Freestylowe gadki
Moderator: Afro
Re: Freestylowe gadki
Co lepsze na szczury(1000pkt.), BSB z CoC, Enchanted Schield i Dragonbane Gem(mają jakieś płonące ataki?) czy może Firebelly z Dispel Scroll i Ruby Ring of Ruin?
6 Irongutsów może mieć problemy z zastępami szczurów, boję się grać bez CoC i BSB.
EDIT: Daaaaamn, BSB przecież nie może być generałem...
6 Irongutsów może mieć problemy z zastępami szczurów, boję się grać bez CoC i BSB.
![Obrazek](https://i.imgur.com/SuuadVc.png)
Witam,jawor pisze:Co lepsze na szczury(1000pkt.), BSB z CoC, Enchanted Schield i Dragonbane Gem(mają jakieś płonące ataki?) czy może Firebelly z Dispel Scroll i Ruby Ring of Ruin?
Na tyle na ile znam się na szczurach, to Firebelly jest dobrym rozwiązaniem, bo masz kontrę na gutter runnersów. Może spróbuj zwykłe Byki z AHW? zawsze to atak więcej, sv podobny, może wykroją trochę więcej szczurków? Z płonących ataków to kojarzę tylko scorch...
Jak freestylowe gadki to może tutaj się spytam... Jako że chciałbym rozpocząć swoją przygodę z ogrami to mam do Was pytanie. W mojej głowie zrodził się pewien pomysł na ciekawą armię pod względem modelarskim. Mam ideę żeby uwspółcześnić nieco ogry... Wiem, że standardem jest przynajmniej jeden oddział mournfangów. I teraz powstaje pytanie czy ogry nie byłyby za duże na warbike orków z wh40k? A także czy te motorki będą pasować na podstawki rydwanowe? Byłoby wspaniale jeśli ktoś mógłby strzelić fotkę dla porównania. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pozdrawiam!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pozdrawiam!
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Podstawki pod motonoby mają wymiary 25x70 mm. Nie wiem czy będą odpowiednie pod ogry ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Źródło:http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... ic&t=10812
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Źródło:http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... ic&t=10812
Witam,Timi pisze:Jak freestylowe gadki to może tutaj się spytam... Jako że chciałbym rozpocząć swoją przygodę z ogrami to mam do Was pytanie. W mojej głowie zrodził się pewien pomysł na ciekawą armię pod względem modelarskim. Mam ideę żeby uwspółcześnić nieco ogry... Wiem, że standardem jest przynajmniej jeden oddział mournfangów. I teraz powstaje pytanie czy ogry nie byłyby za duże na warbike orków z wh40k? A także czy te motorki będą pasować na podstawki rydwanowe? Byłoby wspaniale jeśli ktoś mógłby strzelić fotkę dla porównania.
Pozdrawiam!
Motory są lekko za małe na ogry, lepiej już załatwić stare Trukki z Gorkamorki
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mam motorki i nie ma sensu pstrykać fotek - są maleńkie i utonęłyby na podstawkach rydwanowych (one pasują razej na kawaleryjskie, a przecież różnica jest ogromna). Same ogry wyglądałyby na nich komicznie - jak na hulajnogach.
Musiałbyś sam konwertować te motory z trukków, żeby pasowały rozmiarowo do ogrów.
Musiałbyś sam konwertować te motory z trukków, żeby pasowały rozmiarowo do ogrów.
Wydaje mi się, że takie podchodzenie "wybiorę najlepszy format, żeby wygrać" to średni pomysł... skoro (jak rozumiem) jest to bitwa funowa. WoC to nie jakaś masakra - na zwykłe pkt 2400 normalnie się remisuje bez wydziwiania, a i wygrać nietrudno. Nie ma sensu rozbijać oddziałów bo byle wojownicy Ci je zjedzą. Mi na chosen'ów świetnie sprawdzają się slague master i BSB z dwurakami i wardami na 4+... a jak dasz im jeszcze czar na 5 w biście (+3 siły i +3 do ataku na bohaterach) i jakiś czar z + do wytrzymałości to jesteś w domu!
Jeśli przeciwnik ma helenkę to najpierw należy ją zlikwidować z działa (jeśli mourny bez generalskiej oberwą i będą musiały zdawać liderkę na -1 to pewnie uciekną poza stół...), a potem warto walić do maga na dysku, wiem że trudno dziada ubić z działa bo mała podstawka, ale możesz też spróbować podjechać i walnąć do niego z kartacza,a co niestety nie jest łatwe przy latającym modelu). Ale co ja tam wiem...? ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ale co on tam ma wartego wstawienia? Helenkę... to co wstawki kilka? Wątpię. Ja bym może wziął jakieś śmiesznie małe pkt i wstawił stonehorna i żebyś maił do tego małego maga z bistem, żeby chociaż maił czar z zerówki (+1 do siły i wytrzymałości) - jak przykoksisz to bydle to wojowników (bo pewien masy ich nie będzie) pogoni. I do tego działo, może dwa odziały po 3 mourny i może dwa kotki odginaczki.. .z tym powinieneś wymanewrować znaczeni mniej mobilnego przeciwnika... na jakieś 1200 pkt maga dyskowca nie wstawki. A do czego swojego maga wstawić to musisz pokombinować żeby było tanio... no na slaguemastera z wardem na 4+, 4 levelem na mawie który byłby boski na małe pkt sie niestety ni szarpniesz. ;/
To tyle ode mnie, jestem n00bem w battla, ale z chaosem już trochę pograłem. Ja w każdym razie coś bym pomyślał przede wszystkim, żeby shorthorn był...
To tyle ode mnie, jestem n00bem w battla, ale z chaosem już trochę pograłem. Ja w każdym razie coś bym pomyślał przede wszystkim, żeby shorthorn był...
A jak na 1200 wstawisz działo i Stonehorna, i jeszcze maga z bestią?konri pisze:Ale co on tam ma wartego wstawienia? Helenkę... to co wstawki kilka? Wątpię. Ja bym może wziął jakieś śmiesznie małe pkt i wstawił stonehorna i żebyś maił do tego małego maga z bistem, żeby chociaż maił czar z zerówki (+1 do siły i wytrzymałości) - jak przykoksisz to bydle to wojowników (bo pewien masy ich nie będzie) pogoni. I do tego działo, może dwa odziały po 3 mourny i może dwa kotki odginaczki.. .z tym powinieneś wymanewrować znaczeni mniej mobilnego przeciwnika... na jakieś 1200 pkt maga dyskowca nie wstawki. A do czego swojego maga wstawić to musisz pokombinować żeby było tanio... no na slaguemastera z wardem na 4+, 4 levelem na mawie który byłby boski na małe pkt sie niestety ni szarpniesz. ;/