Master w Babicach 17-18.11.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
panterq
Masakrator

Re: Master w Babicach 17-18.11.2012

Post autor: panterq »

bigpasiak pisze: To już czysta demagogia.
Tak trudno mieć ze dwie postacie z różnym ekwipunkiem tudzież z "wymiennym"?
Prawie zawsze grasz zapewne na takim samym zestawie przedmiotów dla konkretnych postaci więc zrobić coś takiego to ... za dużo...?
Oczywiście że to czysta demagogia, ale to właśnie ty ją wymusiłeś pierdołami o "artystycznej" części tego hobby. Pytanie brzmi czy WFB jest grą dla ludzi, czy dla artystów? Ja osobiście nie mam talentu do ucinania rączek i podklejania magnesów. Argument z trzymaniem kilku wersji danego modelu jest fajny dla osób które grają od X lat i mają armie na naście tysięcy punktów - niektórzy siedzą w tym hobby od krótszego czasu i jeszcze nie zdążyli zakupić danego herosa w iluś sztukach. Wreszcie zostaje oddanie konwersji w ręce kogoś bardziej doświadczonego. Pewnie, chodzi o kilka modeli, ale nie każdy lubi być zmuszany do płacenia innym, skoro np. był w stanie samodzielnie pomalować całą armię.

Zresztą cały problem skupia się gdzie indziej. Już chociażby Poznań udowodnił że ocena malowania wpływa na kolejność ludzi na podium. Niby spoko, ale w praktyce sytuacja kiedy przed kolejnym masterem pewne osoby forsują rozwiązania wybitnie pod siebie delikatnie śmierdzi kupą.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Pasiak Pasiak Pasiak ; p ja sam mam szamana każdego z innym przedmiotami innym lorem i powoli dobijam do 8miu - ale to ze tak mam, to nie znaczy że cały wszechswiat ma miec xnaście hero imo. starczy wysiwig na untiach a dlaczego w 40k a u nas nie zostąło juz wyjasnione
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Organizator
Wałkarz

Post autor: Organizator »

Jeszcze troche bedziecie plakac i zamienie ten 1 pkt za WYSWIG na Hero na bardziej rygorystyczna ocene pomalowania armii.

Pole do popisu jest szerokie wszczegolnosci ze ocena malowania zrobionba chociazby przez Blesa jest bardziej rygorystyczna.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Organizator pisze:Jeszcze troche bedziecie plakac i zamienie ten 1 pkt za WYSWIG na Hero na bardziej rygorystyczna ocene pomalowania armii.

Pole do popisu jest szerokie wszczegolnosci ze ocena malowania zrobionba chociazby przez Blesa jest bardziej rygorystyczna.
Pieski szczekają karawana idzie dalej. Rób swoje i się nie przejmuj. Jeszcze się taki nie urodził co wszystkim dogodził. :roll:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jak wygląda Infernal puppet? Chcę mieć max za wysiwyg :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

W rozpisce .html ma wygladac czytelnie :p

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Lazur pisze:Jak wygląda Infernal puppet? Chcę mieć max za wysiwyg :mrgreen:
Tylko przedmioty niemagiczne

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

No jak, jak?
Jak piekielna laleczka ;) Tu akurat jest baaaardzo dużo możliwości :twisted:
W poprzednich latach na magach scrolle miały być nawet więc nie narzekajcie ...
panterq pisze:...
A to hobby to tylko granie...?
Ta ocena malowania jest i tak bardzo łagodna więc nie ma co narzekać.
Nie trzeba mieć dużo talentu, wystarczy samozaparcie i chęć. Pamiętaj że każdy kiedyś zaczynał i nie było by efektów gdyby na starcie stwierdził że nie umie i nie ma po co... Większość armii pewnie by nie powstała w takim wyglądzie... :(
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

@Pasiak, ja ponarzekam- zauważ, ze to tylko jeden punkt a ludzi boli? czemu ? ponieważ jest to imho totalnie niepotrzebne i na siłę. Argumentacja odnośnie talentu czy chęci jest absolutnie nie na miejscu- wydaje mi się ze obie te rzeczy posiadam, natomiast nie oczekuj ze albo będę rozklejał model Slaughtermastera nad którym w h**y siedziałem, albo posiadał go w 4 egzemplarzach, żebym miał maxa z hobbistyki. Taki zapis wprowadza tylko rozdrażnienie, nie dając nic w zamian - bo już na pewno podoklejane na siłę bitzy nie podnoszą walorów modelu.
W poprzednich latach na magach scrolle
Pamiętam te modele! zwłaszcza te ślady superglue spod nich wystająca.. było to słabe wtedy i nic się w tej kwestii nie zmieniło.

