Rozpiski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

@Wojtku, ale to fajna rozpiska, bo jest roadwarden z całym swoim przybytkiem. Dodatkowo kusze, a nie handguny. Dałoby się tym powalczyć.

P.S. I wcale nie chodzi o stosowanie utartych schematów, bo ich już na turniejach jest dość :) Preferuję raczej klimatyczne rozpiski, ale też ostrzegam, że nie jest łatwo nimi grać :)

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Dzisiaj jak dopisze szczęście tj. Qendi to zagram sobie tymi krasnalkami. Mi zawsze imponowała u nich ta wytrzymałość na polu bitwy. A krytyki da się jakoś z cierpieć, taka już jest natura tej gry. Gdy ogórki schodzą od szóstki z pałki :D

No ja już poznałem bliżej twoje klimatyczne rozpiski, ZUO ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Wojtku pisze:A krytyki da się jakoś z cierpieć, taka już jest natura tej gry. Gdy ogórki schodzą od szóstki z pałki :D
Albo minotaury z Eye of God :badgrin:
Wojtku pisze:No ja już poznałem bliżej twoje klimatyczne rozpiski, ZUO ;)
Że moje? Ale które masz na myśli? ;)

Awatar użytkownika
Wojtku

Te gnijące :D

A tak wyjatkowo paskudnie zmieniając temat, robicie jakiś turniej w stolicy może jakoś niedługo?:D
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Wojtku pisze:Te gnijące :D
A, dzieci Papy Nurgla, rozpiska na 9?
No, fakt, ta rozpiska podbiła już Lublin :lol:
Ale przecież klimatyczna jest :D
Wojtku pisze:A tak wyjatkowo paskudnie zmieniając temat, robicie jakiś turniej w stolicy może jakoś niedługo?:D
Póki co ciężko jakiś termin znaleźć, zwłaszcza że część graczy studiuje, a część się jeszcze uczy - niestety ferie zimowe studenci warszawscy kończą akurat, jak uczniowie zaczynają. A wcześniej sesja :) Więc na razie nie wiemy, niestety, chociaż ja to bym chciała zrobić turniej :)

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

Sesja ?? A ile ona ma stworów w bandzie ??
Mi się już zaczyna 14 stycznia ... ale nie odpuszczam żadnych turniejów <zabili by mnie śmiechem, gdybym powiedział, że się muszę uczyć ;)>

Myślę, że jeden dzień od nauki by Was nie zrujnował :P. Co do terminu to najlepiej w trakcie ferii albo od piątku ... tak, żeby zebrać jak najwięcej graczy ;)...

Ale co ja tam wiem ...u mnie białe niedźwiedzie po podwórku chodzą ....

Wielki, zły, rzeźnicki, powergejmerski Kislev na pewno by się pojawił ... :).

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Anioł, zorganizowanie turnieju to nie jest jeden dzień ;) To "troszkę" więcej...

Ja tam ambitnych ludzi śmiechem nie zabijam, skoro potem stypendia dostają - vide Hak ;) Sama niespecjalnie miałabym głowę do czegoś poza gramatyką opisową, więc cóż - trzeba się pogodzić z tym, że większość ludzi ma naukę, sesje, prace i inne plany życiowe :)

Ale to miło, że masz zapał, może jak będzie turniej, to wpadniesz - przydałoby się więcej ludzi na Mordheim :)

Offtopom od tej pory śmierć :)

400totochtin

Post autor: 400totochtin »

To teraz bedzie tak na temat. Biorac juz pod uwagę liczebnosc i ld lidera bandy uznalem, ze na razie Szczuroogr bedzie pilnowal grządek, za to kilku futrzastych kolegow dolaczy do bandy. Postawilem na liczebność. Popełniłem coś takiego:
Skaven Clan Eshin
1 Assassin Adept @ 137 GC
Free Dagger; Sling; Throwing Stars; Weeping Blades (x1); Helmet

