GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: GŁOSOWANIE ! na kapitana reprezentacji

Post autor: Furion »

Chciałem coś mądrego napisać ale... olaboga... zgadzam się z Robsonem :shock: btw Robson jak oceniasz bretę przez pryzmat stołów, tegorocznych realiów i CS'a ETCowego?

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Nie podlizuj sie ja już nie jestem kapitanem :D
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

nie o to chodziło [-X

Generalnie popieram to co napisałeś, zarówno jeżeli chodzi o ocenę systemu wyboru kapitana, jak i to co napisałeś o składzie. Mimo, że obecnie stoimy po przeciwnych stronach barykady ;-)

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Robson pisze:
Są specyficzne armie takie jak dwarfy/tk/imperium które wymagają doświadczenia, ale są również armie pokrewne. Ktoś kto grał tk, lepiej przestawi się na dwarfy itp. Jest 8 graczy. Z reguły 5-6 się armii się nie powtarza. Dogadanie się co do tych 2-3 jest do zrobienia.
Nic nie rozumiem z tego co piszesz :P
Pisałem o tym troszkę wcześniej. Biorąc średnio z zeszłych sezonów powtarzały się 2-3 armie. Te które się nie powtarzają (5-6) wchodzą automatycznie, pozostałych 2-3 graczy gra czymś innym.
proporcja imho jest na korzysc gracza ale nie pytaj o dokladną liczbę bo to juz troche śmieszne sie robi :D
Mamy wybór : gracz X określona rozpa vs gracz top8 określona rozpa. Oboje mają wklepać remis. Czy gracz x ma naprawdę o wiele większe na to szanse ? Co to za tajemnicze umiejętności posiada :P ?
A co do wyboru skladu za rok to po euro bedzie czas aby o tym zadecydowac. IMHO ten zaproponowany przeze mnie, przez niektorych wyklety korupcjiogenny system okaże sie NAJLEPRSZY jezeli tylko kapitan będzie ogarnięty i będzie miał duze parcie na ZWYCIĘSTWO. Moim zdaniem te 2 cechy gwarantują powodzenie tego systemu.
No dokładnie, ale wybór ogarniętego kapitana również gwarantował wcześniejszy system.

Kuba
Wałkarz

Post autor: Kuba »

A co do armii:

lizaki, de, we, tk, skaveny, demony, vc, breta - imo mocniej być nie może

Zagadką mogą być demony i vc. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy jesteśmy pewni że te armie w wersji -250, po przeliczeniu strat +10% nie zostają lekko w tyle - oczywiście zależy to od powierzonych zadań - demony pewnie dadzą radę, ale VC z przyciętą magią bannerrem, hełmem versus de, szczury lub lizaki na full wypasie na 2250 mogą mieć ciepło.

W tym momencie pojawia się miejsce dla dwarfów, warriorów lub he.

Decyzje, decyzje decyzje...

A cel jest jasny: ETC 2010 Gorzów Wlkp =D>

Robson
Niszczyciel Światów

Co do brety to po konsultacji z żabą jednogłośnie stwierdziliśmy że jest zajebiaszcza. ;)

A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis :D

Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożone :D na wrazie czego.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pamietaj, ze wrona to byla -1 kostka za bycie wrona w tym roku ;) + -2 kostki dispela za bycie wrona ;)

Robson
Niszczyciel Światów

wrona ma rzucać ifke na juggera w psach lub na siebie, to jest jej życiowy cel :)
No dokładnie, ale wybór ogarniętego kapitana również gwarantował wcześniejszy system.
po 1 kapitanem byl zwycięsca ligi, wiec jaka to gwarancja ze trafi na oganriętego, patrz chociażby na zeszły rok.
po 2 nie dawał prawa głosu całemu środowisku! ... nie widzisz, nie rozumiesz tego? ;|

Mój pomysł miał dać szanse głosu i wypowiedzi takiemu furionowi na przyklad :) i innym, którzy nigdy nie załapali się do top3 i jeszcze przez jakiś czas tam nie zagoszczą. dzięki temu każde większe miasto i klub w Polsce mają swój wkład w budowanie tego składu, skład jest bardziej ogólnopolski ogólnonarodowy! :) i wszyscy się radują z tego faktu :D brzmi to jak utopijne pieprzenie ale co tam :) mimo, że okupiłem to własną krwią jestem zadowolony.

niech radość i pokój nie opuszcza waszych serc. :P

narty
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, o 23:13 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Robson pisze: brzmi to jak utopijne pieprzenie
Myślę, że wszyscy się zgadzają z tą częścią ;-)

top3 było imho lepsze.

