dobry film, gdyby głównego bohatera zagrał ktoś inny, a nie ten pajac Bloom, który co najwyżej za elfa może robić, ale z kowala to ten miętus nie ma nic kompletnie. Poza tym jest dupiatym aktorem i tyle... Bez niego "KN" wiele mogło zyskać, a tak jest tylko filmem niezłym...
Najlepiej jakby go zagrał Nicolas Cage. =D

edyta: Tak apropo - https://www.facebook.com/AsOutrasFacesDeNicolasCage =D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

cahir pisze:
Najlepiej jakby go zagrał Nicolas Cage. =D

edyta: Tak apropo - https://www.facebook.com/AsOutrasFacesDeNicolasCage =D
:P :P :P Idealny byłby (niestety znowu :wink: ) Russel Crowe.

Awatar użytkownika
Stormtrooper

Post autor: Stormtrooper »

Moim zdaniem dobry byłby również Til Schweiger ewentualnie Ray Stevenson
podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

dla tych co nie widziale a chcieli by obejrzec avengersow:
na noobroom.com pojawila sie wersja 1080p :D

nie ma tam jednak napisow i nie ma mozliwosci 'dolaczenia' ich, wiec znajomosc jezyka angielskiego wskazana ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Eltharion pisze:
Valhalla Rising
Nie oglądałem ale napewno obejrzę dzięki
Imo mozesz sobie darowac, jak przeczytalem recenzje to sie strasznie podjaralem ale jak ogladalem to musialem pic kawe zeby nie zasnac ;)

Obejrzalem ostatnio nowego batmana. Moim zdaniem wart zobaczenia.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Mnie się Valhalla Rising podobał. Świat wikingów na ostrym kwasie. Brakowało tylko w tle jakiegoś retro occult rocka. :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Ostatnio oglądałem Lockout - świetny SF z naciskiem na dużą porcję akcji :D Główny bohater wymiata :mrgreen:

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Obrazek

ODPOWIEDZ