juz mam spearheada do deomonow .... wlasnie sklejam bloodlettersow
kurna jak ja nienawidze usowania tych moldow ze wszystkich czesci .... grrrrrrr
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Jestem w trakcie pisania magisterki z fizyki właśnie. Rozważ jeszcze raz swoje zwątpienieRaptaparat pisze:Tomek, ale jest sie czym podniecac? Watpie zebys byl takim "fizycznym freak'iem" jak Ci naukowcy z projektu.
To samo co loty w kosmos. Czyli bezpośrednio guzik i kolejne wydatki. Ale pośrednio przekrocznie kolejnych barier, popularyzacja (trafienie z laboratoriów pod strzechy) zaawansowanych technologii itp. itd.Raptaparat pisze:Co udowodnienie istnienia jakichs bozonow Higgsa znaczy dla przecietnego obywatela Ziemi?
Bez jaj - czemu ma coś się stać? CERN i jego akceleratory istnieją dziesiątki lat. Jak na razie nie przyniósł żadnych skutków ubocznych (a chodziło tam już kilka akceleratorów, łącznie setki eksperymentów), może poza wzmożonym poborem prądu, więc czemu teraz mają się jakieś pojawić?Raptaparat pisze:Tak samo zwolennicy uruchomienia LHC jak i protestujacy maja racje, bo kazde odkrycie niesie ze soba oprocz korzysci, takze skutki oboczne. I ciekawe jest to co sie stanie tym razem.
Tego drogi panie nie wiedzialem, wiec chyle czolaTomash pisze: Jestem w trakcie pisania magisterki z fizyki właśnie. Rozważ jeszcze raz swoje zwątpienie
This i approve! Latajace buty - hell yeah!Tomash pisze: BTW, bozon Higgsa to "święty Graal" fizyki cząstek - jedyne czego fizykom wyraźnie brakuje do "domknięcia" modelu standardowego. A jego odkrycie może pomóc rozwiązać tajemnicę grawitacji, więc być może w konsekwencji np. napędy antygrawitacyjne.
Mi sie w takich momentach przypomina rozszczepienie jadra atomowego. Moze zadnych bezposrednich skutkow ubocznych nie bedzie, ale po latach pewnie posrednie sie pojawia. Posiadanie watpliwosci miara zdrowego rozumu.Tomash pisze: Bez jaj - czemu ma coś się stać? CERN i jego akceleratory istnieją dziesiątki lat. Jak na razie nie przyniósł żadnych skutków ubocznych (a chodziło tam już kilka akceleratorów, łącznie setki eksperymentów), może poza wzmożonym poborem prądu, więc czemu teraz mają się jakieś pojawić?
Tym bardziej jest szansa na miscastTomash pisze:Nauka staje się nową magią najwyraźniej
To wiele o Tobie mówi i tłumaczy.Fanatyk pisze:Matematyka, znana także jako matma albo k**** nauk.