Mam nadzieję, że w nowym kodeksie VC dostaniecie równie dużo magicznych przedmiotów co O&G.
No i oczywiście, życzę żeby były równie tanie i równie przydatne jak nasze

Bez urazy.
Pozdrawiam wszystkich graczy VC i witamy w 8th ED. WAaaaGHH !!!
Moderator: misha
Wydaje mi się że parry save jak i każdy ward będzie mógł być użyty zarówno przeciwko hitom zarówno w CC jak i w wyniku przejeżdżania hexów (jeśli wjeżdża centralnie na front).White Lion pisze:czy jeśli ten Soul Reaper jest traktowany jako hand-to-hand attack to znaczy że od przelatywania będzie parry save?
Dostaliśmy chyba więcej magicznych przedmiotów + drugie tyle bloodline'ów, z czego spora część jest nawet w miarę użytecznacluzoe pisze:Trochę Orkowej złośliwości![]()
Mam nadzieję, że w nowym kodeksie VC dostaniecie równie dużo magicznych przedmiotów co O&G.
No i oczywiście, życzę żeby były równie tanie i równie przydatne jak nasze.
![]()
Mój błąd, chyba myślałem o czymś innym pisząc ten post - oczywiście podobnie jak w 7 edycji, nie może rzucać czarów.eliah91 pisze:Azgaroth pisze:Konrad nie może być nigdy generałem armii, nie jest już także magiem.
Podwys pisze:Hexy mogą przejezdzac przez masze unity?
Bastor pisze:@ Barbarossa
Przy pełnej zgodzie co do możliwości interpretowania i prób wałowania z ruchem Hexów - to jednak throwing weapon to nie byłoby to samo.
Obecna zasada wymusza zmianę położenia jednostki względem "atakowanego" oddziału (ruch przednia strefa --> tylna strefa, prawa --> lewa itd. co jednak wpływa na bezpieczeństwo Hexów.
Throwing weapon pozwalałby spokojnie "ostrzeliwać" kogoś zza screena z badziewia bez zagrożenia dla Hexów...
Moim zdaniem wystarczyłoby dodać zdanie mówiące o tym, że nie można "przelecieć" więcej niż 1 jednostki w turze i byłby spokój.
Ma statsy tego Zachariashowego na stronce.Handelson pisze:Witam!
Wiecie może jak wygląda sytuacja smoka? - chodzi mi głównie o T oraz ewentualna zmianę zasad specjalnych, nadal jest niezgodność statystyk na stronie GW.
Azgaroth pisze:White Lion pisze:czy jeśli ten Soul Reaper jest traktowany jako hand-to-hand attack to znaczy że od przelatywania będzie parry save?
Wydaje mi się że parry save jak i każdy ward będzie mógł być użyty zarówno przeciwko hitom zarówno w CC jak i w wyniku przejeżdżania hexów (jeśli wjeżdża centralnie na front).
Z tego co słyszałem to odpowiednio 9/14.Barbarossa pisze:cluzoe pisze:Trochę Orkowej złośliwości![]()
No i oczywiście, życzę żeby były równie tanie i równie przydatne jak nasze.
![]()
Dostaliśmy chyba więcej magicznych przedmiotów + drugie tyle bloodline'ów, z czego spora część jest nawet w miarę użyteczna
Azgaroth pisze:Mój błąd, chyba myślałem o czymś innym pisząc ten post - oczywiście podobnie jak w 7 edycji, nie może rzucać czarów.eliah91 pisze:Azgaroth pisze:Konrad nie może być nigdy generałem armii, nie jest już także magiem.
Jeszcze jedno info a propos hexwraithów - przejeżdżanie przez jednostki dotyczy tylko remaining moves w fazie ruchu - rzucony na nich Vanhels nie będzie umożliwiał przejeżdżania przez jednostki w fazie magii.
The Necromancer can ride a Corpse Cart and replaces the Corpsemaster or can be mounted on a Nightmare.
The Master Necromancer can ride the Corpse Cart (also replacing the Corpsemaster) or a Barded Nightmare or a Hellsteed Steed or an Abyssal Terror.
The Mortis Engine is not a mount option.
Vampires can take mundane armour and equipment.
Ty się lepiej ciesz z puppeta i eye of the gods, póki je maszGrolshek pisze:Mnie bardziej boli popychaczka z szarżą... Ups; bolała
raczej nie wygląda na to, Abysall Terror jest z modelu Winged Nightmare i zrobili go w Finecast.Asarnil pisze:Ciekawy tylko jestem, czy jak zawsze w przypadku GW znowu jest kilka unitów/bohaterów którzy są w booku, a nie ma do nich modeli.
Akurat naszego booka nie da się zepsuć.Phil wzniósł się na wyżyny tego co można spieprzyć... A puppeta baaardzo będzie szkoda...Barbarossa pisze:Ty się lepiej ciesz z puppeta i eye of the gods, póki je maszGrolshek pisze:Mnie bardziej boli popychaczka z szarżą... Ups; bolała
Ja się nie mogę doczekać wszystkich nowych ABków, na pewno balans będzie przyzwoity, jak skończą je wydawać. Niestety, to jeszcze ze 3 lata upłyną