po co komu DoW?
Re: po co komu DoW?
A ja zgadzam się z Infernal Puppet. Ankieta będzie najlepszym rozwiązaniem, bo dyskusja przestaje prowadzić do czegokolwiek. Jak w każdej sprawie będziemy znajdować, plusy i minusy. A ankieta pokaże czego naprawdę chcą gracze
- Infernal Puppet
- Masakrator
Takie są uroki tego forum . Poza tym, skoro temat wywołuje takie kontrowersje, to tym bardziej ankieta jest zasadna. Gracze poza tym mają święte prawo mieć wpływ na na działanie LS, a ankieta jest stosunkowo dobrym sposobem na takiego wpływu wywarcie. Inna sprawa czy LS się do wyników zastosuje .Ankieta jest głupim pomysłem bo jest kilku ludzi którzy zrobią wszystko ,żeby innym zepsuć przyjemność tylko dla zasady ( bo tak - bo lubią - bo są Polakami) choć zupełnie w nich to nie uderza i zupełnie im nie przeszkadza ...wiele wypowiedzi w tym wątku na to wskazuje...dlatego lepiej ,że jest to wewnętrzna i mam nadzieje niezależna decyzja LS.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Np nawrzucać innym od onanistówPiotrB pisze:Ankieta jest głupim pomysłem bo jest kilku ludzi którzy zrobią wszystko ,żeby innym zepsuć przyjemność tylko dla zasady ( bo tak - bo lubią - bo są Polakami) choć zupełnie w nich to nie uderza i zupełnie im nie przeszkadza ...wiele wypowiedzi w tym wątku na to wskazuje...dlatego lepiej ,że jest to wewnętrzna i mam nadzieje niezależna decyzja LS.
Ale powiedźmy sobie szczerze, ile osób posiada taką ilość figurek żeby wystawić DoW do walki na turnieju? Jedna, może dwie... Nawet wtedy DoW, nie jest jakąś mega silną armią. Z tego tematu, zrobiła się typowo polska przepychanka Z małego problemu, napompowano ją do olbrzymich rozmiarów. Takie jest moje zdanie
MlSlEK pisze:
Np nawrzucać innym od onanistów
Zwykłe przejęzyczenie - zresztą zasłużyłeś ,za bicie piany bez potrzeby - będę na Silesianie więc jak chcesz możesz mi osobiście przedstawić swój punkt widzenia jak pisałeś ...Nie boje się
Czy zaistnienie starych DoW kogokolwiek skrzywdzi? Cokolwiek zaburzy czy zepsuje? Oczywiście ,że nie - cała reszta to pieprzenie i trolling którzy odstawili tu niektórzy w sposób koncertowy...
Moim zdaniem LS postąpiła bardzo w porządku w stosunku do graczy DoW. Mało jest osób, które mogą wystawić pełną armię. DoW nie są jacyś wygięci, więc nie wiem o co jest ten cały spór, więc armia nie wywróci "balansu ( ) do góry nogami.
Jak dla mnie to była bardzo dobra decyzja .
Jak dla mnie to była bardzo dobra decyzja .
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Furion pisze:Nie, zapisek o grupach dowodzenia to copy pasta z podręcznika do DoW, Chronicles 2004.Grand Admiral Thrawn pisze: Zasady są oficjalne, jedynie zapisek odnośnie grup dowodzenia jest tak naprawdę tylko dodany i tyle.
Ano masz rację, str. 57...człowiek stary i ślepy już to nie wszystko widzi.
To tym bardziej pokazuje, że to w 100% zasady by GW.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.....CULT OF ULRIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Wyraz "onanista" nie był bynajmniej przejęzyczeniem, albowiem, nikt celowo takiego przejęzyczenia na forum by nie wrzucał (tylko użyłby magicznego klawisza w górnym prawym rogu klawiatury), dodanie później poprawionej wersji tego wyrazu świadczy o celowym jego zastosowaniuZwykłe przejęzyczenie
To, że ktoś ma zdanie odmienne od Twojego, nie znaczy że bije pianę bez potrzebyzresztą zasłużyłeś ,za bicie piany bez potrzeby
W każdym jednym FAQ GW masz DoW zbanowane, ale to jest, rozumiesz, tylko przesłanka, więc LS będzie pewnie dalej w zaparte odświeżać tą armię. No ale uściślenia to też nie jest coś, co przewidziało GW, bo prawda jest taka, że oni nie za bardzo umieją grać we własną grę i trzeba po nich poprawiać. Przy okazji nie zawadzi zrobić prezentu graczom DoW i pozwolić im wystawiać ich archiwalne figurki na zasadach do nich.
