Bretońska Galeria
Re: Bretońska Galeria
Trebuszet doczekał sie obsługi, na warsztacie tray/display base, robione bedzie jednocześnie z podstawkami.:
Dzięki wydłużeniu wieku emerytalnego jest szansa, że skończę malowac grywalną rozpiske wcześniej...
Dzięki wydłużeniu wieku emerytalnego jest szansa, że skończę malowac grywalną rozpiske wcześniej...
- Bananovitch
- Chuck Norris
Mili Jaką planujesz podstawkę (w mm)?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Następny - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 5#p1046555
Będę spamował w tym temacie pojedynczymi rycerzami jeszcze długo, przywyknijcie
Będę spamował w tym temacie pojedynczymi rycerzami jeszcze długo, przywyknijcie
Vae victis!
Bsb przerobiony na zwykłego rycka. Pewnie ten BARDZO ZŁY sztandar cię BARDZO MOCNO ZDENERWOWAŁ
Ostatnio zmieniony 4 mar 2013, o 18:48 przez Matis, łącznie zmieniany 1 raz.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Już, napisy były ocenzurowane, więc nie płaczcie już tak
Ja tu jestem tylko maskotką, co złego to nie ja
Cudnie, tylko dlaczego to obsługa trebusza? Nie potrafię wyobrazić sobie mniej znaczącego modelu w Bretońskiej armii...Gunnila pisze:rebuszet doczekał sie obsługi, na warsztacie tray/display base, robione bedzie jednocześnie z podstawkami.:
Siwy dziadek miażdży system. Dużo pracy przed Tobą, ale masz talent (chłop z psem ma spierniczone oczy). Nie przesadzaj z detalem, tam gdzie go nie potrzeba bo prawdziwa frajda (uwierz mi) to szarża bretońskiej kawalerii ...ergo: pokaż mi jakiegoś lorda.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Sorki za nekromancję, ale dopiero teraz wlazłem na ten topic i zoczyłem trebka Gunnili .
1. Gunnila - załóż galerię, bo warto.
2. W trebku najbardziej podobają mi się drewno i sznury.
3. Załoga trebka na wypasie , przygaszone kolory, fajnie to wygląda. Zastanawiam się, jak by wyglądali, gdybyś jednak gdzieniegdzie zastosował żywsze rozjaśnienia.
4. Metal na trebku imho niezbyt mi się podoba. Zapewne z racji tego, że zastosowałaś tylko brązowe washe (przynajmniej tak wygląda na fotce). Imho podstawą powinien być dość mocny czarny wash, który matuje całość. Potem robisz rozjaśnienia srebrnym metalikiem i dopiero wtedy zaczynasz washować brązami. Wychodzi to wówczas o wiele lepiej. Ponadto na tej wielkiej metalowej przeciwwadze jest wiele elementów, które można by pomalować zróżnicowanymi kolorami. Generalnie ten element wyszedł chyba najsłabiej.
5. Niebieskie tarczki na konstrukcji trebka płaskie i jednokolorowe. Można by je jakoś porozjaśniać, okrawędziować, czy coś, żeby nabrały trochę blasku.
6. Element wyrzucajacy głaz nie wygląda na skórzany - raczej jakby był zrobiony z ciągutki toffi
7. Głaz dobrze zaczynać od sporo ciemniejszej szarości, potem np. drybrushem rozjaśniać aż do białego nawet na niektórych fragmentach krawędzi.
8. Generalnie całość wygląda bardzo fajnie, ale jakbyś podciągnął niektóre rzeczy, to dopiero byłby odjazd .
PS. jakich kolorów użyłaś do szaty tego załoganta z piłą na plecach?
1. Gunnila - załóż galerię, bo warto.
2. W trebku najbardziej podobają mi się drewno i sznury.
3. Załoga trebka na wypasie , przygaszone kolory, fajnie to wygląda. Zastanawiam się, jak by wyglądali, gdybyś jednak gdzieniegdzie zastosował żywsze rozjaśnienia.
4. Metal na trebku imho niezbyt mi się podoba. Zapewne z racji tego, że zastosowałaś tylko brązowe washe (przynajmniej tak wygląda na fotce). Imho podstawą powinien być dość mocny czarny wash, który matuje całość. Potem robisz rozjaśnienia srebrnym metalikiem i dopiero wtedy zaczynasz washować brązami. Wychodzi to wówczas o wiele lepiej. Ponadto na tej wielkiej metalowej przeciwwadze jest wiele elementów, które można by pomalować zróżnicowanymi kolorami. Generalnie ten element wyszedł chyba najsłabiej.
5. Niebieskie tarczki na konstrukcji trebka płaskie i jednokolorowe. Można by je jakoś porozjaśniać, okrawędziować, czy coś, żeby nabrały trochę blasku.
6. Element wyrzucajacy głaz nie wygląda na skórzany - raczej jakby był zrobiony z ciągutki toffi
7. Głaz dobrze zaczynać od sporo ciemniejszej szarości, potem np. drybrushem rozjaśniać aż do białego nawet na niektórych fragmentach krawędzi.
8. Generalnie całość wygląda bardzo fajnie, ale jakbyś podciągnął niektóre rzeczy, to dopiero byłby odjazd .
PS. jakich kolorów użyłaś do szaty tego załoganta z piłą na plecach?
Ostatnio zmieniony 9 mar 2013, o 23:38 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Gunnila to kobieta
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ups . Już poprawione.
