nie zrozumiałeś, pisząc dorosłych miałem na myśli też poważnych, a to nie zależy od wiekukubencjusz pisze:Hehe, ja tam zaczynałem jako 12 latek i gram do teraz. Mimo, iż rodzice regularnie truli mi, że jak mi się to znudzi to będzie tyle kasy w błoto. Na razie mi się nie znudziło mimo upływu lat i mimo, że wydałem na nie w cholerę kasy to nie żałuje żadnej złotówki.Morog pisze:jestem jednak zdania że WHFB jest gra dla dorosłych ludzi
Freestylowe gadki
Moderator: Afro
Re: Dlaczego ja? (wątek o ograch Krzysztofa)
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Jak masz 13 lat, to chyba to tak nie wygląda ;D no chyba, że coś się zmieniło od tych x lat, kiedy ja miałem 13latAkadera pisze: - rozmowa ze starymi - no bez jaj w koncu to sam zarobiles ta kase wiec de facto twoja sprawa czy wydales ja na koks i czarne dz*wki czy figsy
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
prawda to, zwłaszcza jak to się porówna z ogólnym budżetem rodziny, gdzie nie zawsze jest komfortowa sytuacja
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Dostałeś te figurki w osobnych pudełkach każde modele, czy po prostu dali Ci figurki i tyle?
jeden duży box , jeden mały z ogrami. 1 tyranem .
jeden duży box , jeden mały z ogrami. 1 tyranem .
moi rodzicą są prawie napewno inni niż twoi ,i nie staram się tu nikogo obrazić . jakbym wydał na ubranie dla siebie , albo oddał rodzicą to byłoby ok. Mama u mnie nie pracuje , ale w sumie wole jej chyba powiedzieć niż ojcu . Jak starsza siostra kupiła sobie kiedyś jakieś babskie maszynki itd to jej to rozwalił i pół roku słabo miała . A to było jakieś 300-400 max.rozmowa ze starymi - no bez jaj w koncu to sam zarobiles ta kase wiec de facto twoja sprawa czy wydales ja na koks i czarne dz*wki czy figsy. Chyba ze miales jakas z nimi umowe co do tego to wtedy inna kwestia. Swoja droga starzy to pikus trudniej wytlumaczyc panience dlaczego masz na polce plastikowe zolnierzyki i ze to takie szachy
to nic nie da jeden z nich ma wujka w policji i oboje rodziców SG . jak ja coś zacznę to mi zrobią kocioł w domu .rozmawiaj o oddaniu przez nich różnicy, jeśli nie będą chcieli - porozmawiałbym z rodzicami i poszedł na policję; z postów sądząc jesteś dość młody, a 200-300zł to jest spora kasa
no ja nie mam komputera , moge używać internetu tylko jak jestem w rodziny w odwiedzinach. A strony GW to mi się blokują jak próbuje otworzyć.internet nie jest limitowany i mozna sprawdzić wiele rzeczy w tym ceny figurek
ja już trzy razy pisałem , nie dali mi z tyrana zrobić bruisera . Więc szanse na kartony jako odziały nie mają szans . ogrów nie sprzedam , bo nie znam nikogo innego kto by tutaj grał w warhammer'a. A w rok szkolny nie mam czasu jeździć do Białegostoku i szukać tam sklepów z ludźmi grającymi.- nie chcesz grać ogrami to je sprzedaj i kup coś innego, bo może to hobby nie jest dla ciebie i musisz poczekać z poważniejszym angażowaniem się w nie
- figurki do grania nie są potrzebne, Akadera poświadczy wycinasz kartony i możesz grać każdą armią jaka jest w Warhammerze, Akadera jest słynnym kartonowym wyjadaczem, z niejednego bloku technicznego ciął
no teraz już się nauczyłem ,że wszyscy kradną nie ważne skąd są . nauke odebrałem .- koledzy kolegami, ale własny rozum trzeba mieć, jak nie to cierpienie gwarantowane, boli to boli, ale ludzka dupa wiele zniesie
'Koledzy' zarobili na Tobie 550 zł. Lub więcej, jeżeli kupili w sklepie internetowym.Krzysztof pisze: jeden duży box , jeden mały z ogrami. 1 tyranem .
