Rozpiski

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Re: Rozpiski

Post autor: GrimgorIronhide »

Trubas pisze:Przeglądam to forum od czasu do czasu i łapię się za głowę. Jak można grać na takich pomysłach??? Jedynie Aron Ataman Niewzruszony!! najpodlejszy z orkowych hersztów! trzeźwo tutaj myśli... Jak można mówić o grze na NG bez generała? Trzymać generała w 5 fasta?? Nie mówiąc już o braku czarnucha trzymającego animozje w ryzach przynajmniej na głównym oddziale... O&G nie uchodzą za najlepszą armię, ale jak mają za taką uchodzić gdy na stołach widzi się samo zabijający się śmietnik...
+1 ktoś wreszcie podsumował całą tą jałową dyskusję i bardzo dobrze, (choć bratobójcze walki są od czasu do czasu konieczne - bez nich byłoby za łatwo :wink: )
a i jeszcze jedno
Fanatic pisze:Jestem pewien,że potrafisz znaleźć dla nich odpowiedniego przeciwnika na każdym polu walki.A z siatkami,potencjałem battleaxe i ich ilością nie są wcale taką głupią jednostką :roll:
Prawie padłem ze śmiechu. Battleaxe na czymś innym niż czarnuch ? ok, 10 A 10 S ale trafiające na... "5" z Ws1 żarty żartami, ale to po prostu plewi. I tak są głupią jednostką, głupią do czegokolwiek innego niż strzelania z poisonem z czaru z drugiej linii, puszczania fanoli, czy kampienia szamich.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Już bez przesady w drugą stronę. Nocniki się przydają czasem, są niezłym blokerem i w wsprzyjających okolicznościach mogą podziałać.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Dobra może przesadziłem. Kiedy wyszła zajawka na 50NG z Psn od razu nimi pograłem i oprócz jednej fartownej z He - zawsze dostawali. Potem byli metodycznie okrajani lub składani do innych zadań. Może to mi po prostu się nie sprawdzają... tak czy inaczej to nie mam do nich więcej zaufania, poza funkcjami które wymieniłem.

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

jedyna dobra opcja na NG to 21 gobosów, muzyk i 3 fanole.
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

uffff, nareszcie
Obrazek

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

I jeszcze jedno. Ktoś bardzo mądry powiedział mi kiedyś anegdotkę o sumieniu. Teraz ja ją wykorzystam. Tak więc niech każdy z was zapyta swoje sumienie, czy 50 NG z łukami to rzeczywiście build, który może wygrać mastera? Czy generał ginący od strzału cannona albo deatha to najlepsza opcja? Teraz już znacie odpowiedz. To nie jest słuszny kierunek...
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

pokaż mi build co wygrywa mastera. nie istnieje meta poza savage i słoikiem. jako armia mamy największy wybór kombinacji lordów, herosów, core, itd. nie dziwi zatem animozja w tym temacie. fajnie natomiast gdyby znalazł się gracz co by robił przynajmniej top 10 na masterach. namawiam marysia ale ta pippa wykręca się brakiem pomalowanej armii. :roll:
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Mało graczy O&G ma ciśnienie na wyniki a część nie ma czasu na jazdy na mastery i regularne granie... Myślę, że tylko dlatego nie ma top 10, ale jeszcze będzie.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Trubas pisze: nie ma top 10, ale jeszcze będzie.
Słyszeliście panowie ? Do roboty. Aha, kto z warbossów będzie na IMP w Gdańsku ?

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Dramatyzujecie.
Prawda jest taka, że jest build na słoiku i savagach, który jest sredni w realiach turniejowych - porównując inne armie, w wiekszości znajdziemy cos co będzie lepsze i sobie świetnie z savagami poradzi, albo ich wywiedzie w pole (bo kloc z warbossem, bsb i szamanem warty w porywach 700-800 pkt musi zabijac zeby sie spłącić).
Albo alternatywa - tanie gobliny i inne plewy, które mogą działać naprawde nieźle, jeżeli dopompuje się je magią. Bardzo niestabilną, ryzykowną, ale generującą niezłe profity jak sie na grzybach gał nie rzuca :mrgreen:
Chociaż NG z siatkami działają same z siebie całkiem przyzwoicie.

