Nowe WE w 7 Edycji - czyli koncert życzeń i o minusach AB

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

W której edycji byli beastmasterzy jako oddziały? W 5 byli tylko 2 spec char jeden z sokołami a drugi z tygrysami czy jakimiś innymi kotami. Ale pomysł jak najbardziej tylko może bez wiewiórek walących orzechami jak flamery ;)

Awatar użytkownika
Fikol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fikol »

Co do edycji nie jestem pewien, widziałem beastmasterów w książkach z figurkami z okolic 3-4 edycji.

Był jeszcze jeden, z dzikiem :) czyli były 4 warianty. NIestety nie dokopałem się do ich zasad :)

W Polsce, a bawię się w to od ponad 15 lat, widziałem tylko wariant z kotem (koleś biegnie i ma tonę sztyletów na sobie) i wariant z psem/wilkiem - ale nie pamiętam jak wyglądał

Awatar użytkownika
Fikol

http://toys.shop.ebay.com/items/Wood-El ... ec0Q2em282

na ebay nawet jest do kupienia orginalnie nazywający się warhound i wild cat, niestety bez samych masterów. natomiast dzika i niedźwiedzia w życiu nie widziałem do kupienia. sorry za offtop ale to mega klimatyczna ekipa (z czasów gdy WE miały chariota)

nawiasem mówiąc już w ramach tematu byłoby super gdybyśmy mieli właśnie charioty, może część z Was widziała staroedycyjny WE chariot z czteroma końmi? moim zdaniem najładniejszy w historii (jeden stoi w gablocie w Faberze)

co sądzicie o chariocie do WE?

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Ja pamiętam-był pięęęęęęęęękny :) W sumie przydałoby się coś z większym kopem-bo samo drzewko jednak to trochę za mało. Tylko że niech ktoś mi wyjaśni w jaki sposób ten rydwan się o drzewa nie roztrzaska ;) Nawet HE mistrzowie lejców z Tiranoc nie są tacy dobrzy ;)
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

A ja myślę, że brak chariotu u leśnych elfów to wynik ewolucji jaka się w armii dokonuje. Na początku może i mieli leśnicy charioty, te które z Uthulau przywieźli, jednak po latach życia i symbiozy z Loren taka myśl techniczna nie jest im już potrzebna, zyskali za to innych sojuszników z Kniei: treekinyi leśne zjawy.

A model sam w sobie nie jest za specjalny na obecne czasy,.... co nie zmienia faktu że jakieś pare/parenaście lat temu to było marzenie każdego gracza.... [-o<

Obecnie fluffowo nie wiem jakie znaczenie miałby chariot. Ale jak mnie ktoś dobrą historią lub argumętem uraczy to może zmienię zdanie :wink:

Awatar użytkownika
Lindal

Post autor: Lindal »

W booku napisali, że magowie potrafią zmieniać ścieżki w lesie itp, na taki rydwan sadzamy maga, a ten czarując toruje drogę rydwanowi :D

Takie impakt hity z ambusha :lol2:

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Zajebiaszczy pomysł!!!
Powaga, rydwan leśny dostępny tylko dla maga, naprzykład dawał by on jakiegoś warda (powiedzmy 5+) magowi i +1 do casta, i miałby zamiast koni wilczki 2 każdy po 2A z s4, albo 4 wilczki to wtedy każdy 1A z s4 (P.S. jak się komuś za bardzo kojarzy z rydwanem goblińskim to leśne ogary mogą zastąpić wilczki). No i ASV 5+ i ward save 5+ dla samego rydwanu, oraz normalne k6 z s5 impaktów. Koszt powiedzmy z 110 (?) pkts, myślę że nie aż takie przegięcie. I dostępny tylko dla maga. Kozacki pomysł, napewno bym czegoś takiego używał.

Pozdro

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

w 5 edycji rydwany w naszej armii dzialaly bardzo dobrze.
sa one swietnym uzupelnieniem dla lesnych elfow - sa szybkie, moga przylozyc nawet teraz (kiedys k6+2 impactow z sila 7) - ale przede wszystkim sa dosc tanie i dobrze wspoldzialaja ze strzelaniem - taktyka strzelac aby zmiekczyc i wpasc rydwanem i alterem bylaby bardzo skuteczna

ale coz, rydwanow brak...

Awatar użytkownika
Arantir

Post autor: Arantir »

Dzidzia ja na miejscu ogarów widziałbym jelonki lub jednorożce :)

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

A może łosie? A może biegające na 18 cali drzewka w zaprzęgu? :roll:
Nie no, pofantazjować można, no ale... To może latający rydwan z orłami? xD

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Jednorożce najlepiej pasują do magii.
Wtedy taki zaprzęg miałby też MR.

Pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A może swarmy korników?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

albo oddzial alterow jezeli sa oddzialy wraithow ktore kiedys byly herosami to czemu nie

a tak naprawde to mam nadzieje ze bedzie opcja dawania magicznych broni do dowodcow oddzialu

np hoda dla waywatchera

netlingi dla wardancera

Awatar użytkownika
Fikol

Laik,

Z całym szacunkiem ale w 5 edycji WE nie miały chariota. Wątpię by ktokolwiek z nas miał AB do WE z czasów chariota a AB z 5 edycji to mam w paru wersjach :)

AB z chariotem kupie prawie za każde pieniądze ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A kserówkę tegoż za jakie pieniadze? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Lindal

Post autor: Lindal »

runepriest pisze:
netlingi dla wardancera

Netlingi na championach były by chyba zbyt mocne, na pewno na wildach by się świetnie spisywały, można by smoki łapać i inne badziewia ale obawiam się, że nie pozwolą na takie coś.

Jeśli miało by być na pieszych modelach to jeszcze nie były by takie przegięte uważam.

Oddział z netlingami bardzo by zyskiwał kiedy przeciwnik ma smoka, dużego demona itd.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

runepriest pisze:albo oddzial alterow jezeli sa oddzialy wraithow ktore kiedys byly herosami to czemu nie
z wraithami to bylo troche inaczej :) one najpierw byly oddzialem i do tego wrocili w 7 edycji ;)

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Hihi, no ale kiedyś był poganiacz ze zwierzętami więc naciągając można by uznać że zwierzęta zmieniły się w alterów i też biegają w oddziałach :lol2:
No i w ogóle dobrym pomysłem byłby rydwan zaprzężony w dwa drzewce :twisted:
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Fikol z całym szacunkiem ale przejrzyj swój podręcznik do 5 edycji.
Ja wiem że rydwany były i używałem ich w ilości 2 na oficjalnych turniejach, vide Dracul '99 (około 80 osób, w tym sędziowie, nie dało by się tak zwałować)

Awatar użytkownika
Fikol

qrde, mówisz o HE czy WE? WE z 5 edycji to podręcznik znam na pamięć....

ODPOWIEDZ