Freestylowe gadki

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Re: Dlaczego ja? (wątek o ograch Krzysztofa)

Post autor: Morog »

kubencjusz pisze:
Morog pisze:jestem jednak zdania że WHFB jest gra dla dorosłych ludzi
Hehe, ja tam zaczynałem jako 12 latek i gram do teraz. Mimo, iż rodzice regularnie truli mi, że jak mi się to znudzi to będzie tyle kasy w błoto. Na razie mi się nie znudziło mimo upływu lat i mimo, że wydałem na nie w cholerę kasy to nie żałuje żadnej złotówki.
nie zrozumiałeś, pisząc dorosłych miałem na myśli też poważnych, a to nie zależy od wieku :D
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Akadera pisze: - rozmowa ze starymi - no bez jaj w koncu to sam zarobiles ta kase wiec de facto twoja sprawa czy wydales ja na koks i czarne dz*wki czy figsy
Jak masz 13 lat, to chyba to tak nie wygląda ;D no chyba, że coś się zmieniło od tych x lat, kiedy ja miałem 13lat :lol2:
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

prawda to, zwłaszcza jak to się porówna z ogólnym budżetem rodziny, gdzie nie zawsze jest komfortowa sytuacja
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Krzysztof
Warzywo

Post autor: Krzysztof »

Dostałeś te figurki w osobnych pudełkach każde modele, czy po prostu dali Ci figurki i tyle?
jeden duży box , jeden mały z ogrami. 1 tyranem .
rozmowa ze starymi - no bez jaj w koncu to sam zarobiles ta kase wiec de facto twoja sprawa czy wydales ja na koks i czarne dz*wki czy figsy. Chyba ze miales jakas z nimi umowe co do tego to wtedy inna kwestia. Swoja droga starzy to pikus trudniej wytlumaczyc panience dlaczego masz na polce plastikowe zolnierzyki i ze to takie szachy
moi rodzicą są prawie napewno inni niż twoi ,i nie staram się tu nikogo obrazić . jakbym wydał na ubranie dla siebie , albo oddał rodzicą to byłoby ok. Mama u mnie nie pracuje , ale w sumie wole jej chyba powiedzieć niż ojcu . Jak starsza siostra kupiła sobie kiedyś jakieś babskie maszynki itd to jej to rozwalił i pół roku słabo miała . A to było jakieś 300-400 max.
rozmawiaj o oddaniu przez nich różnicy, jeśli nie będą chcieli - porozmawiałbym z rodzicami i poszedł na policję; z postów sądząc jesteś dość młody, a 200-300zł to jest spora kasa
to nic nie da jeden z nich ma wujka w policji i oboje rodziców SG . jak ja coś zacznę to mi zrobią kocioł w domu .
internet nie jest limitowany i mozna sprawdzić wiele rzeczy w tym ceny figurek
no ja nie mam komputera , moge używać internetu tylko jak jestem w rodziny w odwiedzinach. A strony GW to mi się blokują jak próbuje otworzyć.
- nie chcesz grać ogrami to je sprzedaj i kup coś innego, bo może to hobby nie jest dla ciebie i musisz poczekać z poważniejszym angażowaniem się w nie
- figurki do grania nie są potrzebne, Akadera poświadczy :D wycinasz kartony i możesz grać każdą armią jaka jest w Warhammerze, Akadera jest słynnym kartonowym wyjadaczem, z niejednego bloku technicznego ciął
ja już trzy razy pisałem , nie dali mi z tyrana zrobić bruisera . Więc szanse na kartony jako odziały nie mają szans . ogrów nie sprzedam , bo nie znam nikogo innego kto by tutaj grał w warhammer'a. A w rok szkolny nie mam czasu jeździć do Białegostoku i szukać tam sklepów z ludźmi grającymi.
- koledzy kolegami, ale własny rozum trzeba mieć, jak nie to cierpienie gwarantowane, boli to boli, ale ludzka dupa wiele zniesie
no teraz już się nauczyłem ,że wszyscy kradną nie ważne skąd są . nauke odebrałem .