Dodam, że subiektywnie ta druga wersja jest o wiele zabawniejsza. :mrgreen:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

michał ma racje, jak sie widzi jego armie to naprawdę nie wiadomo w co bić bo jest taka szmaciana że ojej. nie ma genstego co daje pkt a gobliny naprawde zabijają. ta gra to tyko kostki.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Kminie eksperymęta, wywalam nocne szamany, dajężem wykłe szamany goblinskie, będzie mniej agresywnie ale stabilniej :)
Ciekawe jak to wyjdzie :)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

slepa uliczka. drozej i bez przyjebu. jak tak to tylko arok z magiem moim zdaniem. skądyś te kości musisz brac.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Arok z magiem to chory koszt i nieporozumienie na obecne euro.
No i grzyby wychodza in minus - pozornie dodatkowa kość, jednak raz na szesc spelli rzucasz gałe, blokujesz maga i masz 50% szans na ran - za dużo szamanów straciłem w ten sposób.
Obaczym ;)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

dzięki grzybom ng jest jak slann. i nie graj na dużym szkodniku bo to strata pkt, wszyskie fajne czary i tak wpadaja na 8 wiec 2lv 2 kosci i grzyb wystarcza . dzieki temu masz wiecej miejsca na arcany no same plusy przecież. ej a da sie tak że : ng w kresce, z przodu fcg a z tylu ng bsb banerrrem stbb? po bsb sie nie da nakurczac.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Grałem kiedys na małych szmaciarzach, za szybko ginęli ;) Ale racja, wtedy potrzebowałem dużo magów i sygnaturek, teraz potrzebuję tylko lora :)
Co do pytania, da się :mrgreen: Tylko się nie sprawdza, wjazd od boku i bsb w piach :mrgreen: Bo to chore kreski będa...

Pozdrawiam

Ps: ale 4lev potrzebuję jednak do dispeli... :/ W orka iść? Nielubię nielubie...

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

a w co? skoro i tak wystawiasz orczego szamana ktorego czary maja wysoki cv to juz niech ma 4 lv.

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

@Loko a ten Twój Warboss z wardem na 4+ i tyle to coś przeżyć w ogóle daje rade z great axe?
A BSB jest coś w stanie przeżyć?Stoją pewnie w "głównym" klocu a twardy to on nie jest.
Mój zwykle ma 2+Asv i luckstone lub 4+_ warda ale nie ma świecącej szmaty.Teraz chcę odwrotnie ale jak ma ginąć przy pierwszym lepszym starciu to do dupy z nim....
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

@Loko a ten Twój Warboss z wardem na 4+ i tyle to coś przeżyć w ogóle daje rade z great axe?
Może odpowiem, bo gram na takim samym - to mega opcja, lord za 171 bodaj punktów. Ma save 5+, warda 4+, i spokojnie sobie radzi. Daje wystarczające Ld, ma 4A z S8 w pierwszej turze co budzi respekt, wystarczajacego WSa no i de facto ok 6 W. Żeby go zatłuc, trzeba naprawdę się postarać i zainwestować spory potencjał, w zasadzie przerastający wartosc takiego warbossa. Stąd tak, naprawdę wystarcza, co mu więcej dasz? Na dzika posadzisz i save 1+ z rerollem? Sadze że bezpieczniejszy będzie na piechote w klocku z samym wardem :mrgreen:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Wczoraj takiegi testowalem i faktycznie fajna opcja.Swiniak oczywiscie tez byl ale juz nie jako general tylko klepacz.
Ale nadal niw widze tego bsb z 5+Asv...
Obrazek

ODPOWIEDZ