Piechota Wochu-2250 (slaanesh+nurgl)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Re: Piechota Wochu-2250 (slaanesh+nurgl)

Post autor: Solider »

Grolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... Jeśli masz czas przedpołudniami to zapraszam na partyjkę na mojej "domowej powierzchni do grania".
Z przyjemnością się stawię :twisted: Postaram się odezwać po 27.11.2009r, narazie zlecenie goni, mam nadzieję, że wytrzymasz :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

solider4 pisze:
Grolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... Jeśli masz czas przedpołudniami to zapraszam na partyjkę na mojej "domowej powierzchni do grania".
Z przyjemnością się stawię :twisted: Postaram się odezwać po 27.11.2009r, narazie zlecenie goni, mam nadzieję, że wytrzymasz :wink:
Pomaluję Terradony i Stedzie na to konto... Sześciu terrorystów na stole będzie się pięknie prezentowało...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Ostatnio Lizaki widziałem w 4ed jak sam nimi grałem, już nie mogę się doczekać :twisted:

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

żyraFFa
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: żyraFFa »

nurgle i slanesh nie wydają się współgrać klimatycznie
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Mi raczej chodziło o klimat piechoty. Niestety nie ma szans taka rozpa z magami slaanesha :( . Tak na dobrą sprawę to są Bogowie Chaosu, którzy się lubią/współgrają klimatycznie?

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Khorne nienawidzi Slanesha
Tzeentch nienawidzi Nurgla

sojusz Nurgl i Slanesh jest ok : ]

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jedyna zmiana to zamieniłbym scrolla i spell familiara z puppetem na magach.
Lord mag tęczy bez pandemonium i gate`a to turbowarzywo za 500 pkt ;)
Ze spell familiarem masz chociaz 1 czar, a to już różnica
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

trikk pisze:Jedyna zmiana to zamieniłbym scrolla i spell familiara z puppetem na magach.
Lord mag tęczy bez pandemonium i gate`a to turbowarzywo za 500 pkt ;)
Ze spell familiarem masz chociaz 1 czar, a to już różnica
Faktycznie. Dodatkowo po przeliczeniu wszystkiego jeszcze raz okazało się, że mam 44 punkty do wydania :twisted: Myślę nad słomką dla Lorda, lub dodatkowy oddział psów (ich nigdy za mało, tak szybko odchodzą :wink: ), albo 2 warriorów do oddziału dołożyć.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

Grolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... (...)
[/quote]

Ja tez chcę z tym zagrać - swoim Wochem - daj znac to jakos sie ustawimy

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

PIOTROSLAV pisze:
Grolshek pisze:Wreszcie coś innego... Ja chcę z tym zagrać... (...)
Ja tez chcę z tym zagrać - swoim Wochem - daj znac to jakos sie ustawimy[/quote]

Oj i się zaczęło :wink: Ok zawsze podejmę rzuconą rękawicę :D Ale tak jak pisałem wcześniej po 27.11 i Grolshek ma pierwszeństwo. Jak możesz to podeślij mi swoją rozpę na PW (w końcu Ty moją zansz :twisted: ).

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Ja to się może nie znam ale dwa giganty to chyba zobaczymy w tej rospie...

Od razu mówię że ja gram na razie na totalnie klasycznym slannie w tępej gwardii z racji bycia nowonarodzonym skinkiem...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Za pozostałe 44 punkty dołożyłem odział psów i po marasie do oddziałów.
Grolshek pisze:Ja to się może nie znam ale dwa giganty to chyba zobaczymy w tej rospie...

Od razu mówię że ja gram na razie na totalnie klasycznym slannie w tępej gwardii z racji bycia nowonarodzonym skinkiem...
Zgadłeś :D

Co do Twojej rozpy to z Lizakami jeszcze nie grałem, więc nie wiem, co to jest klasyczym slann :roll: Jak możesz to też poproszę rozpe na PW :wink:

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

michau5300 pisze: Powodzenia i napisz jak coś nią pograsz
No w końcu udało się nią zagrać. Na początku wielkie dzięki za rady, bo okazały się baaaardzo przydatne :twisted: . Grałem z Grolshekiem i było super. Jeszcze raz Grolshek wielkie dzięki za grę. Pomimo kilku wpadek z ustawieniem udało się osiągnąć remis, ale najlepsze jest to, że szala zwycięstwa przechylała się praktycznie co turę i do samego końca nikt nie był pewien zwycięstwa. Po tej bitwie mogę powiedzieć, że najlepsza w tej armii jest magia i Heleny jak już trafią :evil: . Szkoda tylko, że Nurglici nie mają swoich dysków :evil: . Niestety o Warriorach nie mogę nic powiedzieć, bo zeszli po tym jak stedziu z warspearem wjechał w nich i zadał 13 impaków z S6 :shock: . Ale będę nadal próbował, bo fajnie się tym gra :D . Szkoda, że nie mam zdolności pisarskich, bo byłby z tego fajny raport :oops: .

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Grało się bosko z takim przeciwnikiem i tak złożoną armią... Ze smaczków: piewsza tura zaczynam, pierwszy czar, mała błyskawica z dwóch kości na 6+ z dwóch kostek; rzut 1 i 3, mag nurgla zmienia nieudane rzucenie na misca, oczy węża; jedyny engine zszedł w pierwszym rzucie... Trzej magowie nurgla wszyscy trzej snajperka i trzęsawisko... Któreś kolejne trzęsawisko wchodzi z 3 kości na ifce w gwardię i gwardia znika... Uciekające coldy i kowboj ze skinkami nie zbierają się na lid 9 i rzutach z 3 kości... Teraz pozytywy: mag z ogrami dostaje szarżę od warspeara i dużego stedzia po enginie; ogry wyparowują warspear wjeżdża w helkę, ancient gania maga... W następnej rundzie wyjeżdża za stół; w magach jeden zero; drugi mag niebacznie wyjeżdża z oddziału dostaje mały pocisk, duży pocisk schodzi... Trzeci mag również niebacznie wystawiony zaszarżowany przez salkę ucieka dogoniony zszedł... Ostatnia runda przegrywam bardzo... Szaleńcza szarża 3 terkami na helkę, zdany terror, od przodu przed helką stoi 11 warriorów slaanesza z rapturiusem... Warspear w warriorów, dwie szóstki na impacty, 13 hitów z siłą 6; warriorzy wyparowali; najeżdżanie na helkę a że tam od tyłu mordowane są terki to szarżę rozliczam w tej samej rundzie... 8 impactów, 3 ataki stedzia 3 ataki skinka i helka do piachu... Ufff... Straty po obu stronach ogromne... Straciłem slaanna z gwardią, engina, coldy, salkę, terki, pół skinków... Warspear zamordował dwie helki, ogry, warriorów... Sam zdobył około tysiąca punktów...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Zdecydowanie Warspear był najlepszą Twoją jednostką :evil: , ale następnym razem nie dam się zaskoczyć :wink: .

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Następnym razem nie dam sobie ściągnąć engina w pierwszej rundzie...

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Grolshek pisze:Następnym razem nie dam sobie ściągnąć engina w pierwszej rundzie...
To się zobaczy :twisted:

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