1 Black Skaven @ 52 GC
Free Dagger; Sling; Halberd (x1)

1 Black Skaven @ 52 GC

1 Eshin Sorcerer @ 57 GC

1 Night Runner @ 25 GC
Free Dagger; Sling; Club (x1)

1 Night Runner @ 25 GC

1 Verminkin @ 25 GC

1 Verminkin @ 25 GC

1 Verminkin @ 25 GC

1 Verminkin @ 25 GC

3 Giant Rats @ 45 GC

Warband Rating: 109

Number of models: 13

Total Warband Cost: 493

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Ładnie. Skutecznie. O różnorodność trudno na początku w przypadku "masówki" skaveńskiej.

400totochtin

Teraz tylko modele zdobędę i lecę poderżnąć nieco reiklandzkich gardel obslugiwanych przez kumpla.

Awatar użytkownika
Wojtku

Ja bym sobie odpuścił giant raty, najczęściej to one schodza pierwsze
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Wojtku pisze:Ja bym sobie odpuścił giant raty, najczęściej to one schodza pierwsze
Tylko, że zagryzły mi mutanta i zdjęły wound z Possesseda [i nie weszła im rana z blackblooda] na Falkonie :x

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Skavenblight pisze: Tylko, że zagryzły mi mutanta i zdjęły wound z Possesseda [i nie weszła im rana z blackblooda] na Falkonie :x
Co nie znaczy, że zawsze będą mordować, miałaś pecha i tyle. Nie mów, że od tamtej pory boisz się małych myszek:P

Co do rozpy po co na Assassinie proca i gwiazdki? Bezsensu jak dla mnie, albo jedno albo drugie.
Halabardy na Blackach to też IMO głupota, odbieranie ataku kosztem zwiększenia siły do 5, 4 na początku im wystarczy, nie wejdzie Ci atak i leżą i kwiczą.
Uciułaj parę GC na Warlocka i wtedy wyjdzie Ci standardowa 13 skaveńska :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
sn@jk

Post autor: sn@jk »

A propos halabardy na BS... według mnie to nie takie głupie gdyż w rozpisce pozbawionej Rat Ogra nie mamy nic z siłą 5 (standardowo)... a taka siła może się przydać na Ogry, Trole itp...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Motor pisze:Co nie znaczy, że zawsze będą mordować, miałaś pecha i tyle. Nie mów, że od tamtej pory boisz się małych myszek:P
Zwłaszcza jak są białe, a ja wypiję za dużo Perełek ;)

Pamiętajmy: Nawet taka mała kupa może krasiom dać po dupach ;)
Motor pisze: Halabardy na Blackach to też IMO głupota, odbieranie ataku kosztem zwiększenia siły do 5, 4 na początku im wystarczy, nie wejdzie Ci atak i leżą i kwiczą.
No co Ty Motorku? Halabarda na blacku - jednym, fakt, bo lubię urozmaicone rozpiski - to dla mnie mus. Nigdy nie wiadomo, kto stanie po drugiej stronie ;) no, jeśli wiadomo - to chcąc nie chcąc układamy rozpiskę trochę pod przeciwnika.
Motor pisze:Uciułaj parę GC na Warlocka i wtedy wyjdzie Ci standardowa 13 skaveńska :wink:
Warlock faktycznie jest dobry do masówek, bardzo wzmacnia swoimi zaklęciami. Chociaż gorzej, jak dojdzie do walki, bo biedaczek to plewa.

