Pytania do Phila Kelly
Moderator: JarekK
eee....
co do lorda, steed of slaanesh i podstawek.
jesli sobie kupie nowiutkiego
Lorda Slaanesha na Steed of Slaanesh to mam go uzywac jako zwyklego daemonic mounta? czy wepchnac na 25x50
skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
co do lorda, steed of slaanesh i podstawek.
jesli sobie kupie nowiutkiego
Lorda Slaanesha na Steed of Slaanesh to mam go uzywac jako zwyklego daemonic mounta? czy wepchnac na 25x50
skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
zgadza sie - choc niektorzy szukaja dziury w calymNars pisze:skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
"I fart in your general direction"
Ja Cię Szaman bardzo proszę: nie mieszaj! Cyckoglizda to nie jest w obecnej edycji Steed of Slaanesh. To jest Daemonic Mount. Nawet w AB jest zdjęcie lorda Slaanesza na plemniku i podpisane jak byk "Lord of Slaanesh on Daemonic Mount". Ma być na 50x50 bo to jest DM. A Steed of Slaanesh jest wyraźnie opisany w AB jako "BIPEDAL beast" i powinien być na podstawce 25x50. Ja nie rozumiem jak można inaczej to interpretować.Szaman pisze:zgadza sie - choc niektorzy szukaja dziury w calymNars pisze:skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
Ano mówi, że kiedy jednostka H&M szarżuje bądź jest szarżowana to handlerów się pomija. Liczy się jedynie LOS, strefy, pozycję względem wroga, a także dystans szarży, rekcje psych itd. potwora. Coś jest tu niezrozumiałe?Shino pisze:a co mowi w tym zakresie oprocz tego, ze oddzial sie dostawia do monstera a w szarzowaniu na ten unit tylko monster sie liczy?SnaQ pisze:strona 67 RB mówi dokładnie co innego.Q: When Hellcannon is charging, can we move hellcannon 12" and if the dwarfs don't have sufficient movement we will place them in the back of hellcannon as charging with a skirmishing unit?
A. You move at the speed of the slowest model in the unit. So a foot unit with a cavalry guy in it couldn't move as fast as the cav guy, same deal here.
po czym wnosisz?SnaQ pisze:Cyckoglizda to nie jest w obecnej edycji Steed of Slaanesh.
tu sie zgadzamy. wszystkie dedykowane steedy sa daemonic mount.SnaQ pisze:To jest Daemonic Mount.
j.w.SnaQ pisze:Nawet w AB jest zdjęcie lorda Slaanesza na plemniku i podpisane jak byk "Lord of Slaanesh on Daemonic Mount".
Ma być na 50x50 bo to jest DM.
fluffowe pierdzenieSnaQ pisze:A Steed of Slaanesh jest wyraźnie opisany w AB jako "BIPEDAL beast"
nie widze zwiazku...SnaQ pisze:i powinien być na podstawce 25x50.
no wlasnie, nie rozumiesz...SnaQ pisze:Ja nie rozumiem jak można inaczej to interpretować.
wiesz niektore odpowiedzi tez sa dla mnie niepoprawne lub mi srednio pasuja, przynajmniej nalezaloby je jakos uzasadnic, np, piszac te zasade mialem na mysli to a nie tamto i jest to wyjatek od reguly.
gadalem z philem na polconie 07 przy okazji nowych HE i powiem ze to spoko ziom, book ogolnie jest ok, a zasady, no coz, jesli sam autor mowi ze tak ma byc to nie pozostaje nam nic innego jak zaakceptowac jego wole
gadalem z philem na polconie 07 przy okazji nowych HE i powiem ze to spoko ziom, book ogolnie jest ok, a zasady, no coz, jesli sam autor mowi ze tak ma byc to nie pozostaje nam nic innego jak zaakceptowac jego wole
Podjeliśmy decyzję na LS, że FAQ GW będziemy traktować bardziej, jak wskazówki, a nie prawdę objawioną. Dlatego nie czujemy się do końca związani także wypowiedziami Phila Kelly. Na pierwszy ogień pójdzie poprawienie zasady raiders w beastach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
skoro potrzebujesz wywodu to prosze:Szaman pisze:po czym wnosisz?SnaQ pisze:Cyckoglizda to nie jest w obecnej edycji Steed of Slaanesh.
tu sie zgadzamy. wszystkie dedykowane steedy sa daemonic mount.SnaQ pisze:To jest Daemonic Mount.
j.w.SnaQ pisze:Nawet w AB jest zdjęcie lorda Slaanesza na plemniku i podpisane jak byk "Lord of Slaanesh on Daemonic Mount".
Ma być na 50x50 bo to jest DM.
fluffowe pierdzenieSnaQ pisze:A Steed of Slaanesh jest wyraźnie opisany w AB jako "BIPEDAL beast"
nie widze zwiazku...SnaQ pisze:i powinien być na podstawce 25x50.
no wlasnie, nie rozumiesz...SnaQ pisze:Ja nie rozumiem jak można inaczej to interpretować.
steed of slaanesh = koń spod seekers of slaanesh = koń spod demonicznego heralda slaanesha, figurki seekers of slaanesh sa wydane na podstawkach 25x50mm dlatego idac analogia powinno sie takowych uzywac, steed na 50x50 w VI ed mial zupelnie inne statystyki i byl monsterem, z obecnym steedem nie mial NIC wspolnego... poza nazwą ja swoje steedy robie na 25x50 i napewno nie mam zamiaru tego zmieniac
a co do modeli to cyckoweza spokojnie i bez wiekszej wirtuozerji mozna posadzic na 25x50...
piszesz teraz o kompletnie innej armii... juggery tez bedziesz porownywal?thurion pisze:steed of slaanesh = koń spod seekers of slaanesh = koń spod demonicznego heralda slaanesha, figurki seekers of slaanesh sa wydane na podstawkach 25x50mm dlatego idac analogia powinno sie takowych uzywac,
podobnie jak dysk czy jugger...thurion pisze:steed na 50x50 w VI ed mial zupelnie inne statystyki i byl monsterem, z obecnym steedem nie mial NIC wspolnego... poza nazwą
a kto Ci broni? jak dla mnie to nawet na flying base'ach mozesz zrobicthurion pisze:ja swoje steedy robie na 25x50 i napewno nie mam zamiaru tego zmieniac
mozna. daemonic mounta tez.thurion pisze:a co do modeli to cyckoweza spokojnie i bez wiekszej wirtuozerji mozna posadzic na 25x50...
piszemy chyba o steedzie slaanesza ktory wiem ze sie meisci, natomiast na cala reszte aczej nie ma szans