Robson
Niszczyciel Światów

ale wtedy by cie tu nie bylo ;) jak i wielu innych i nie byloby tylu emocji. Zresztą nie ściemniaj :P bo twój głos przeczy twojej wypowiedzi.
RIP

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

To wszystko co piszesz jest super, tylko wiadomo jak to się kończy #-o
Ja jestem ciekawy co powie Dębek jak tutaj wróci i przeczyta te wszystkie strony :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Robson pisze:
A na serio to jest 8 lepszych armi i tyle. Nawet w przypadku zrezygnowania z DOW, 2500 bestii korna/slanesha mnie bardziej przekonuje. przeciwko statystycznym 5dd+3ds stara magia slanesha brzmi kusząco, no i te 5 minosów gratis :D

Natomiast analizując VC i Doch moim zdaniem VC wypada tu duzo lepiej, chociaż ja demony na 2k z wroną mam złożone :D na wrazie czego.
Breta jest słaba i branie jej do składu spowoduje że będzie to najsłabsze ogniwo które trzeba będzie chronić - Breta już drugi sezon (przy nowych armiach) jest w tyle a zasady ETC są dla niej gwoździem do trumny, co zresztą udowodniło Nasze skuteczne granie przeciw niej rok temu.

Dużo lepsza alternatywa dla Brety to Dwarfy - stabilne, przewidywalne i bardzo nocnym strzelaniem.

DOW IMO powinno się znaleźć w skadzie (zresztę jeden gracz z Top5 już jest wprawiony w graniu tą armią), bo na 2500 w DOW wchodzi bardzo dużo, bardzo fajnych jednostek.

VC dobrze złożone dają radę wszystkiemu i z powodzenim zastępją WE w swojej roli.

Demony są mocno ryzykowne bo może być ich za mało żeby zdąrzyły się wgryźć we wroga - 250 pkt mniej -10% boli.

Empire, TK i Chaos jest do zastanowienia - te armie na niektóre armie są całkiem fajnie ale mają też swoje ograniczenia.

HE są średnie co sam choćby udowodniłem wychodząc jako pierwszy rok temu WE i grając przeciw Nim 3x (dwa remisy i 14).

DE, Lizii, Skavenach jadą i nie powinno tu być żadnej dyskusji.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Jeżeli mam być szczery i walić z grubej rury, to system top 20 jebie na kilometr - nie gadaj, że o tym nie wiesz ;-)

Nie trzeba być Szerlokiem żeby odkryć, że w założeniu Twojego elektoratu (ad personam niekoniecznie intencjalne; mam na myśli cały nieoficjalny, nieistniejący i fikcyjny Układ Warszawski, i to bynajmniej nie ten z 1955) miało być po prostu więcej. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było - w gruncie rzeczy spodziewałem się tego.

Jednak wyszło jak wyszło, osób o zdaniu zbliżonym do np. mojego na te kwestię było w top20 więcej. Czary mary czy coś w ten deseń.

Żeby była jasność - nie neguję Twoich umiejętności jako gracza. Nie neguję Twojego LD jako kapitana. Ale dawanie wyłączności na Euro dla kogokolwiek jest w moim w moim prywatnym odczuciu bardzo z dupy. Dlatego system ssie i to bardzo. Zagłosowałem żeby rozbić układ, tyle.

To tyle jeżeli mamy grać w otwarte karty - a ja lubię grać w otwarte karty ;-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ja wolę grać w figurki :)

Ciekawe kto mi podpieprzy lizaki :P To niech w moim imieniu zmasakruje lizaki Niemieckie które na 100% farcie mnie ścisnęły rok temu :) Najlepszy Slann ma być z kraju Polan :)

pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Crusader pisze:Najlepszy Slann ma być z kraju Polan :)
chciales owiedziec najlepszy slann/carnosaur

;)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Widać że noobzordem jesteś. Gracze lizardmańscy to slannowie, nie chodziło tu o figurki :P

pozdro :D

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Uklad :mrgreen: .

Gratuluje Debkowi tak swoja droga. :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Crusader pisze:Widać że noobzordem jesteś. Gracze lizardmańscy to slannowie, nie chodziło tu o figurki :P

pozdro :D
ty chyba kijanka jestes a nie slannem n00bie :P

brakuje ci doswiadczenia jak zabie, ktory sie prawdziwie przepoczwarza z zaby w ropucha

pozdro pocwicz ;)

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

A mi Śmupeł wczoraj zajebał maskę w 3 turze hajami :shock:
Chłopaki nie chcę być dostawiany do He :mrgreen:
Traumę mam :x

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

zasady ETC są dla niej gwoździem do trumny, co zresztą udowodniło Nasze skuteczne granie przeciw niej rok temu.
No, mega skuteczne, zaden skład nie miał brety ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Zablokowany