Dzięki za komentarz i motywację, Śmiejagreg, ale z galerią jeszcze chwile poczekam - jak zacznę w końcu regularnie malować, to może założę, bo tak to zaginie jak i poprzednia.
Chłopi będą w barwach mocno przygaszonych, choć i tak "w kupie" prezentują się dość kolorowo. Feeria barw zarezerwowana dla rycerstwa i najemnych, bo tak mam zamiar pomalowac stare modele.
Metale z reguły maluję srebrną bazą, mocny czarny wash po zagłębieniach, poprawki srebrem i washe brązami do uzyskania efektu rdzy. Może rzeczywiście przydał by się jeszcze jeden wash czernią. Elementy na przeciwwadze zostawiłam metalowe własnie żeby nie upstrokacic modelu. :/ zobaczę jeszcze potem jak będzie wyglądać w całości.
Niebieskie tarczki na konstrukcji trebka poprawię. faktycznie nie widać drugiego koloru.
"Element wyrzucajacy głaz nie wygląda na skórzany - raczej jakby był zrobiony z ciągutki toffi "
Nie lubisz toffee? Generalnie to Snakebite Leather przyciemniane Bestialem i rozjaśniane Bubonic brown, na mniejszych elementach się sprawdza. Cóż, takie już zostaje.
Obiecuję wkrótce (ostatnie "wkrótce" trwało dwa lata ) zdjęcie z podstawką i poprawionymi elementami. Idzie wiosna to może uda się nawet zrobić zdjęcie w dzień przy sensownym świetle.
"PS. jakich kolorów użyłaś do szaty tego załoganta z piłą na plecach?"
Scab Red->Terracota->Bestial Brown + Snakebite Leather ->Brown Ink
Dzięki za pochwałę, po 7 latach przerwy w malowaniu wyszłam z wprawy, oczy ma spierniczone i ten z psem, i ten z kilofem, ostatniego (kucającego) już nawet nie ruszałam.
I na koniec staroć, oddział do klubowej armii, podstawki do wykończenia, zdjęcia strasznie kiepskie
Chłopi będą w barwach mocno przygaszonych, choć i tak "w kupie" prezentują się dość kolorowo. Feeria barw zarezerwowana dla rycerstwa i najemnych, bo tak mam zamiar pomalowac stare modele.
Metale z reguły maluję srebrną bazą, mocny czarny wash po zagłębieniach, poprawki srebrem i washe brązami do uzyskania efektu rdzy. Może rzeczywiście przydał by się jeszcze jeden wash czernią. Elementy na przeciwwadze zostawiłam metalowe własnie żeby nie upstrokacic modelu. :/ zobaczę jeszcze potem jak będzie wyglądać w całości.
Niebieskie tarczki na konstrukcji trebka poprawię. faktycznie nie widać drugiego koloru.
"Element wyrzucajacy głaz nie wygląda na skórzany - raczej jakby był zrobiony z ciągutki toffi "
Nie lubisz toffee? Generalnie to Snakebite Leather przyciemniane Bestialem i rozjaśniane Bubonic brown, na mniejszych elementach się sprawdza. Cóż, takie już zostaje.
Obiecuję wkrótce (ostatnie "wkrótce" trwało dwa lata ) zdjęcie z podstawką i poprawionymi elementami. Idzie wiosna to może uda się nawet zrobić zdjęcie w dzień przy sensownym świetle.
"PS. jakich kolorów użyłaś do szaty tego załoganta z piłą na plecach?"
Scab Red->Terracota->Bestial Brown + Snakebite Leather ->Brown Ink
Noo... to są modele z obsługi trebusza, więc co ma być innego? Mniej znaczący model?! nie wychodzę z domu bez dwóch trebków w kieszeni! Te modele mają więcej fajnych detali niż szóstoedycyjna kawaleria, która też "się maluje", a że z malowaniem mi się nie spieszy, to detale są zgodnie z aktualnymi humorami. Skoro Bananowich już mnie zdemaskował jako kobietę to mogę fochy odstawiać.Stone pisze: Cudnie, tylko dlaczego to obsługa trebusza? Nie potrafię wyobrazić sobie mniej znaczącego modelu w Bretońskiej armii...
Siwy dziadek miażdży system. Dużo pracy przed Tobą, ale masz talent (chłop z psem ma spierniczone oczy). Nie przesadzaj z detalem, tam gdzie go nie potrzeba bo prawdziwa frajda (uwierz mi) to szarża bretońskiej kawalerii ...ergo: pokaż mi jakiegoś lorda.
Dzięki za pochwałę, po 7 latach przerwy w malowaniu wyszłam z wprawy, oczy ma spierniczone i ten z psem, i ten z kilofem, ostatniego (kucającego) już nawet nie ruszałam.
I na koniec staroć, oddział do klubowej armii, podstawki do wykończenia, zdjęcia strasznie kiepskie
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czarny wash najpierw...Nie chodzi mi to, żeby upstrokacać przeciwwagę. Po prostu jak malujesz metal, to można robić go w bardzo różnych odcieniach. Ciemniejszy - jaśniejszy. Jak odpowiednio rozjaśnisz drobniejsze elementy, to będą dobrze się odznaczać, zaś model pstrokaty nie powinien być...Gunnila pisze:
Zgodnie ze wcześniejszym ostrzeżeniem - spam rycerzy trwa
Kolejny królewski gotowy - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1053169
Kolejny królewski gotowy - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1053169
Vae victis!