@Przemcio
to znaczy, że nie można wystawić Dogsów jako część WE i innych starszych armi które na to w swoim czasie pozwalały to nie znaczy, że armia umarła, grasz w WFB i aż tak nadinterpretujesz ?
to znaczy, że nie można wystawić Dogsów jako część WE i innych starszych armi które na to w swoim czasie pozwalały to nie znaczy, że armia umarła, grasz w WFB i aż tak nadinterpretujesz ?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Ehh, czytam te posty i mam wrażenie, że ktoś potrzebuje solidnego kopa w pewną cześć ciała. Ponieważ ta dyskusja, jak wiele w tym kraju do niczego nie prowadzi, proszę moda o zamknięcie, lub wyczyszczenie tego tematu z pierdół pisanych przez niektórych Panów, którzy jeszcze najwyraźniej nie opuścili piaskownicy i istnieją tylko po to aby trollować.
CZemu mod ma zamykać temat, w którym poruszana jest ważna kwestia dopuszczenia armii do listy oficjalnych? Bo Tobie się tak podoba? I najlepiej sam przestań pisać głupoty, bo jak na razie swoimi postami nie wniosłeś nic nowego oprócz powtarzania tego co mówili inni.cobra651 pisze:Ehh, czytam te posty i mam wrażenie, że ktoś potrzebuje solidnego kopa w pewną cześć ciała. Ponieważ ta dyskusja, jak wiele w tym kraju do niczego nie prowadzi, proszę moda o zamknięcie, lub wyczyszczenie tego tematu z pierdół pisanych przez niektórych Panów, którzy jeszcze najwyraźniej nie opuścili piaskownicy i istnieją tylko po to aby trollować.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Nie będę się wdawał w durną dyskusje, która do niczego nie prowadzi. Poza tym chciałbym zauważyć, że napisałem w tym temacie tylko dwa posty, a nie tyle co ty, wiec się odwal i nie próbuj mnie wyprowadzić z równowagi.
Przytaczanie zapisów z ksiąg armii, które zostały poddane erratom nie jest na miejscu, bo tam zmiana dotyczy brania jednostek psów w danej armii, jako jednostek rzadkich. Errata zakazuje takiej możliwości, to raz. Mamy tutaj rozmawiać o dopuszczeniu armii do gry na ETC, a nie o dopuszczeniu psów, tak jak było z nimi w 6 edycji, gdzie ludzie łatali sobie braki swoich armii przy ich pomocy. Po trzecie zasady DOgsów są powszechnie dostępne w sieci i każdy malkontent może sobie je przeczytać. Mam na myśli oficjalne zasady,a nie fanowskie. My starsi nie będziemy w tak ważnym temacie dokształcać osobników, którzy chcą rozsiewać smród zarazy głupoty, niczym wyznawcy Papy Nurgla.
Przytaczanie zapisów z ksiąg armii, które zostały poddane erratom nie jest na miejscu, bo tam zmiana dotyczy brania jednostek psów w danej armii, jako jednostek rzadkich. Errata zakazuje takiej możliwości, to raz. Mamy tutaj rozmawiać o dopuszczeniu armii do gry na ETC, a nie o dopuszczeniu psów, tak jak było z nimi w 6 edycji, gdzie ludzie łatali sobie braki swoich armii przy ich pomocy. Po trzecie zasady DOgsów są powszechnie dostępne w sieci i każdy malkontent może sobie je przeczytać. Mam na myśli oficjalne zasady,a nie fanowskie. My starsi nie będziemy w tak ważnym temacie dokształcać osobników, którzy chcą rozsiewać smród zarazy głupoty, niczym wyznawcy Papy Nurgla.
Nie parę, a raptem 3. GW ma to do siebie, że lubi odgrzewać stare kotlety, co udowodniłeś sam przytaczając SoM. Zapomniałeś jeszcze wspomnieć o halfingach i hotpocie w imperium, bo to też zagrywka pod publikę. Na stronie GW ciągle stoi większość regimentów ROR. Nie bądź zatem prorokiem, bo życie potrafi mocno zaskoczyć, a psy jak się sprzedawały tak się sprzedają.
edit: Mam nadzieje, że GW wyda podobnego booka jak SOM, z jednostkami najemników i Kislevem (bo jest tego sporo), jak nie w tej edycji, to w następnej. Zresztą czas pokaże, co nasz ukochany wydawca wymyśli (skoro wróciły mendy z Albionu, to kto wie co się jeszcze powróci).
edit: Mam nadzieje, że GW wyda podobnego booka jak SOM, z jednostkami najemników i Kislevem (bo jest tego sporo), jak nie w tej edycji, to w następnej. Zresztą czas pokaże, co nasz ukochany wydawca wymyśli (skoro wróciły mendy z Albionu, to kto wie co się jeszcze powróci).
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Idiotyczne.Przemcio pisze:A propos w FAQ WE znalazłem coś takiego....
Page 59 – Dogs of War
Ignore this army list entry.
Jaki z tego morał a taki, że dogsi umarli...
To zdanie znaczy tylko tyle, że w żadnej armii, która nie jest Dogs of War nie można brać jednostek Dogs of War. Co to w ogóle za upośledzony pomysł, żeby przesłanek dopuszczenia DoW szukać w FAQ do WE.