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Panowie i Panie. Po kiego grzybka się nakręcamy. Prawdopodobnie jest to kwestia pogadania i spokojnego podejścia. Nie chce mi się wierzyć by kumpel kumpla był w stanie w biały dzień opierniczyć z połowy tysiaka. Jestem w stanie się założyć, że jeśli pogadasz z swoimi znajomymi i ze swoimi rodzicami(odpuście sobie to starzy, zalatuje jakimś prymitywnym JP na 40% bo na więcej mi babcia nie pozwala) to sprawa się jakoś ułoży. Weź to sobie na spokojnie przemyśl siedząc na kiblu/biorąc prysznic/ sącząc gorące kakao gapiąc się przez okno(wybrać jedno, resztę skreślić) zastanów się co mogło się im popierniczyć. Nie ma co panikować na zapas, bo pójdziesz nabuzowany i za przeproszeniem chuja zdziałasz.
Forumowiczów proszę też o nie robienie bóg wie jakiego flame'a, bo nie znamy sytuacji, tylko wypowiadamy mając za jedyne wiadomości subiektywne posty rozzłoszczonego nastolatka, który ma problem z ograniem kolegów.
Luzik ludziska. "Chill is the only way to win"
Forumowiczów proszę też o nie robienie bóg wie jakiego flame'a, bo nie znamy sytuacji, tylko wypowiadamy mając za jedyne wiadomości subiektywne posty rozzłoszczonego nastolatka, który ma problem z ograniem kolegów.
Luzik ludziska. "Chill is the only way to win"
Krzysztof pisze:12 iron guts
3 leadbelcherów
6 ogerów
1 tyran
okradli Cię, albo wszystkiego nie mówisz.
masz 21 ogrów i tyranta. Masz ledów (pakowani po 4), więc zostaje 17 modeli.
Boxami nie jesteś w stanie osiągnąć dokładnie 17 modeli. Coś nie gra.
A powyższy zestaw (ceny z mojego sklepu internetowego - gdzie nie musisz być pełnoletni żeby coś kupić, kasę możesz wysłać pocztą a do wysyłki podać adres "kolegi"), kosztuje:
batalion - 16 figurek - 245
box ironów - 87
tyrant/bruiser - 82
przesyłka gratis.
= 414 zł. - wszystko nowe, oryginalne, w zapakowanych pudłach.
(12 ironów, 5 bulli, 3 ledów i tyrant - coś się nie zgadza z liczbami).
Wszedłem sobie do "mojego" sklepu i zrobiłem koszyk poniżej 1100 zł. Jakbyś mądrze podszedł do tematu, to za 1100 byś miał oryginalne:
tyrant/bruiser
2 magów
firebelly
12 ironów
8 bulli ( z możliwością do 4 ledów) - z 1 robisz sztandar armijny (bsb) jak 99% graczy ogrami, bo jak przedmówca napisał, my nie mamy takiej figurki.
4 murfangów
2 działa
gorgera (jeśli lubią grać na armaty to się sprawdzi).
A jakbyś nie miał takich poronionych kumpli względem zasad, to miałbyś w figurkach (wersja bardzo ekonomiczna, ale przy 4-5 godzinach pracy przy kilku figurkach dopuszczą Cię na każdy turniej w kraju /pomijam kwestie malowania/) za 1163 zł:
tyrant
bsb
3 magów
16 ironów
11 figurek z których robisz dowolnie bulli/ledów/maneatersów
10 murfangow
2 działa
gorger
nie chce mi się liczyć, na ile punkótw to jest (pewnie pod 2500-3000) i są same figurki które zwiększą Twoją szansę na zwycięstwo.
Jakbyś wykorzystał allegro, to miałbyś jeszcze więcej i może nawet pomalowane (pół roku temu na allegro poszła za 1200 armia warta 1800 w sklepie).
