Odwieczna wojna chamów i maszyn
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
a i owszem cos w ten desen...gdzie jedna spcja to jeden cal..quas pisze:wystarczy sprytnie wystawic maszyne i obsluge
tak zeby te kameleony staly 12,0001" od zaloganta
Z.....Z
...D
...D
...Z
takie myki jak las, czy jak to co Crus opisal tylko zwieksza miodnosc gry bo defensiarze musza troszke dluzej pomyslec.. a i zapewne czesto dadza sie zlapac
-
- Kretozord
wiesz wg mnie przydało by się coś gdzie ofensiarze muszą myśleć, bo popychaniem łokciem armii szczurów ze storm bannerem to nie sztuka
bez urazy oczywiście
bez urazy oczywiście
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
nikt z piszacych tutaj nie gra szcuramikurka_z_podworka pisze:wiesz wg mnie przydało by się coś gdzie ofensiarze muszą myśleć, bo popychaniem łokciem armii szczurów ze storm bannerem to nie sztuka
bez urazy oczywiście
moim zdaniem wieksza radocha z gry jest z kombinowania pulapek, i parcia do przodu niz tury w stylu:
movement, 2 turny, pojscie 0,5 cala
magia 20 minut
strzelanie 30 minut
koniec tury
...
-
- Kretozord
Wiem że nikt nie gra, ale to taki archetyp chyba , a zresztą nie ma co wałkować tematu które armie są trudniejsze do grania,
ale nie był bym sobą gdybym nie dodał że granie imperium bez 100% na strzelaniu i magii, wymaga baaardzo umiejętnego użycia kontry
Ale ja się nie znam
ale nie był bym sobą gdybym nie dodał że granie imperium bez 100% na strzelaniu i magii, wymaga baaardzo umiejętnego użycia kontry
Ale ja się nie znam
Zacytować Ci, Jacku, Twoją wypowiedź jakoby WFB nie był sportem polegającym na dawaniu po mordzie?Jedy Knight pisze:Zgodne z RB.Crusader pisze:Rozwiń, proszę.
Nawet nie na worsta.
Ale ja bym zdizelił...
-
- Kretozord
kto powiedział ze będzie w mordę lał
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Zacytuj.Tomash pisze:Zacytować Ci, Jacku, Twoją wypowiedź jakoby WFB nie był sportem polegającym na dawaniu po mordzie?Jedy Knight pisze:Zgodne z RB.Crusader pisze:Rozwiń, proszę.
Nawet nie na worsta.
Ale ja bym zdizelił...
Rozwinąłem, że po prostu grałoby sie niemiło i tyle.
Wojna Chamów, to wojna Chamów.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
akurat mnie sie z takim imperium czarujacostrzelajacym gra dobrzekurka_z_podworka pisze:Wiem że nikt nie gra, ale to taki archetyp chyba , a zresztą nie ma co wałkować tematu które armie są trudniejsze do grania,
Ale ja się nie znam
mam wieksze problemy jak trafiam na oltarz albo Karla F.
no i wkurza mnie na maxa jak trafiam na wagony piechoty z detkami
dobra koncze ten offtop
czyli jak rozumiem jak mam rozpiske tak zlozona, ze pg az z niej wylazi i wiadomo, ze to nie bedzie mila bitwa (tak 5-7 maszyn na dobry poczatek) to dopiero wtedy przejdzie?Jedy Knight pisze: (Chodzi o to Stachu, że już w pierwszej turze ustawiasz sie na niezbyt przyjemną partię. Moim zdaniem nie warto. Ja wolę grać na większym luzie.)
ja np. bym cos takiego tak wlasnie uznal.. podobnie jak szarze taktyczne na skirmish... tlyko te maja wieksze "spoleczne przyzwolenie"Jednakże znam grupę osób, przeciwko której mogę tak grać i nie tylko nie będą chcieli mnie zdzielić, ale pochwalą za trik i powiedzą, że nie wpadliby na to i nie zauwazyli tego zagrania wczesniej.
musza... ja sie ustawic, zeby zminimalizowac ostrzal przeciwnika... i zeby dojechac a jakis duzy stwor mogl to zrobic razem z jezdzcem to nie taie latwe jak na to wyglada
wiesz wg mnie przydało by się coś gdzie ofensiarze muszą myśleć, bo popychaniem łokciem armii szczurów ze storm bannerem to nie sztuka Smile
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Co ma piernik (rozpiska) do wiatraka?Shino pisze:czyli jak rozumiem jak mam rozpiske tak zlozona, ze pg az z niej wylazi i wiadomo, ze to nie bedzie mila bitwa (tak 5-7 maszyn na dobry poczatek) to dopiero wtedy przejdzie?Jedy Knight pisze: (Chodzi o to Stachu, że już w pierwszej turze ustawiasz sie na niezbyt przyjemną partię. Moim zdaniem nie warto. Ja wolę grać na większym luzie.)
Trochę z 2 Szejkami i 8 bolcami grywałem w miłej atmosferze.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jeszcze za czasów 6 edycj krążył taki tekst, że przy 3 i więcej ratlingach szczelinki strzeleckie przestają być niesportowym zagraniem. Tu bym rozsądził tak samo
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
dokladnie jak ladnie ujal quas kazda akcja rodzi kontrakcje... szkoda ze waye maja tylko 5 mv... ech zycie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
W kwestii szarży kameleonami na maszyny to wypowiadać się nie będę choć dla mnie to taki sam wałek jak ustawienie rydwanu bokiem na krawędzi deploya i w pierwszej turze zrobienie darmowego pivota.
W kwestii szarż lataczy na maszyny w lesie: czy przypadkiem nie można tego podpiąć pod obowiązujące uściślenie mówiące o nie deklarowaniu szarż niemożliwych?? Załoga wystawiana jest dopiero po deklaracji, więc w momencie deklaracji szarża jest niemożliwa.
W kwestii szarż lataczy na maszyny w lesie: czy przypadkiem nie można tego podpiąć pod obowiązujące uściślenie mówiące o nie deklarowaniu szarż niemożliwych?? Załoga wystawiana jest dopiero po deklaracji, więc w momencie deklaracji szarża jest niemożliwa.
ale zawsze jest efekt psychologiczny ze moga :):) rodzi to takie ustawienie maszyn i innych unitow zeby podobne akcje nie mogly miec miejsca i to lubie w trikach daja duzo kombinowania i mozliwosci
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
-
- Kretozord
Christos, prowadź wodzu!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
jeśli przed moim gigantem stoja uciekające psy, to czy moge nim zadeklarować szarże na oddział za psami, zakładając że psy sie nie zbiora i zrobia mi przejście?Załoga wystawiana jest dopiero po deklaracji, więc w momencie deklaracji szarża jest niemożliwa.
imho tak.
szarża ma być mozliwa do wykonania - a nie : mozliwa do wykonania juz w momencie deklaracji
-
- Kretozord
IMHO masz rację, ale tej sytuacji chyba nie sposób podciągnąć pod definicje szarży niemożliwej. A szarże lataczy na maszynę w lesie już bardziej.