GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji
Moderator: swieta_barbara
Re: GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji
Chciałem coś mądrego napisać ale... olaboga... zgadzam się z Robsonem btw Robson jak oceniasz bretę przez pryzmat stołów, tegorocznych realiów i CS'a ETCowego?
nie o to chodziło
Generalnie popieram to co napisałeś, zarówno jeżeli chodzi o ocenę systemu wyboru kapitana, jak i to co napisałeś o składzie. Mimo, że obecnie stoimy po przeciwnych stronach barykady
Generalnie popieram to co napisałeś, zarówno jeżeli chodzi o ocenę systemu wyboru kapitana, jak i to co napisałeś o składzie. Mimo, że obecnie stoimy po przeciwnych stronach barykady
Pisałem o tym troszkę wcześniej. Biorąc średnio z zeszłych sezonów powtarzały się 2-3 armie. Te które się nie powtarzają (5-6) wchodzą automatycznie, pozostałych 2-3 graczy gra czymś innym.Robson pisze:Nic nie rozumiem z tego co piszeszSą specyficzne armie takie jak dwarfy/tk/imperium które wymagają doświadczenia, ale są również armie pokrewne. Ktoś kto grał tk, lepiej przestawi się na dwarfy itp. Jest 8 graczy. Z reguły 5-6 się armii się nie powtarza. Dogadanie się co do tych 2-3 jest do zrobienia.
Mamy wybór : gracz X określona rozpa vs gracz top8 określona rozpa. Oboje mają wklepać remis. Czy gracz x ma naprawdę o wiele większe na to szanse ? Co to za tajemnicze umiejętności posiada ?proporcja imho jest na korzysc gracza ale nie pytaj o dokladną liczbę bo to juz troche śmieszne sie robi
No dokładnie, ale wybór ogarniętego kapitana również gwarantował wcześniejszy system.A co do wyboru skladu za rok to po euro bedzie czas aby o tym zadecydowac. IMHO ten zaproponowany przeze mnie, przez niektorych wyklety korupcjiogenny system okaże sie NAJLEPRSZY jezeli tylko kapitan będzie ogarnięty i będzie miał duze parcie na ZWYCIĘSTWO. Moim zdaniem te 2 cechy gwarantują powodzenie tego systemu.
A co do armii:
lizaki, de, we, tk, skaveny, demony, vc, breta - imo mocniej być nie może
Zagadką mogą być demony i vc. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy jesteśmy pewni że te armie w wersji -250, po przeliczeniu strat +10% nie zostają lekko w tyle - oczywiście zależy to od powierzonych zadań - demony pewnie dadzą radę, ale VC z przyciętą magią bannerrem, hełmem versus de, szczury lub lizaki na full wypasie na 2250 mogą mieć ciepło.
W tym momencie pojawia się miejsce dla dwarfów, warriorów lub he.
Decyzje, decyzje decyzje...
A cel jest jasny: ETC 2010 Gorzów Wlkp
lizaki, de, we, tk, skaveny, demony, vc, breta - imo mocniej być nie może
Zagadką mogą być demony i vc. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy jesteśmy pewni że te armie w wersji -250, po przeliczeniu strat +10% nie zostają lekko w tyle - oczywiście zależy to od powierzonych zadań - demony pewnie dadzą radę, ale VC z przyciętą magią bannerrem, hełmem versus de, szczury lub lizaki na full wypasie na 2250 mogą mieć ciepło.
W tym momencie pojawia się miejsce dla dwarfów, warriorów lub he.
Decyzje, decyzje decyzje...
A cel jest jasny: ETC 2010 Gorzów Wlkp
Co do brety to po konsultacji z żabą jednogłośnie stwierdziliśmy że jest zajebiaszcza.
A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis
Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożone na wrazie czego.
A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis
Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożone na wrazie czego.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
wrona ma rzucać ifke na juggera w psach lub na siebie, to jest jej życiowy cel
po 2 nie dawał prawa głosu całemu środowisku! ... nie widzisz, nie rozumiesz tego? ;|
Mój pomysł miał dać szanse głosu i wypowiedzi takiemu furionowi na przyklad i innym, którzy nigdy nie załapali się do top3 i jeszcze przez jakiś czas tam nie zagoszczą. dzięki temu każde większe miasto i klub w Polsce mają swój wkład w budowanie tego składu, skład jest bardziej ogólnopolski ogólnonarodowy! i wszyscy się radują z tego faktu brzmi to jak utopijne pieprzenie ale co tam mimo, że okupiłem to własną krwią jestem zadowolony.
niech radość i pokój nie opuszcza waszych serc.
narty
po 1 kapitanem byl zwycięsca ligi, wiec jaka to gwarancja ze trafi na oganriętego, patrz chociażby na zeszły rok.No dokładnie, ale wybór ogarniętego kapitana również gwarantował wcześniejszy system.