400totochtin

Ja bym sobie odpuścił giant raty, najczęściej to one schodza pierwsze
Ale są tanie jak barszcz a mają szanse całkiem porządnie komuś dojechac. Generalnie są po to, by trzymać w zwarciu ofiary do momentu aż któryś z przypakowanych gryzoni nie dobiegnie z pomocą. Dodatkowo zbieraja na siebie ostrzał i ogole są świetnym mięsem armatnim.
Halabardy na Blackach to też IMO głupota, odbieranie ataku kosztem zwiększenia siły do 5, 4 na początku im wystarczy, nie wejdzie Ci atak i leżą i kwiczą.
Trudno, coś za coś.
Co do rozpy po co na Assassinie proca i gwiazdki? Bezsensu jak dla mnie, albo jedno albo drugie.
Shurikeny, zważ, mają 6 cali zasięgu, proca zaś 18. Czasem konieczne będzie ustrzelenie czegos z wiekszej odleglosci.
Uciułaj parę GC na Warlocka i wtedy wyjdzie Ci standardowa 13 skaveńska
Warlocka mozna by wcisnąć zamiast szczura i Asasynowi miast weeping blade'ów, procy i gwiazdek dac pazurki. Z drugiej najemnych postaci jeżeli mialbym juz kogos brac to chyba tylko Veskita po drugiej, moze trzeciej grze.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Też uważam, że halabardę, przynajmniej na jednym czarnuchu, możesz zostawić - S5 ma sens, nawet kosztem ataku.

Drugiemu BS możesz halabardę zamienić np. na miecz, co da Ci opcję lekko defensywną (parowanie), a będziesz mógł dorzucić drugi atak, choćby z drutu ims. sztyletu.

Na Eshinie z kolei osobiście wolę Flaila od halabardy - znowu S5, z tym że niestety tylko w pierwszej turze walki; jednak do dobijania jakiś twardszych kafarów jak znalazł, a przynajmniej masz różnorodność uzbrojenia.

Generalnie jednak graj, jak uważasz i nie sugeruj się za bardzo naszymi radami i poradami - najlepiej samemu dojść do właściwych wniosków, bez wchodzenia od razu w utarte schematy ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wojtku

400totochtin pisze:
Ja bym sobie odpuścił gigant raty, najczęściej to one schodzą pierwsze
Ale są tanie jak barszcz a mają szanse całkiem porządnie komuś dojechać. Generalnie są po to, by trzymać w zwarciu ofiary do momentu aż któryś z przypakowanych gryzoni nie dobiegnie z pomocą. Dodatkowo zbierają na siebie ostrzał i ogole są świetnym mięsem armatnim.

Popieram Bolsa w przekonaniu, ze do wszystkiego trzeba dojść samemu, ale nie mogę sie powstrzymać przed komentarzem i stwierdzić, że twoje rozumowanie jest bardziej batlowe niż mordheimowe.
Obrazek

400totochtin

Jedyne moje doświadczenia z Mordheimem to oglądanie trzech bitew, przeczytanie rulebooka i kilku raportów bitewnych. :> Więc.. tak, moje myslenie jest w stu procentach battlowe.

Freeks
Wałkarz

Post autor: Freeks »

Dobry - moje pierwsze, czysto teoretyczne podejsćie do mordheima i eshin'a, więc prosze nie bić za mocno - jeszcze nie wszystko dobrze przetrawiłem z zasad ;)

Assasin 82
-proca
-miecz
-puklerz
-darmowy sztylet
-lina do wspinaczki

Black skaven 52
-halabarda
-proca
-darmowy sztylet

Black skaven 57
-proca
-miecz
-sztylet darmowy
-puklerz

Mag 49
-Proca
-2xsztylet

Night runner 24
-proca
-2xsztylet

Night runner 24
-proca
-2xsztylet

Rat Ogre 210

Koszt: 498

Zabójca stara się zdobyć przewage wysokosci, by ewentualnie szarżować ze zeskoku. Rat ogr idzie do ataku z night runnersami, coby nie zgłupiał, mag stara się nie oberwać za mocno. Panowie z zestawem miecz + puklerz mają za zadanie przeżyć by później zarobić na utrzymanie drużyny. Jak bardzo to to może dostać w ciry?

ODPOWIEDZ