![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji
Moderator: swieta_barbara
Re: GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji
Chciałem coś mądrego napisać ale... olaboga... zgadzam się z Robsonem
btw Robson jak oceniasz bretę przez pryzmat stołów, tegorocznych realiów i CS'a ETCowego?
nie o to chodziło
Generalnie popieram to co napisałeś, zarówno jeżeli chodzi o ocenę systemu wyboru kapitana, jak i to co napisałeś o składzie. Mimo, że obecnie stoimy po przeciwnych stronach barykady![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Shame on you [-X](./images/smilies/eusa_naughty.gif)
Generalnie popieram to co napisałeś, zarówno jeżeli chodzi o ocenę systemu wyboru kapitana, jak i to co napisałeś o składzie. Mimo, że obecnie stoimy po przeciwnych stronach barykady
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pisałem o tym troszkę wcześniej. Biorąc średnio z zeszłych sezonów powtarzały się 2-3 armie. Te które się nie powtarzają (5-6) wchodzą automatycznie, pozostałych 2-3 graczy gra czymś innym.Robson pisze:Nic nie rozumiem z tego co piszeszSą specyficzne armie takie jak dwarfy/tk/imperium które wymagają doświadczenia, ale są również armie pokrewne. Ktoś kto grał tk, lepiej przestawi się na dwarfy itp. Jest 8 graczy. Z reguły 5-6 się armii się nie powtarza. Dogadanie się co do tych 2-3 jest do zrobienia.
Mamy wybór : gracz X określona rozpa vs gracz top8 określona rozpa. Oboje mają wklepać remis. Czy gracz x ma naprawdę o wiele większe na to szanse ? Co to za tajemnicze umiejętności posiadaproporcja imho jest na korzysc gracza ale nie pytaj o dokladną liczbę bo to juz troche śmieszne sie robi
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
No dokładnie, ale wybór ogarniętego kapitana również gwarantował wcześniejszy system.A co do wyboru skladu za rok to po euro bedzie czas aby o tym zadecydowac. IMHO ten zaproponowany przeze mnie, przez niektorych wyklety korupcjiogenny system okaże sie NAJLEPRSZY jezeli tylko kapitan będzie ogarnięty i będzie miał duze parcie na ZWYCIĘSTWO. Moim zdaniem te 2 cechy gwarantują powodzenie tego systemu.
A co do armii:
lizaki, de, we, tk, skaveny, demony, vc, breta - imo mocniej być nie może
Zagadką mogą być demony i vc. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy jesteśmy pewni że te armie w wersji -250, po przeliczeniu strat +10% nie zostają lekko w tyle - oczywiście zależy to od powierzonych zadań - demony pewnie dadzą radę, ale VC z przyciętą magią bannerrem, hełmem versus de, szczury lub lizaki na full wypasie na 2250 mogą mieć ciepło.
W tym momencie pojawia się miejsce dla dwarfów, warriorów lub he.
Decyzje, decyzje decyzje...
A cel jest jasny: ETC 2010 Gorzów Wlkp![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
lizaki, de, we, tk, skaveny, demony, vc, breta - imo mocniej być nie może
Zagadką mogą być demony i vc. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy jesteśmy pewni że te armie w wersji -250, po przeliczeniu strat +10% nie zostają lekko w tyle - oczywiście zależy to od powierzonych zadań - demony pewnie dadzą radę, ale VC z przyciętą magią bannerrem, hełmem versus de, szczury lub lizaki na full wypasie na 2250 mogą mieć ciepło.
W tym momencie pojawia się miejsce dla dwarfów, warriorów lub he.
Decyzje, decyzje decyzje...
A cel jest jasny: ETC 2010 Gorzów Wlkp
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Co do brety to po konsultacji z żabą jednogłośnie stwierdziliśmy że jest zajebiaszcza. ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożone
na wrazie czego.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożone
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
wrona ma rzucać ifke na juggera w psach lub na siebie, to jest jej życiowy cel ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
po 2 nie dawał prawa głosu całemu środowisku! ... nie widzisz, nie rozumiesz tego? ;|
Mój pomysł miał dać szanse głosu i wypowiedzi takiemu furionowi na przyklad
i innym, którzy nigdy nie załapali się do top3 i jeszcze przez jakiś czas tam nie zagoszczą. dzięki temu każde większe miasto i klub w Polsce mają swój wkład w budowanie tego składu, skład jest bardziej ogólnopolski ogólnonarodowy!
i wszyscy się radują z tego faktu
brzmi to jak utopijne pieprzenie ale co tam
mimo, że okupiłem to własną krwią jestem zadowolony.
niech radość i pokój nie opuszcza waszych serc.
narty
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
po 1 kapitanem byl zwycięsca ligi, wiec jaka to gwarancja ze trafi na oganriętego, patrz chociażby na zeszły rok.No dokładnie, ale wybór ogarniętego kapitana również gwarantował wcześniejszy system.
po 2 nie dawał prawa głosu całemu środowisku! ... nie widzisz, nie rozumiesz tego? ;|
Mój pomysł miał dać szanse głosu i wypowiedzi takiemu furionowi na przyklad
niech radość i pokój nie opuszcza waszych serc.
narty
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 23:13 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Myślę, że wszyscy się zgadzają z tą częściąRobson pisze: brzmi to jak utopijne pieprzenie
top3 było imho lepsze.
ale wtedy by cie tu nie bylo
jak i wielu innych i nie byloby tylu emocji. Zresztą nie ściemniaj
bo twój głos przeczy twojej wypowiedzi.
