Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Re: Temat filmowy

Post autor: 4 karabiny »

Natural born killers !!!
Wypas oglądałem z 5 razy.

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

Uciszcie ten motłoch, proszę :shock:

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Rakso_The_Slayer pisze: Co do filmów... moje ulubione:
Święci z Bostonu
Pulp Fiction
Siedem
Moje też :)
Siódemkę zamieniłbym na inną liczbę :P
4 - jak 4 pokoje Tarantino bardzo mi się podobał taki lekki film :)
23 też nie najgorsza.
4 karabiny pisze:Natural born killers !!!
Wypas oglądałem z 5 razy.
Świętych z Bostonu widziałem 22 razy :P
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Sa!nt pisze: 23 też nie najgorsza.
wypas film, jeden z moich ulubionych :)
dla mnie wszystkie terminatory były świetne, szczególnie część 2 i 4

Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RinoWar »

możecie mnie wyśmiać ale jednym z moich ulubionych filmów jest Kongo
Forza Milan !!!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Sa!nt pisze: 4 - jak 4 pokoje Tarantino bardzo mi się podobał taki lekki film :)
Bardzo fajny film, ale jest on tylko w 1/4 filmem Tarantino.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

RinoWar pisze:możecie mnie wyśmiać ale jednym z moich ulubionych filmów jest Kongo
A co tu jest do wyśmiania? Każdy ma swój gust i każdy lubi co lubi. Masz prawo mieć swój ulubiony film. I masz prawo by było nim Kongo.

A co do 4 pokoi, to fakt, tylko w 1/4 to film Tarantino ale ogólnie jest świetny, szczególnie lubie pokój trzeci z Banderasem :D Jednak mimo wszystko uważam, że daleko mu do trzech wymienionych przeze mnie filmów (oczywiście jest to moja opinia).
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Trylogia Bourne'a to ostatnio moje ulubione filmy, w sumie na równi z Terminatorami. :mrgreen:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie tam zawsze podobal sie Dzien swira :D jeden z moich ulubionych filmów .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Sorry, ze nie siadlem do kompa wczoraj. Film LOTR naprawde w miare w miare, ale ksiazka jest po prostu slabo napisana. Nudna, ogolnie plewna.

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

swieta_barbara pisze:Sorry, ze nie siadlem do kompa wczoraj. Film LOTR naprawde w miare w miare, ale ksiazka jest po prostu slabo napisana. Nudna, ogolnie plewna.
:shock: :roll: :x
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Venirr

Post autor: Venirr »

barbara może ironizować lub nie, ale troszkę racji ma. Tolkien był wybitnym specjalistą od języków i tworzenia ich, ale do arcymistrzostwa w pisaniu trochę mu brakło.
Bardzo lubię Władcę, ale jest to ksiązka dość statyczna. Tolkien nie miał prawie w ogóle talentu do opisywania bitew (sprawdźcie te opisy i porównajcie np z Potopem.)

Film jest zupełnie inny pod tym względem i jako ekranizacja mi się nie podobał, za to jako film batalistyczny jest niesamowity. Jackson położył nacisk na bitwy, nie na historię Froda i filmowi wyszło to na zdrowie ;D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Transformers 2
11/10
Czysta zajebistość.

Więcej walk transformersów, o wiele fajnieszych walk: kiedy Prime zaczął kosić kilka Decepticonów za pomocą energetycznego miecza i haka, mój zajebistometr się przesterował, popsuł i już do końca filmu siedziałem jak urzeczony, nieomalże ze śliną z pyska :D
Więcej zajebistych samochodów (oczywiście Autoboty są produkcji GM), w tym oczywiście Bumblebee jako produkcyjne 5th gen Camaro :D :D :D oraz zajebista srebrna Corvette Stingray (dawałem jej fotę w "Moto" parę miesięcy temu).
Więcej Megan Fox :D -- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny :D

A niedobrą kusicielkę głównego bohatera gra ta pani :)

Oczywiście trzeba przymknąć oko na typowo Bayowską koloryzację: USA to super kraj, a amerykańscy żołnierze to nieomalże aniołowie. Na szczęście ta żenada jest tak przykryta tym, co wyżej opisałem, że nie razi tak jakby się wydawało.

Trwa toto ponad dwie godziny i są to rewelacyjne dwie godziny.
Idę po raz drugi jak już będzie w Imaxie.
:mrgreen:

PS. Bardzo fajne nawiązania do mitologii Cthulhu.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Ja bylem wczoraj i nie jestem az tak zachwycony. Dwie i pol godziny filmu, z czego dwie godziny rozpierduchy :D Efekty mistrz, walki swietne i w ogole..
Ale jakos nic ponad to a poziom humoru momentami zenujacy.
Generalnie mi sie podobalo ale pewien niedosyt czuje.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Byłem na premierze i też polecam, niby komercja ostra, bo wiadomo kino USA, ale na prawdę warto! :D
Więcej Megan Fox :D -- przytyła 4kg do tej roli na prośbę reżysera i te cztery kilo poszły jej dokładnie tam gdzie powinny :D
Myślę, że to najlepsze stwierdzenie po części opisujące co się na ekranie dzieje podczas filmu... :mrgreen: :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Kacper
Mudżahedin

Nie są złe te transformersy, tylko szkoda , że wczoraj po pierwszej godzinie "uwaga, nadajemy komunikat. należy niezwłocznie udać się do wyjść ewakuacyjnych i opuścić budynek". Idę pojutrze z tym samym biletem i zażądam wpuszczenia mnie na dalszą część. Mogłem jak człowiek z torrentów pociągnąć, ale nie, ja musiałem iść do kina ;)

Chociaż po zastanowieniu to przecież jak pójdę od początku to będę miał godzinę transformersów gratiś, muhahah :twisted:

Awatar użytkownika
Infernus
Wałkarz

Post autor: Infernus »

Też miałem taki komunikat (na Aniołach i Demonach) :D Ale po 15 minutach wznowili film :p

Kacper
Mudżahedin

W Magnolii? Ciekawe o co chodziło, bo biegali jakby conajmniej bombe ktoś podłożył ;o

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Wojna polsko-ruska, podobało Ci się Pachnidło - polecam. Dla wszystkich innych - choć filmy zupełnie różne wyszedłem z kina z takim samym skacowaniem, totalny bełkot silący się na coś sprytnego. Naprawdę mocno odradzam.

...i dobry uczynek na ten miesiąc spełniony :),

Awatar użytkownika
Dead_Guard

Post autor: Dead_Guard »

Polecam "JCVD", film naprawdę dobry, przedstawiający tytułowego aktora w innym świetle, bardziej prawdziwym. Choć trzyma w napięciu to nie uświadczymy bohaterskich czynów, super karate ani innych specjalnych rzeczy które towarzyszą osobie pokroju Van Damme.

ODPOWIEDZ