Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
He he he To nawet trolowanie nie jest. To jest robienie naiwnych w bambuko
Swoją drogą figsy obskurne
Swoją drogą figsy obskurne
Deus pisze:Aby szczury jeździły na fretkach... do czego to doszło.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
2 pytanka.
- czy furmana mając jakąś szarżę na boku może potem obrócić się przodem do wroga ?
- bras orb musi zdawać na storm banner ?
- czy furmana mając jakąś szarżę na boku może potem obrócić się przodem do wroga ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
takwychwa pisze:- bras orb musi zdawać na storm banner ?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
tak na obydwa pytania. furmanka może wykonać normalny combat reform.wychwa pisze:.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
mortar jest move and fire, więc tak, może się ruszyć przed strzałem.
Czy jak się ogarne abominacją moge wykonać nią ruch.?
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Czy po sklejeniu modelu Abominacji można puźniej bez problemu wszędzie dojechać pędzlem?Czy lepiej malować osobno części.Deska pisze:Czy jak się ogarne abominacją moge wykonać nią ruch.?
To samo pytanie o latarke. ^
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Latarkę bardzo nie polecam malować sklejonej, niektórych miejsc potem nie pomalujesz.
Abominację z kolei można skleić tak, żeby się dało ją rozłozyć potem do malowania. Nie dokolejaj korpusu do tyłowia i tego "piecyka" z tyłu do tułowią. Będziesz miał ją w 3 częśćiach, które łatwo pomalować.
Abominację z kolei można skleić tak, żeby się dało ją rozłozyć potem do malowania. Nie dokolejaj korpusu do tyłowia i tego "piecyka" z tyłu do tułowią. Będziesz miał ją w 3 częśćiach, które łatwo pomalować.
Rozumiem
Czyli abominacje jak bd sklejalł to puźniej łatwo będzie się malowało?.
A w pudełku od abomki będe miał pokazane jak sklejać?
A odpowiecie mi na wcześniejsze pytanie.?
Czy abomką po ogarnięciu mogę wykonać ruchy przymusowe ?
@szaszej to jakim klejem sklejałesz abomke ? Bo trudno albo w ogóle się nie da
jak kleje chematicem.
jak kleje chematicem.
Deska pisze:Rozumiem
jak kleje chematicem.
1. Tak. Ja właśnie jestem w trakcie malowania mojej abomki, którą wcześniej skleiłem w całości i nie ma większych problemów.
2.W każdym pudełku, które kupujesz z GW jest instrukcja jak skleić. W przypadku abomy jest to pokazane łopatologicznie więc nie będziesz miał problemu.
3. Jeśli chodzi o klej to wystarczy iść do sklepu modelarskiego i poprosić o klej do sklejania modeli plastykowych i będzie git. Ja takim właśnie kleiłem.
4. Ruchy przymusowe są przed normalnymi o ile dobrze pamiętam, bo teraz więcej maluję niż gram .
Wiem Wiem ja już dużo skleiłem modeli właśnie klejem Chematic i próbowałem czasmi je rozklejać ale wszystkie moje starania poszły na nic
Ojj trudno kupię tą abominacje i skleje ją według mojego uznania a jak puźniej jej nie będę mógł pomalować będzie szara hih.
Ojj trudno kupię tą abominacje i skleje ją według mojego uznania a jak puźniej jej nie będę mógł pomalować będzie szara hih.
Deska pisze:Wiem Wiem ja już dużo skleiłem modeli właśnie klejem Chematic i próbowałem czasmi je rozklejać ale wszystkie moje starania poszły na nic
Jeśli chodzi o sposób sklejenia abomy to uwierz, że jest w czym wybierać . Natomiast jeśli chodzi o malowanie to nie martw się, "dojdziesz" pędzlem wszędzie .
P.S
pÓźniejDeska pisze:[...]uznania a jak puźniej jej nie będę mógł[...]
Okej dzięki.
Teraz tylko trzeba się wykosztować na abomke.Posklejać pomalować i wystawić na stół będzie na pewno groźniejsza niż kartonowy proks.
Teraz tylko trzeba się wykosztować na abomke.Posklejać pomalować i wystawić na stół będzie na pewno groźniejsza niż kartonowy proks.
Teraz jestem w fazie końciwej ulepienia abominacji z modeliny.
jest bardzo kolorowa jak skończe spróbuje jakieś foto na galeri wrzucić.
A żeby nie było spamu teraz chciałbym zagrać na ratograch wiem że nie są zbyt grywalni ale jeżeli już ktoś z was je wystawiał to w jakim klocku je wystawiacie i w jakiej ilości? Ilu poganiaczy? Ostatnio wystawilem to w klocku 3 z przodu i 3z tyłu i 6 packmasterów ale nie spisało to się zbyt dobrze.
jest bardzo kolorowa jak skończe spróbuje jakieś foto na galeri wrzucić.
A żeby nie było spamu teraz chciałbym zagrać na ratograch wiem że nie są zbyt grywalni ale jeżeli już ktoś z was je wystawiał to w jakim klocku je wystawiacie i w jakiej ilości? Ilu poganiaczy? Ostatnio wystawilem to w klocku 3 z przodu i 3z tyłu i 6 packmasterów ale nie spisało to się zbyt dobrze.