RIP
Breta jest słaba i branie jej do składu spowoduje że będzie to najsłabsze ogniwo które trzeba będzie chronić - Breta już drugi sezon (przy nowych armiach) jest w tyle a zasady ETC są dla niej gwoździem do trumny, co zresztą udowodniło Nasze skuteczne granie przeciw niej rok temu.Robson pisze:
A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis
Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożonena wrazie czego.
Dużo lepsza alternatywa dla Brety to Dwarfy - stabilne, przewidywalne i bardzo nocnym strzelaniem.
DOW IMO powinno się znaleźć w skadzie (zresztę jeden gracz z Top5 już jest wprawiony w graniu tą armią), bo na 2500 w DOW wchodzi bardzo dużo, bardzo fajnych jednostek.
VC dobrze złożone dają radę wszystkiemu i z powodzenim zastępją WE w swojej roli.
Demony są mocno ryzykowne bo może być ich za mało żeby zdąrzyły się wgryźć we wroga - 250 pkt mniej -10% boli.
Empire, TK i Chaos jest do zastanowienia - te armie na niektóre armie są całkiem fajnie ale mają też swoje ograniczenia.
HE są średnie co sam choćby udowodniłem wychodząc jako pierwszy rok temu WE i grając przeciw Nim 3x (dwa remisy i 14).
DE, Lizii, Skavenach jadą i nie powinno tu być żadnej dyskusji.
Jeżeli mam być szczery i walić z grubej rury, to system top 20 jebie na kilometr - nie gadaj, że o tym nie wiesz ![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie trzeba być Szerlokiem żeby odkryć, że w założeniu Twojego elektoratu (ad personam niekoniecznie intencjalne; mam na myśli cały nieoficjalny, nieistniejący i fikcyjny Układ Warszawski, i to bynajmniej nie ten z 1955) miało być po prostu więcej. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było - w gruncie rzeczy spodziewałem się tego.
Jednak wyszło jak wyszło, osób o zdaniu zbliżonym do np. mojego na te kwestię było w top20 więcej. Czary mary czy coś w ten deseń.
Żeby była jasność - nie neguję Twoich umiejętności jako gracza. Nie neguję Twojego LD jako kapitana. Ale dawanie wyłączności na Euro dla kogokolwiek jest w moim w moim prywatnym odczuciu bardzo z dupy. Dlatego system ssie i to bardzo. Zagłosowałem żeby rozbić układ, tyle.
To tyle jeżeli mamy grać w otwarte karty - a ja lubię grać w otwarte karty![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
pozdrawiam
Furion
Nie trzeba być Szerlokiem żeby odkryć, że w założeniu Twojego elektoratu (ad personam niekoniecznie intencjalne; mam na myśli cały nieoficjalny, nieistniejący i fikcyjny Układ Warszawski, i to bynajmniej nie ten z 1955) miało być po prostu więcej. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było - w gruncie rzeczy spodziewałem się tego.
Jednak wyszło jak wyszło, osób o zdaniu zbliżonym do np. mojego na te kwestię było w top20 więcej. Czary mary czy coś w ten deseń.
Żeby była jasność - nie neguję Twoich umiejętności jako gracza. Nie neguję Twojego LD jako kapitana. Ale dawanie wyłączności na Euro dla kogokolwiek jest w moim w moim prywatnym odczuciu bardzo z dupy. Dlatego system ssie i to bardzo. Zagłosowałem żeby rozbić układ, tyle.
To tyle jeżeli mamy grać w otwarte karty - a ja lubię grać w otwarte karty
pozdrawiam
Furion
ty chyba kijanka jestes a nie slannem n00bieCrusader pisze:Widać że noobzordem jesteś. Gracze lizardmańscy to slannowie, nie chodziło tu o figurki
pozdro
brakuje ci doswiadczenia jak zabie, ktory sie prawdziwie przepoczwarza z zaby w ropucha
pozdro pocwicz
- 4 karabiny
- Beast from the East
A mi Śmupeł wczoraj zajebał maskę w 3 turze hajami
Chłopaki nie chcę być dostawiany do He
Traumę mam![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Chłopaki nie chcę być dostawiany do He
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Traumę mam
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
No, mega skuteczne, zaden skład nie miał brety ;]zasady ETC są dla niej gwoździem do trumny, co zresztą udowodniło Nasze skuteczne granie przeciw niej rok temu.