pzdr,KG

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Król Goblinów pisze:Pamiętam te modele! zwłaszcza te ślady superglue spod nich wystająca.. było to słabe wtedy i nic się w tej kwestii nie zmieniło.
Nie widzę kleju pod modelem ze scrollem... dziwne. U blessa też nie było i kilku innych osób też nie... No cóż, może inne armie oglądaliśmy...
Król Goblinów pisze:@Pasiak, ja ponarzekam- zauważ, ze to tylko jeden punkt a ludzi boli?
No właśnie JEDEN.
Chcesz go mieć to sprostaj wymaganiom. Masz go gdzieś tudzież nie chce się Tobie tego robić to go nie dostajesz, proste?
Dlaczego nie docenić ludzi którzy poświęcają sporo swojego czasu na takie "pierdoły" aby bez problemu było widoczne, że ten kolo ma zbroję, tarczę i np lancę...?
To w końcu jeden pkt...
Rozumiem że test wiedzy też będzie kwestionowany skoro już to zaczęliśmy...? :roll:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Holan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holan »

Powrót po latach, to i ja się wypowiem.
Jazda na malowanie i WYSiWYG w takiej formie, to jakaś niezła żenada.
Jak już zostało to przytoczone, jeszcze pare lat temu na turniejach, za malowanie były krocie punktów.
A teraz niektórzy się burzą o herosów, bo trzeba zrobić małą przeróbkę.
Panowie bez jaj, jak komuś się nie chce, to niech to oleje, nie będzie punkciku.
A czołówka walcząca o top i tak się dostosuje, bo to są punkty, które trzeba mieć i nieważne czy jest ich za to 5, czy jeden.
Jeśli ktoś poważnie myśli o zajęciu wysokiej lokaty, to i tak przerobi :wink:
Nie łam się Smiechu, ocena malowania jest bardzo dobra, a cwaniakom nie odpuszczaj, bo już za niedługo będą chcieli grać żołędziami. Dodam tylko, że za klimaciarza i hobbystę bynajmniej się nie uważam 8)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

:shock: Holan żyje o_0!

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

szeszej pisze:
Tylko przedmioty niemagiczne
Taki mały odzew na mojego małego Trolla?... Damn :D
A co do żołędzi to wypraszam sobie bo właśnie piękny Treeman z nich rośnie :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

@Pasiak PM, żeby nie zaśmieca tematu.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jasne ze nalezy docenic ludzi ktorym sie chce dokleic ladnie scrolla i nie tylko, powinno sie ich nawet wiecej niz 1 punktem docenic ale w osobnej kategorii - modelarskiej
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Artemis - RYK
Warzywo

Post autor: Artemis - RYK »

Powracając do tematu - na gwałt potrzebny trzeci do składu Czewa-Warszawa, mamy HE i WoCH, nie jesteśmy za mocni ale będziemy się starać :D Wdzięczny będę za szybkie odp bo ZAPISY już do niedzieli!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A ja się zgadzam z Pasiakiem. Nie chcesz mieć 5 wersji herosa ani bawić się w przeróbki? To wystawiaj go z tym, z czym jest.
Jakoś nikt nie protestuje, jak mu utną punkty za wystawienie halabardników zamiast spearmenów, ale już wielką tragedią jest, jak straci punkty bo ma lancę zamiast dwuraka na herosie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

zgłoszenie poszło !

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

@Jankiel, po to wysyłam PMke żeby nie fanzolic w temacie ogólnym ,man. I Qrde jest lekka różnica w kwestii wyswigu oddziałów, co wpływa na grę, a to czy akurat mag którego nie widać w oddziale ma scorlla przy pasku. Ogarnij trochę.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Ale wy sie uczepiliscie tych scrolli

Bardziej bede patrzyl na bohaterow walczacych - czyli przedmioty nie magiczne jakie posiadaja w podtawowej wersji.

Zeby ludzie wystawiali herosow takich jakich maja w rozpisce, a nie innych, bo akurat nie mieli takiego modelu.

Koniec pytan walki o ten WYSWYG - ocena pozostaje bez zmian.

Czekam na rozpy.

Do dzisiaj do 23:59 jest max punktow za zgloszenie.

ODPOWIEDZ