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Krzysztof pisze: jeden duży box , jeden mały z ogrami. 1 tyranem .
'Koledzy' zarobili na Tobie 550 zł. Lub więcej, jeżeli kupili w sklepie internetowym.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Panowie i Panie. Po kiego grzybka się nakręcamy. Prawdopodobnie jest to kwestia pogadania i spokojnego podejścia. Nie chce mi się wierzyć by kumpel kumpla był w stanie w biały dzień opierniczyć z połowy tysiaka. Jestem w stanie się założyć, że jeśli pogadasz z swoimi znajomymi i ze swoimi rodzicami(odpuście sobie to starzy, zalatuje jakimś prymitywnym JP na 40% bo na więcej mi babcia nie pozwala) to sprawa się jakoś ułoży. Weź to sobie na spokojnie przemyśl siedząc na kiblu/biorąc prysznic/ sącząc gorące kakao gapiąc się przez okno(wybrać jedno, resztę skreślić) zastanów się co mogło się im popierniczyć. Nie ma co panikować na zapas, bo pójdziesz nabuzowany i za przeproszeniem chuja zdziałasz.
Forumowiczów proszę też o nie robienie bóg wie jakiego flame'a, bo nie znamy sytuacji, tylko wypowiadamy mając za jedyne wiadomości subiektywne posty rozzłoszczonego nastolatka, który ma problem z ograniem kolegów.
Luzik ludziska. "Chill is the only way to win" ;)

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Krzysztof pisze:12 iron guts
3 leadbelcherów
6 ogerów
1 tyran

okradli Cię, albo wszystkiego nie mówisz.

masz 21 ogrów i tyranta. Masz ledów (pakowani po 4), więc zostaje 17 modeli.
Boxami nie jesteś w stanie osiągnąć dokładnie 17 modeli. Coś nie gra.

A powyższy zestaw (ceny z mojego sklepu internetowego - gdzie nie musisz być pełnoletni żeby coś kupić, kasę możesz wysłać pocztą a do wysyłki podać adres "kolegi"), kosztuje:

batalion - 16 figurek - 245
box ironów - 87
tyrant/bruiser - 82

przesyłka gratis.

= 414 zł. - wszystko nowe, oryginalne, w zapakowanych pudłach.

(12 ironów, 5 bulli, 3 ledów i tyrant - coś się nie zgadza z liczbami).

Wszedłem sobie do "mojego" sklepu i zrobiłem koszyk poniżej 1100 zł. Jakbyś mądrze podszedł do tematu, to za 1100 byś miał oryginalne:

tyrant/bruiser
2 magów
firebelly
12 ironów
8 bulli ( z możliwością do 4 ledów) - z 1 robisz sztandar armijny (bsb) jak 99% graczy ogrami, bo jak przedmówca napisał, my nie mamy takiej figurki.
4 murfangów
2 działa
gorgera (jeśli lubią grać na armaty to się sprawdzi).

A jakbyś nie miał takich poronionych kumpli względem zasad, to miałbyś w figurkach (wersja bardzo ekonomiczna, ale przy 4-5 godzinach pracy przy kilku figurkach dopuszczą Cię na każdy turniej w kraju /pomijam kwestie malowania/) za 1163 zł:

tyrant
bsb
3 magów
16 ironów
11 figurek z których robisz dowolnie bulli/ledów/maneatersów
10 murfangow
2 działa
gorger

nie chce mi się liczyć, na ile punkótw to jest (pewnie pod 2500-3000) i są same figurki które zwiększą Twoją szansę na zwycięstwo.

Jakbyś wykorzystał allegro, to miałbyś jeszcze więcej i może nawet pomalowane (pół roku temu na allegro poszła za 1200 armia warta 1800 w sklepie).

A co do samej walki, to sorry, ale jeśli przeciwnik wystawia hydrę i resztę fajnych delfów, a Ty musisz ???? wystawić tyranta ogrów i ledów to jakbyś dał Hammiltonowi dużego fiata i wysłał na tor F1 ścigać się. Nie licz, że coś wyjdzie.

Ale podsumowując, wydając 1100 dostałeś towar wart w sklepie 414 zł.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Kill is the only way to win
Fixed for ya :mrgreen: .