po 2 nie dawał prawa głosu całemu środowisku! ... nie widzisz, nie rozumiesz tego? ;|
Mój pomysł miał dać szanse głosu i wypowiedzi takiemu furionowi na przyklad i innym, którzy nigdy nie załapali się do top3 i jeszcze przez jakiś czas tam nie zagoszczą. dzięki temu każde większe miasto i klub w Polsce mają swój wkład w budowanie tego składu, skład jest bardziej ogólnopolski ogólnonarodowy! i wszyscy się radują z tego faktu brzmi to jak utopijne pieprzenie ale co tam mimo, że okupiłem to własną krwią jestem zadowolony.
niech radość i pokój nie opuszcza waszych serc.
narty
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 23:13 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Myślę, że wszyscy się zgadzają z tą częściąRobson pisze: brzmi to jak utopijne pieprzenie
top3 było imho lepsze.
ale wtedy by cie tu nie bylo jak i wielu innych i nie byloby tylu emocji. Zresztą nie ściemniaj bo twój głos przeczy twojej wypowiedzi.
RIP
Breta jest słaba i branie jej do składu spowoduje że będzie to najsłabsze ogniwo które trzeba będzie chronić - Breta już drugi sezon (przy nowych armiach) jest w tyle a zasady ETC są dla niej gwoździem do trumny, co zresztą udowodniło Nasze skuteczne granie przeciw niej rok temu.Robson pisze:
Dużo lepsza alternatywa dla Brety to Dwarfy - stabilne, przewidywalne i bardzo nocnym strzelaniem.
DOW IMO powinno się znaleźć w skadzie (zresztę jeden gracz z Top5 już jest wprawiony w graniu tą armią), bo na 2500 w DOW wchodzi bardzo dużo, bardzo fajnych jednostek.
VC dobrze złożone dają radę wszystkiemu i z powodzenim zastępją WE w swojej roli.
Demony są mocno ryzykowne bo może być ich za mało żeby zdąrzyły się wgryźć we wroga - 250 pkt mniej -10% boli.
Empire, TK i Chaos jest do zastanowienia - te armie na niektóre armie są całkiem fajnie ale mają też swoje ograniczenia.
HE są średnie co sam choćby udowodniłem wychodząc jako pierwszy rok temu WE i grając przeciw Nim 3x (dwa remisy i 14).
DE, Lizii, Skavenach jadą i nie powinno tu być żadnej dyskusji.
Jeżeli mam być szczery i walić z grubej rury, to system top 20 jebie na kilometr - nie gadaj, że o tym nie wiesz
Nie trzeba być Szerlokiem żeby odkryć, że w założeniu Twojego elektoratu (ad personam niekoniecznie intencjalne; mam na myśli cały nieoficjalny, nieistniejący i fikcyjny Układ Warszawski, i to bynajmniej nie ten z 1955) miało być po prostu więcej. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było - w gruncie rzeczy spodziewałem się tego.
Jednak wyszło jak wyszło, osób o zdaniu zbliżonym do np. mojego na te kwestię było w top20 więcej. Czary mary czy coś w ten deseń.
Żeby była jasność - nie neguję Twoich umiejętności jako gracza. Nie neguję Twojego LD jako kapitana. Ale dawanie wyłączności na Euro dla kogokolwiek jest w moim w moim prywatnym odczuciu bardzo z dupy. Dlatego system ssie i to bardzo. Zagłosowałem żeby rozbić układ, tyle.
To tyle jeżeli mamy grać w otwarte karty - a ja lubię grać w otwarte karty
pozdrawiam
Furion
Nie trzeba być Szerlokiem żeby odkryć, że w założeniu Twojego elektoratu (ad personam niekoniecznie intencjalne; mam na myśli cały nieoficjalny, nieistniejący i fikcyjny Układ Warszawski, i to bynajmniej nie ten z 1955) miało być po prostu więcej. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było - w gruncie rzeczy spodziewałem się tego.
Jednak wyszło jak wyszło, osób o zdaniu zbliżonym do np. mojego na te kwestię było w top20 więcej. Czary mary czy coś w ten deseń.
Żeby była jasność - nie neguję Twoich umiejętności jako gracza. Nie neguję Twojego LD jako kapitana. Ale dawanie wyłączności na Euro dla kogokolwiek jest w moim w moim prywatnym odczuciu bardzo z dupy. Dlatego system ssie i to bardzo. Zagłosowałem żeby rozbić układ, tyle.
To tyle jeżeli mamy grać w otwarte karty - a ja lubię grać w otwarte karty
pozdrawiam
Furion
ty chyba kijanka jestes a nie slannem n00bieCrusader pisze:Widać że noobzordem jesteś. Gracze lizardmańscy to slannowie, nie chodziło tu o figurki
pozdro
brakuje ci doswiadczenia jak zabie, ktory sie prawdziwie przepoczwarza z zaby w ropucha
pozdro pocwicz
- 4 karabiny
- Beast from the East
A mi Śmupeł wczoraj zajebał maskę w 3 turze hajami
Chłopaki nie chcę być dostawiany do He
Traumę mam
Chłopaki nie chcę być dostawiany do He
Traumę mam
No, mega skuteczne, zaden skład nie miał brety ;]zasady ETC są dla niej gwoździem do trumny, co zresztą udowodniło Nasze skuteczne granie przeciw niej rok temu.