Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Goglem »

He he he To nawet trolowanie nie jest. To jest robienie naiwnych w bambuko :lol2:
Swoją drogą figsy obskurne

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Aby szczury jeździły na fretkach... #-o do czego to doszło.

Sorrka literóweczka mała.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, o 18:44 przez Deus, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

Deus pisze:Aby szczury jeździły na fretkach... #-o do czego to doszło.
:twisted:
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

2 pytanka.

- czy furmana mając jakąś szarżę na boku może potem obrócić się przodem do wroga ?
- bras orb musi zdawać na storm banner ?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

wychwa pisze:- bras orb musi zdawać na storm banner ?
tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

wychwa pisze:.

- czy furmana mając jakąś szarżę na boku może potem obrócić się przodem do wroga ?
- bras orb musi zdawać na storm banner ?
tak na obydwa pytania. furmanka może wykonać normalny combat reform.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Czy mortar możę się ruszać i strzelać czy ma move or fire ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

mortar jest move and fire, więc tak, może się ruszyć przed strzałem.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Super bo miałem już lekki mętlik w głowie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Post autor: Deska »

Czy jak się ogarne abominacją moge wykonać nią ruch.?
Obrazek
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem :)

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Deska pisze:Czy jak się ogarne abominacją moge wykonać nią ruch.?
Czy po sklejeniu modelu Abominacji można puźniej bez problemu wszędzie dojechać pędzlem?Czy lepiej malować osobno części.
To samo pytanie o latarke. ^
Obrazek
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem :)

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Latare to polecam pokminić i zbudować jednocześnie działo i katapkę z jednego boxa, a abomke malowałem sklejoną, i nie miałem problemów

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Latarkę bardzo nie polecam malować sklejonej, niektórych miejsc potem nie pomalujesz.

Abominację z kolei można skleić tak, żeby się dało ją rozłozyć potem do malowania. Nie dokolejaj korpusu do tyłowia i tego "piecyka" z tyłu do tułowią. Będziesz miał ją w 3 częśćiach, które łatwo pomalować.

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Rozumiem :-)
Czyli abominacje jak bd sklejalł to puźniej łatwo będzie się malowało?.
A w pudełku od abomki będe miał pokazane jak sklejać?

A odpowiecie mi na wcześniejsze pytanie.?

Czy abomką po ogarnięciu mogę wykonać ruchy przymusowe ?

@szaszej to jakim klejem sklejałesz abomke ? Bo trudno albo w ogóle się nie da
jak kleje chematicem.
Obrazek

Gibon

Post autor: Gibon »

Deska pisze:Rozumiem :-)
Czyli abominacje jak bd sklejalł to puźniej łatwo będzie się malowało?.
A w pudełku od abomki będe miał pokazane jak sklejać?

A odpowiecie mi na wcześniejsze pytanie.?

Czy abomką po ogarnięciu mogę wykonać ruchy przymusowe ?

@szaszej to jakim klejem sklejałesz abomke ? Bo trudno albo w ogóle się nie da
jak kleje chematicem.

1. Tak. Ja właśnie jestem w trakcie malowania mojej abomki, którą wcześniej skleiłem w całości i nie ma większych problemów.
2.W każdym pudełku, które kupujesz z GW jest instrukcja jak skleić. W przypadku abomy jest to pokazane łopatologicznie więc nie będziesz miał problemu.
3. Jeśli chodzi o klej to wystarczy iść do sklepu modelarskiego i poprosić o klej do sklejania modeli plastykowych i będzie git. Ja takim właśnie kleiłem.
4. Ruchy przymusowe są przed normalnymi o ile dobrze pamiętam, bo teraz więcej maluję niż gram :D.

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Wiem Wiem ja już dużo skleiłem modeli właśnie klejem Chematic i próbowałem czasmi je rozklejać ale wszystkie moje starania poszły na nic :)

Ojj trudno kupię tą abominacje i skleje ją według mojego uznania a jak puźniej jej nie będę mógł pomalować będzie szara hih.
Obrazek

Gibon

Post autor: Gibon »

Deska pisze:Wiem Wiem ja już dużo skleiłem modeli właśnie klejem Chematic i próbowałem czasmi je rozklejać ale wszystkie moje starania poszły na nic :)

Ojj trudno kupię tą abominacje i skleje ją według mojego uznania a jak puźniej jej nie będę mógł pomalować będzie szara hih.

Jeśli chodzi o sposób sklejenia abomy to uwierz, że jest w czym wybierać :wink:. Natomiast jeśli chodzi o malowanie to nie martw się, "dojdziesz" pędzlem wszędzie :D.

P.S
Deska pisze:[...]uznania a jak puźniej jej nie będę mógł[...]
pÓźniej

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Okej dzięki.
Teraz tylko trzeba się wykosztować na abomke.Posklejać pomalować i wystawić na stół będzie na pewno groźniejsza niż kartonowy proks.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Przynajmniej ty masz kartonowy proks ja używam pustej podstawki :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Teraz jestem w fazie końciwej ulepienia abominacji z modeliny.
jest bardzo kolorowa jak skończe spróbuje jakieś foto na galeri wrzucić.

A żeby nie było spamu teraz chciałbym zagrać na ratograch wiem że nie są zbyt grywalni ale jeżeli już ktoś z was je wystawiał to w jakim klocku je wystawiacie i w jakiej ilości? Ilu poganiaczy? Ostatnio wystawilem to w klocku 3 z przodu i 3z tyłu i 6 packmasterów ale nie spisało to się zbyt dobrze.
Obrazek

ODPOWIEDZ