A co do samej walki, to sorry, ale jeśli przeciwnik wystawia hydrę i resztę fajnych delfów, a Ty musisz ???? wystawić tyranta ogrów i ledów to jakbyś dał Hammiltonowi dużego fiata i wysłał na tor F1 ścigać się. Nie licz, że coś wyjdzie.
Ale podsumowując, wydając 1100 dostałeś towar wart w sklepie 414 zł.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Fixed for ya .Kill is the only way to win
Ale po prawdzie - trzeba podejść ze spokojem, podpytać się gdzie zamawiali, i na jakich warunkach.
To jak forum sprawdzasz ? Nie ma w okolicy żadnych kafejek, czy choćby biblioteki ?no ja nie mam komputera , moge używać internetu tylko jak jestem w rodziny w odwiedzinach. A strony GW to mi się blokują jak próbuje otworzyć.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
bez bluzgania proszę Mówiliśmy ci że kosztami przesyłki się dzielimy . modele szły od znajomego ze stanów do tego sprzęt dla Maćka , nie nasza wina że nam paczke otwarli i wwalili cło . Faktem jest że miał być dla ciebie drugi batalion , ale w sklepie gdzie znajomy kupował nie było wtedy . Jak chcesz to ci zamówie we wrześniu , bo teraz zrobiliśmy zamówienie na w40k i nie mamy kasy . Trzeba było przyjść i się spytać , a nie po forach głupoty opowiadać.
Pogadamy jutro .
Pogadamy jutro .
mi się kojarzy wałek z papugąCzcibor pisze:Gościu weź na wstrzymanie. A historia z cłem pachnie "męskim członkiem i to długo nie mytym."
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
Na usta ciśnie mi się wiele słów. Wyrażają one podziw, zaskoczenie, lekkiego rotfla, ślinę mentalnie obryzgująca przepastne otchłanie mojej dobrej wiary i tolerancji. Widze że jest wielu ludzi idących w ślady istot znanych a kreatywnych , przedsiębiorczych, pomysłowych i rozwijających nasz kraj, by wszystkim nam żyło się lepiej. By skrócić rzeknę - od czasu ostatniego expose premiera tak sie nie uśmiałem! Co prawda tak jak wtedy mój szczery zachwyt, pełne oddanie i bezgraniczny wrecz szacunek do osoby, która potrafi z kamienną twarza walić najgorsze więc pupu na środek dywanu psuje mi lekkie mrowienie w tyle głowy sugerujące że ktoś mnie tu chyba ma za debila...XxXxX pisze:modele szły od znajomego ze stanów do tego sprzęt dla Maćka , nie nasza wina że nam paczke otwarli i wwalili cło
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Z papugą?Morog pisze:mi się kojarzy wałek z papugąCzcibor pisze:Gościu weź na wstrzymanie. A historia z cłem pachnie "męskim członkiem i to długo nie mytym."
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Nawet jeżeli dorzucili wam cło i podatek (co przy zamawianiu figurek z USA jako gift nie często się zdarza a tak powinno się robić) to i tak kolegę na 400 zł przekręciliścieXxXxX pisze:bez bluzgania proszę Mówiliśmy ci że kosztami przesyłki się dzielimy . modele szły od znajomego ze stanów do tego sprzęt dla Maćka , nie nasza wina że nam paczke otwarli i wwalili cło . Faktem jest że miał być dla ciebie drugi batalion , ale w sklepie gdzie znajomy kupował nie było wtedy . Jak chcesz to ci zamówie we wrześniu , bo teraz zrobiliśmy zamówienie na w40k i nie mamy kasy . Trzeba było przyjść i się spytać , a nie po forach głupoty opowiadać.
Pogadamy jutro .
ah i będzie trzeba IP sprawdzić bo na jakiś głupi trolling to wygląda
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Oczywiście koledzy zachowali wszelkie rachunki i będą mogli przedstawić dokumentację ile to zapłacili. Jeżeli nie to podejrzewam, że jeden z nich sobie uzupełnił armię o brakujące figurki.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.