Ale po prawdzie - trzeba podejść ze spokojem, podpytać się gdzie zamawiali, i na jakich warunkach.
no ja nie mam komputera , moge używać internetu tylko jak jestem w rodziny w odwiedzinach. A strony GW to mi się blokują jak próbuje otworzyć.
To jak forum sprawdzasz ? Nie ma w okolicy żadnych kafejek, czy choćby biblioteki ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Za 1100 zł można kupić komputer... Może była by to lepsza inwestycja...

PS. Twoi koledzy to Ch***...
Obrazek

XxXxX
Plankton

Post autor: XxXxX »

bez bluzgania proszę :) Mówiliśmy ci że kosztami przesyłki się dzielimy . modele szły od znajomego ze stanów do tego sprzęt dla Maćka , nie nasza wina że nam paczke otwarli i wwalili cło . Faktem jest że miał być dla ciebie drugi batalion , ale w sklepie gdzie znajomy kupował nie było wtedy . Jak chcesz to ci zamówie we wrześniu , bo teraz zrobiliśmy zamówienie na w40k i nie mamy kasy . Trzeba było przyjść i się spytać , a nie po forach głupoty opowiadać.
Pogadamy jutro .

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Gościu weź na wstrzymanie. A historia z cłem pachnie "męskim członkiem i to długo nie mytym."
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

Czcibor pisze:Gościu weź na wstrzymanie. A historia z cłem pachnie "męskim członkiem i to długo nie mytym."
mi się kojarzy wałek z papugą :D
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Wy mu nie kupujcie batalionu tylko 3 boxy fangów i tyle...
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

XxXxX pisze:modele szły od znajomego ze stanów do tego sprzęt dla Maćka , nie nasza wina że nam paczke otwarli i wwalili cło
Na usta ciśnie mi się wiele słów. Wyrażają one podziw, zaskoczenie, lekkiego rotfla, ślinę mentalnie obryzgująca przepastne otchłanie mojej dobrej wiary i tolerancji. Widze że jest wielu ludzi idących w ślady istot znanych a kreatywnych , przedsiębiorczych, pomysłowych i rozwijających nasz kraj, by wszystkim nam żyło się lepiej. By skrócić rzeknę - od czasu ostatniego expose premiera tak sie nie uśmiałem! Co prawda tak jak wtedy mój szczery zachwyt, pełne oddanie i bezgraniczny wrecz szacunek do osoby, która potrafi z kamienną twarza walić najgorsze więc pupu na środek dywanu psuje mi lekkie mrowienie w tyle głowy sugerujące że ktoś mnie tu chyba ma za debila...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Morog pisze:
Czcibor pisze:Gościu weź na wstrzymanie. A historia z cłem pachnie "męskim członkiem i to długo nie mytym."
mi się kojarzy wałek z papugą :D
Z papugą?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

to chyba z monty pythona, albo ja źle kojarzę ;)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

XxXxX pisze:bez bluzgania proszę :) Mówiliśmy ci że kosztami przesyłki się dzielimy . modele szły od znajomego ze stanów do tego sprzęt dla Maćka , nie nasza wina że nam paczke otwarli i wwalili cło . Faktem jest że miał być dla ciebie drugi batalion , ale w sklepie gdzie znajomy kupował nie było wtedy . Jak chcesz to ci zamówie we wrześniu , bo teraz zrobiliśmy zamówienie na w40k i nie mamy kasy . Trzeba było przyjść i się spytać , a nie po forach głupoty opowiadać.
Pogadamy jutro .
Nawet jeżeli dorzucili wam cło i podatek (co przy zamawianiu figurek z USA jako gift nie często się zdarza a tak powinno się robić) to i tak kolegę na 400 zł przekręciliście :D

ah i będzie trzeba IP sprawdzić bo na jakiś głupi trolling to wygląda
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ogrmasta »

Oczywiście koledzy zachowali wszelkie rachunki i będą mogli przedstawić dokumentację ile to zapłacili. Jeżeli nie to podejrzewam, że jeden z nich sobie uzupełnił armię o brakujące figurki.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

yup gorkiszu, wczoraj sprawdzilem ip i posty pana krzysztofa i jego kolegi XxXxX sa z jednego adresu ;)

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

Tylko po co on by to robił wtedy? :D

ODPOWIEDZ